Šta je novo?

Mobilni telefon Note 12 5G 4/128 ili Note 11S 6/64

Koji mobilni telefon kupiti

indian

Poštovan
Učlanjen(a)
15.12.2022
Poena
55
Sta je bolja kupovina od ovih (i eventualno M5s 4/128, ista je cena) za relativno stariju osobu, Viber, surf, YT, malo FB, par aplikacija vesti, bezveznih igrica, itd?
Poredio sam malo u radnji Note 12 4G i 12S i prvi ima bolji display i deluje nesto fluidnije (mada verovatno zato sto nema gomilu aplikacija i podataka) ali je i za nijansu sporiji (12S bio 8/256), 5G bi trebao biti bolji? Punjenje je brzo pa baterija ne bi trebala biti problem, kamere mislim da nisu toliko bitne (cini mi se da 12S ima bolju selfie, za glavnu nisam siguran), vaznija je brzina u radu, fluidnost, bug-ovi, zvuk u slusalici (ne zvucniku), kvalitet signala (i mobilnog i wireless), itd.

4gb je premalo za miui. Gledaj 6gb kao neki realni minimum. Uzmi i Motorolu G72 u razmatranje u tom cenovnom rangu (8gb rama, odlicna glavna kamera, stereo, amoled, efikasan soc)

I ja mislim da je 4GB malo ali opet i ovaj slabiji model fino radi sa 4+2 (virtuelni RAM). Otvarao sam YT, Chrome sa 3-4 taba, kameru, poruke, kalendar, mape, ostane mu 1-1.5GB slobodno, jedino sto YT ponovo ucitava... MIUI mora zbog navike

Ti si tvoju odluku da se patis izgleda vec doneo :D

Niti sam doneo odluku niti cu se ja patiti :LOL: kazem samo sta sam video, Note 12 definitivno ima bolji displej od 12S (koji je valjda isti kao 11S). A o 11S citam da se malo vise greje, stuca i pored 90Hz, itd. MIUI mora zbog navike, OLED zbog kontrasta i osvetljenja, a i budzet je ogranicen na max 20K (pozeljno i manje zbog nabavke futrole i stakla).
M4 Pro nema nigde, ostaju Note 12 5G (6GB nema nigde), 11S i M5S (isto jako tesko naci 6GB).

Zvao sam pola tih firmi i jos desetak sa KP, samo jedni imaju ali je 215e ili tako nesto, ostali ili nemaju uopste ili imaju 4G verziju (a SD685 je dosta slabiji od 4 Gen 1).

Nazad
Vrh Dno