Šta je novo?

Notaxe,potrebno misljenje

mihailo

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Resih da radim za jedan set zvucnika za koji mi je potrebno misljenje.LM,nadjoh u jednoj domacoj firmi veoma povoljno Mission 780 kutije.Po netu su mnoooogo vise,a ovde u prodavnici stoje vise od godinu dana jer su "ruzni" i mali:p i niko ih nece zbog (za iste pare) velikih i lepih koje stoje uz njih.Treba da popunjavaju zvukom moj zivotni prostor,tj sobu od nekih 30 kvm.Po review-ima preko kutije su odlicne i za te mnogo vece pare,ali bih zeleo i tvoje misljenje.

Unapred zahvalan.

Koji bi mi A/V receiver preporucio u klasi do 350 EUR.Moja dosadasnja ideja je bila Yamaha RX-V530.

mihailo je napisao(la):
Koji bi mi A/V receiver preporucio u klasi do 350 EUR.Moja dosadasnja ideja je bila Yamaha RX-V530.

Pre bih ti prepoirucio pojacalo NAD C-320 ili C-340 i polovan digitalni tjuner.
A zvucnici jesu OK, ako je to ono sto si mislio. U 4Audio su 370 E.
Mada mislim da za te pare mogu da se urade rucno radjeni koji su za klasu bolju, i 3X duze ce da traju.

Koliko para je u toj radnji u kojoj si nasao?
I pripazi da nije neki drugi model, ili da nisu mnooogo akani kao demonstration model.

Bata je napisao(la):
Kako ce to da vidi ?

Npr. pogledati detaljno kutiju, da nema ni najmanju tacku na stranicama, pogledati u papire, ako je to moguce, kada su stigli u radnju.
Za sada nemam drugih ideja, osim da se na neki suptilan nacin to izvuce od prodavaca kroz pricu. :D:D

notax je napisao(la):
Npr. pogledati detaljno kutiju, da nema ni najmanju tacku na stranicama, pogledati u papire, ako je to moguce, kada su stigli u radnju.
Za sada nemam drugih ideja, osim da se na neki suptilan nacin to izvuce od prodavaca kroz pricu. :D:D

To se radi tako sto posaljes drugara, (naravno, nekog pametnijeg), koji ce da se interesuje za neki drugi, skuplji model, a za to vreme ce da razveze pricu sa prodavcem, pa ce se dotaci i tih malih zvucnika, u fazonu, ovo sam slusao, bas dobro zvuce, pa da vidis hoce li prodavac da kaze nesto itd..

Pa pocne da ih hvali, ljudi nemaju pojma, dobri zvucnici a "leze u prasini", pa pita prodavca jel ih je slusao, itd....

Na ovaj nacin, toliko sam stvari saznao od ljudi da to nije normalno.....

notax je napisao(la):
Pre bih ti prepoirucio pojacalo NAD C-320 ili C-340 i polovan digitalni tjuner.
A zvucnici jesu OK, ako je to ono sto si mislio. U 4Audio su 370 E.
Mada mislim da za te pare mogu da se urade rucno radjeni koji su za klasu bolju, i 3X duze ce da traju.

Koliko para je u toj radnji u kojoj si nasao?
I pripazi da nije neki drugi model, ili da nisu mnooogo akani kao demonstration model.

Zasto rucno radjeni traju 3x duze to je kao neki moorov zakon?
Mozda gresim ali ja bih uvek uzeo usvirane zvucnike pre nego neotpakovane, samo pogledam da ih neko nije lupao o pod, znaci finis i da nisu otvarane, gazda pravio zurku s novi zvucnici pa ih malo motao sutra kod ortaka :D.

Misko je napisao(la):
Zasto rucno radjeni traju 3x duze to je kao neki moorov zakon?
Mozda gresim ali ja bih uvek uzeo usvirane zvucnike pre nego neotpakovane, samo pogledam da ih neko nije lupao o pod, znaci finis i da nisu otvarane, gazda pravio zurku s novi zvucnici pa ih malo motao sutra kod ortaka :D.

Zato sto su jednice i delovi za skretnice mnogo kvalitetniji i trajniji od onih koji se ugradjuju u serijske.
Kada bi video skretnicu od B&W DM602 zvucnika koji su 400 E, kosa bi ti digla. Mene bi bilo sramota da takvo nesto trpam u zvucnike koje prodajem za 400 E.
Uostalom, u BG-u su 3 para Norax N1 zvucnika.
Najstariji imaju 4,5 godine, pa sledeci 3 i nesto. Ko hoce, moze da vidi kako izgledaju i zvuce. Kao novi su.

Vrh Dno