Vishe niko ne kontrolishe shta se iznosi,a shto je josh bolje,shta se unosi...posebno ako idesh avionom.
Obično ne treba, ali nije zgoreg obezbediti se. Kad sam rekao "uvek prijavim", da me ne shvati neko pogrešno da uvek popunjavam papir. Nego uvek kažem cariniku šta imam i pitam je l' treba da se zvanično upiše, a on kaže "ma ne treba" (ponekad pre toga pitaju koliko para stvar košta, verovatno i od toga zavisi).Ja sam nekad prijavljivao, nekad nisam... ali nikada mi nije trebao taj papir.
Ovo za unos avionom, ne budi siguran... mozda deluje tako. Nisam carinik ali relativno cesto putujem.
U svakom sluchaju sam naveo svoje iskustvo zasnovano na nekoliko ulazaka/izlazaka iz zemlje u poslednjih godinu dana,a preko aerodroma "Nikola Tesla".Moguce je si imao drugachije iskustvo,sve zavisi od destinacija,(ne)raspolozenja carinika,guzve,i uticaja subjektivnih slabosti i objektivnih okolnosti.
Da li neko moze da mi kaze kakva je procedura kada se nosi fotoaparat preko granice?
Nosio bi nikona d40. Da li treba da ga prijanim, nosim racun i garanciju..... Ne bi voleo da mi se desi da mi naplate carinu u povratku....
hvala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari