Šta je novo?

Not optimum mode recomended mode 1280x1024 60Hz

d.balaban

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2006
Poena
301
Da li se neko susretao sa porukom monitora(Samsung 913N) slicnu ovoj!!
Prilikom paljenja ili restarta masine monitor prikaze ovu poruku, a zatim se XP SP2 normalno dize( u Windowsu je nema)!!
Sve je krenulo zamenom graficke!Presao sam sa MSI NX6200TC-TD-128MB(fucking turbo cache) na MSI RX 1300PRO-256MB DDR2!
Nakon instalacije (sveze instalacije XP-a)Windoesa, uninstall i install drivera- novih-starih catalysta itd sve je ostalo isto!
Inace probao sam drugi monitor(LG720B) da povezem i sve je ok, a 913N na drugu masinu i opet je sve OK!
Mislim da to nema veze sa XP-om i Catalyst-ima jer i bez i sa driverom i XP-om message from 913N stoji!(mozda BIOS ploce ili graficke, neko mi kaze slabo napajanje(a ja opet mislim i nije tako slabo...)-ne znam mozda gresim -PA VALJDA ZATO I PITAM VAS
Iance sistem radi sve OK(nemam problema u radu XP-a, igrice idu super (Q4, FEAR...),video materijal itd.), samo se poruka javlja pri dizanju XP-a, recimo dok sam u BIOS-u, a i u toku same instalacije XP-a!!!

Masina:
MSI K8N Neo4-F
Athlon 64 3000+, S939
2x512 MB Kingstone
MSI RX 1300PRO-256MB DDR2
TVFM Leadtek
WD 80GB S-ATA
Samsung 913N
XP SP2
Chieftec DRAGON kuciste 350W.

Ako neko zna o cemu se radi neka javi sto pre, jer pocinje jako da me nervira! !!!!! :wall:

Pozdrav svim forumcima i sretna Nova 2006!!!!

Poslednja izmena:
Da li si ukljucio tv-out kabl u graficku? Ako jesi onda probaj da ga iskljucis i verujem da ce ti poruka nestati. ATI ima cudan obicaj da kada mu se ukljci tv-out kabl prebaci refresh i monitora i tv-a na 50hz, i onda ti dobijas tu poruku, koju ako te nervira mozes i da iskljucis i OSD menija...

u nekom trenutku u postu graficke ili mb, monitor udje u neki divlji mode na trenutak i ispise tu poruku.
nista strasno. kao sto je n_131 rekao, mozes da je off iz osd-a

inace, native radna rezolucija 19"tft-a je 1280

poz.

n_131 je napisao(la):
Da li si ukljucio tv-out kabl u graficku? Ako jesi onda probaj da ga iskljucis i verujem da ce ti poruka nestati. ATI ima cudan obicaj da kada mu se ukljci tv-out kabl prebaci refresh i monitora i tv-a na 50hz, i onda ti dobijas tu poruku, koju ako te nervira mozes i da iskljucis i OSD menija...

Ako može malo više detalja, stvarno ne znam gde se nalazi ta opcija...
Ðe se gasi? :bottle:
Redovno mi se pali kad povežem i TV na grafiku...

Samsung 930BF

Poslednja izmena:
Ubij me ako znam gde je OSD meni!!
Inace koristim catalyst 5.13!!
HEEEELP!!

Poslednja izmena:
OSD ti je meni koji se pojavljuje na ekranu monitora :D kada se podešavaju parametri monitora (dakle, znaš ono kad na pritisneš dugmence Menu na monitoru). Inače je to skraćenica od On Screen Display.

Pročačkajte malo i po drajverima, mora da postoji opcija kojom se to reguliše. Ja imam nakačen video projektor preko S-a i nemam nikakvih problema. Koristim ga samo po potrebi (čitaj, kad mi se gleda neki film).

Pozdrav.

PS: Imam Sapphire X700Pro Toxic i instalirane Catalyst-e verziju 5.11 ili 5.12, nisam siguran. A projektor je spojen samo dok radi - čim završim sa gledanjem odmah ga gasim i vadim kabl.

OK samo nisam znao da se meni monitora zove OSD!
Nego sta bih u meniju trebalo tacno ili slicno da trazim-iskjlucim!!!
(nego nesto se ne secam da ima takva opcija, ali u svakom slucaju probacu)
Hvala za razjasnjenje!!

Nazad
Vrh Dno