Šta je novo?

Nostalgicni avioni ?

Virty

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
309
Da li se neko mozda sjeca aviona dvokrilca sa onih automata po luna-parkovima. Avion je mogao da se krece po cijelom ekranu, da puca pojedinacno,2,3...poslje 5 dobije se kao barijera, bila je i kao neka bomba koja unisti sve sa ekrana, sjecam se da je prva kraljica bila ogromni cepelin koji se krece u svim pravcima i izbacuje sa 4 topa kao neke crne kugle, fazon je bio prvo unistit donja 2 topa i onda je kraljica bila lagana za prec.
Ova igrica sigurno postoji za MAME32 al se ne sjecam naziva. :(

Takodjer ako neko zna nesto slicno dobro, nek posta.
Ovi avioni su daleko najbolji ikad!

koliko se ja secam to se zove (zvalo) Blue Max

ne, ovo je blue max, nema nikakve kraljice (ako se dobro secam)

Blue_Max.gif

Poslednja izmena:
nisu te, igra je imala extra grafiku za to vrijeme, puno ljepse je izgledala od te 2.

Poslednja izmena:
moguce da gresim u vezi imena, ali blue max na spektrumu je izgledao drugacije nego blue max na amigi a oba izgledaju drugacije nego ovaj ji4tze-ov screen. izgleda da je nesto trece u pitanju.
ne tvrdim da sam upravu, ipak je to bilo pre mnooogoo vremena...

Igra za koju se interesujes se zove SKY SOLDIERS pokreće se uz pomoć mame emulatora. Rom je veličine 990kb.

Prilozi

• Sky_Soldiers_(US)-1.jpg
    Sky_Soldiers_(US)-1.jpg
    16.1 KB · Pregleda: 112
A kako se zvala ona sto covjeculjak ide lijevo desno i razbija kugle na pola sa puskicom iz koje kao kablovi izlaze, i cilj je razbit te baloncice na najmanje i onda njih unistit. Sjecam se da smo je zvali ping pong :)

Virty je napisao(la):
A kako se zvala ona sto covjeculjak ide lijevo desno i razbija kugle na pola sa puskicom iz koje kao kablovi izlaze, i cilj je razbit te baloncice na najmanje i onda njih unistit. Sjecam se da smo je zvali ping pong :)
Mislim da je pong

zulu je napisao(la):
moguce da gresim u vezi imena, ali blue max na spektrumu je izgledao drugacije nego blue max na amigi a oba izgledaju drugacije nego ovaj ji4tze-ov screen. izgleda da je nesto trece u pitanju.
ne tvrdim da sam upravu, ipak je to bilo pre mnooogoo vremena...

Ovo je screen sa debeljka (C-64)?

Poslednja izmena:
Virty; u pitanju je pang i ako se nevaram ima 3 dela

Obavezno odigraj 1941,1942 i 1943 - ekstra zarazno.

Hmm
Da nije Sky Shark iliti Flying Shark kako je jos poznata
SkyShark_title.png

SkyShark_game.png

Znam jednu igricu igrao sam je prilicno davno,imala je ponudjena tri svemirska broda sa slikama kapetana tih brodova svaki od njih je imao neke prednosti i nedostatke bila je
izdeljena na nivoe i na svakom kraju nivoa bio je "glavni" jednog se secam izgledao je kao veliki robot secam se i da je na jednom nivou bilo nesto kao krugovi koji su se razdvajali licili su na vrhove pecurki na samom startu igre stje imali da birate vrstu oruzija i u kom pravcu ce pucati igrala se sa leve na desnu stjranu ekrana ako bi neko znao o kojoj je igri rec stvarno je bila dobra igrao sam na aparatima sa zetonima trebalo bi da su u pitanju "mame"

Poslednja izmena:
Virty je napisao(la):

Zove se Pang, evo ti ako hoćeš da se podsetiš ;) , ja sam se bio 'opasno' navukao...

Prilozi

• PANG.ZIP
    417.9 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
Jao!!! Blue Max!!! Ala sam to voleo da igram!
Voleo sam da igram i neki golf za C64, ne znam kako se zove, jednom sam slučajno presnimio početak i jedem se i dan danas!!!!!!!! :mad:

Nazad
Vrh Dno