Šta je novo?

Notebook ergonomic stand

• Začetnik teme Začetnik teme Srga
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Srga

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2002
Poena
620
Da li je neko mozda snimio gde moze da se kupi postolje za notebook koji moze da postavi racunar u polozaj od oko 45 stepeni?

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6647

CM je imao ovaj Ergo Stand model koji trenutno ne moze nigde da se nadje, a na prvo oko ni kod konkurencije nema nista slicno, uglavnom su to modeli koji su orijentisani na hladjenje laptopa, a mene interesuje neki model koji se dize visoko zbog polozaja ekrana...

U obzir dolaze i modeli bez ventilatora, USB habova - dakle vazno je samo da moze da se podigne ekran sto vise...

Vidim da Logitech ima varijantu stand+tastatura+mis mislim da je oznaka MK605, ali je to malo iznad cenovnog ranga koji sam spreman da platim...

Svaki info gde bi moglo nesto slicno da se kupi je dobrodosao, velicina za 15" lap...

Jesi probao u Merkatoru? Ja sam tamo uzeo moj, i stvarno je mnogo bolja stvar od bilo cega kod nas.
Postoje i bolje stvari za podizanje monitora, ali to nisam video ovde 🙁 (moj ACCTO su mi poslali iz Koreje, jeste plasticni, ali je tako napravljen da je mnogo bolji i za hladjenje)

BTW, imaj na umu da su ovi standovi (za podizanje monitora) osmisljani uglavnom tako da se koristi externa tastatura, jer u tipicnom koriscenju UBIJAJU sake i zglobove. (mora da se postavi nesto da izdigne donji deo laptopa inace oni drzaci preseku vene bukvalno!)

Kucanje sa drugom tastaturom se podrazumeva, meni je zeznuto da kucam i na obicnom Logitech Alto standu a ne na nekom gde se laptop dize pod 45 stepeni 😉

U svakom slucaju s obzirom da imam HP Elitebook preko ortaka sam narucio Hp postolje
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/ca/en/ho/WF06c/A1-329290-329229-347699-347699-3927085-3927088.html

Nema ventilator sto mi nije vazno ali zato ima usb hub sa 4 porta sto je sasvim kul u odnosu na CM Ergo Stand koji ima samo jedan.

U svakom slucaju snasao sam se, javljam utiske kakav je ovaj HP stand ako neko bude posle citao temu a interesuje ga misljenje iz prve ruke ...

Ja sam koristo ranije to CM postolje a od skora opet ovo Actto. Uvek sam koristio laptop kao tastaturu, ali ja drzim monitor na 30cm od glave, pa nije ni cudo - u sustini mi je lako da kucam na njemu.

Taj HP je slican bash ovom Actto-u sto imam (onaj deo koji zaklanja tastaturu moze da se skine i tako ga ja koristim).

I CM Ergo ima 4 USB port (jedan hub preko miniUSB porta)

Evo stigao mi je danas HP stand i zadovoljan sam kako izgleda.

Postolje nema pomeranje ugla kao CM Ergo, ali je ovaj ugao na njemu upravo ono sto sam i trazio. Laptop stoji fino u njemu i zaista onaj prednji deo sto zaklanja tocuhpad nema ni potrebe da se montira. Vise je u pitanju vizuelni dodatak. Ima svoje napajanje za USB 4port hub tako da sam dobio skoro pa docking station, jedino sto napajanje moram i dalje da ukljucujem 🙂

U svakom slucaju dobra kupovina koju preporucujem svim laptopistima, vrat je odmah poceo da oseca olaksanje zbog prirodnijeg polozaja ...

Nazad
Vrh Dno