Šta je novo?

Notebook coolers, fan or fanless ?

DaPimp

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2005
Poena
680
Posto uskoro imam nameru da pazarim jedan .... jer mi je lap poceo da glumi ringlu odjednom, imam dilemu na koji izbor da idem ...

nesto kao notepal s (fanless)
20070614141032763.jpg

ili

notepal wi

coolermaster_notepal_w1.jpg

Koji se pokazao bolje ... kad kazem bolje, hladjenje i buka :) tj koji je bolji od ova dva :D da ne zadajem previse glavobolja :D

Sto se buke tice, S naravno |)
W se meni nikako ne svidja... a tek 3 ventilatora, pfff
Imam pored S-a i X, a svidja mi se jos Infinity (od CM modela, vidjao sam zalmane, antece i slicno, ali nisam probao...).
Realno, nema tu preteranih razlika, bitno je da laptop nije na mekoj podlozi koja mu sprecava protok vazduha i to je osnovni dobitak od podloge...
X se lepo koristi i na krevetu, ima 12cm vent (relativno tih)... S nije upotrebljiv za krevet, vec samo za neki sto...

@DaPimp
Vidi ovako, poredis zabe i babe, prvi ti sluzi da ti podigne laptop tako da ti bude ekran u visini ociju i ZAHTEVA eksternu tastaturu, dok drugi sluzi i za hladjenje i da iskosi laptop za nekih 8stepeni radi udobnijeg kucanja! Doduse, mozes prvi da spustis pa da koristis tastaturu sa laptopa, ali isto tako na drugom mozes da iskljucis ventilatore i da ih ukljucis kada radis nesto zahtevno.
Sto se tice ovog drugog modela, to ti je matori model, pogledaj ovaj:
http://www.benchshop.rs/Cooler-Master/Notebook-nosaci/postolja/353977-NotePal-W2-R9-NBC-AWCT-GP.html

E sad mozes da vidis sta ti vise odgovara;)

@danijel00
Ne lozi ga na infinity, ja ga imam i krs je u odnosu W2! W2 bolje hladi i pasivno i aktivno a tisi je!

Poslednja izmena:
@danijel00 , hvala na odgovoru ;) Pomogao si mi u izboru ... x ili w , posto retko bas koristim lap na stolu :) mozda kasnije uzmem i s. Oticicu cu u neki shop pa cu videti sta mi je bolje na prvi pogled :) posto vidim da razlika nekih ni nema.

@Lammasu , nisu babe i zabe, oba su notebook cooleri ;) to da notepal s sluzi da podigne laptop da mi bude u nivou ociju je totalno glupost jer se taj notepal s moze podesiti u pet sest pozicija, tako da ti oci nisu uvek u istoj poziciji ;) mozda si ti vieo logitech alto pa si pobrkao sa ovim ....

sta se desava sa laptopovima koji imaju prikljucke sa prednje strane, najcesce za zvuk a ne moze im se prici od granicnika na postolju?

@Lammasu , nisu babe i zabe, oba su notebook cooleri ;) to da notepal s sluzi da podigne laptop da mi bude u nivou ociju je totalno glupost jer se taj notepal s moze podesiti u pet sest pozicija, tako da ti oci nisu uvek u istoj poziciji ;) mozda si ti vieo logitech alto pa si pobrkao sa ovim ....

Ok, ako mozes da kucas pod uglom koji je na slici nema problema, moja greska:smoke:
Ja sam lepo napisao ali me ti izgleda nisi shvatio. Sto se alta tice, naravno da sam ga video samo je ovaj notepal s bolja varijanta od obicnog alta, dok je connect sjajan ali ima malo jacu cenu;)
Razlika izmedju kulera itekako ima, i najbolje bi ti bilo da procitas temu koja vec postoji.

Poslednja izmena:
Ugao na slici za S je maksimalni moguc...
ima dosta nizih pozicija, izmedju ostalog, moguce ga je skroz spustiti... onda verovatno radi kao pasivni W, ostaje da je neupotrebljv za meke podloge, a sto se konektora sa prednje strane tice, otpisi ih (laptop mora da se uzl**** da bi bio stabilan).
Infinity sam samo drzo u ruci, nisam ga koristio, ali mi je delovao solidno, no ako iz iskustva kazes da ne valja, onda cu da ti verujem |)

Ja na mom notepal P1 imam dva ventilatora ali ih nikada ne koristim zbog buke (sasvim lepo radi i kao pasivni), meni bi savrseno odgovarao notepal S. Brat koristi notepal W i posto je njemu laptop neprekidno u krilu ovaj kuler je savrsen za takav nacin upotrebe (i njemu 99% vremena radi kao pasivan).

Ugao na slici za S je maksimalni moguc...
ima dosta nizih pozicija, izmedju ostalog, moguce ga je skroz spustiti... onda verovatno radi kao pasivni W, ostaje da je neupotrebljv za meke podloge, a sto se konektora sa prednje strane tice, otpisi ih (laptop mora da se uzl**** da bi bio stabilan).
Infinity sam samo drzo u ruci, nisam ga koristio, ali mi je delovao solidno, no ako iz iskustva kazes da ne valja, onda cu da ti verujem |)

Ma razumemo se, samo ono sto ja hocu da istaknem jeste da je glupo uzeti S seriju ako ces iskljucivo raditi bez tastature. Bolje je onda uzeti W2 i iskljuciti kulere, a kao bonus mozes ukljuciti aktivno hladjenje u trenucima kada laptop pocne da se pregreva.

W2 ne izgleda kao na slici koju je on postovao, pogledaj link koji sam postovao, nemas ovaj prednji "zub" tako da je sada idealan, dok ga S opet sa druge strane poseduje.

Infinity odlicno zvuci kao ideja, al na zalost jos bolje zvuci dok hladi:wall: Jednostavno receno, nije efikasan kada mu iskljucis kuler, jer za razliku od ovih drugih koji imaju masivnu aluminijumsku plocu on ima samo tanku mrezicu.
Drugo, ovaj jedan ventilator je podnosljiv samo na minimumu, na medium je bucno, a na high probija bubne opne, izdrzljivo jedino ako drzis sluske na usima.
Da stvar bude gora nisam primetio da nesto pomaze veca brzina, sem sto je laptop po ivicama hladniji:(
Evo iz druge teme moj licni test:
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1720300&postcount=75

Jel moze postolje Enermax Aeolus negde kod nas da se kupi?

Mozda malo offtopic: pored ovakvih kulera postoje i pasvine "prostirke" punjene nekim kristalima koji se rastope pod toplotom i pretvore u gel. Kad se ohladi opet se stvrdnu.
Imam jednu takvu i imam jedan Beliknov klasican kuler sa jednim ventilatorom.
Ako je poenta spustiti temperaturu racunara usled normalonog zagrevanja (stoji na stolu) klasicni kuler je ipak bolji posle sat ipo-dva rada (na pocetku je porstirka efikasnija).
Medjutim, ako vam treba nesto da spreci veliko zagrevanje usled npr. koriscenja laptopa na krevetu, ove prostirke sasvim fino zavrsavaju posao i mnogo su zgodnije za upotrebu...

Gde se mogu nabaviti te "prostirke" za hladjenje, odredjeni proizvodjac, modeli?

Nazad
Vrh Dno