Šta je novo?

Nosaci za plazmu?

DjumaBG

Slavan
Učlanjen(a)
31.03.2009
Poena
309
Interesuje me gde uzeti nosac za plazmu u Beogradu, a da bude ok cena?
Artsuport se malo izbezobrazio pa ako imate neku drugu preporuku moze odgovor i na pp?
Takodje me interesuje na koju visinu treba postaviti TV, tj na kojoj visini treba da bude donja strana TV-a?
Da li mogu imati problem sa plazmom, ako npr je stavim na 120cm od poda a sa strane stavim podnostojece zvucnike 120cm visine? Moze li doci do nekog ostecenja slike ili neceg goreg?
Unapred hvala

Poslednja izmena od urednika:
Blizina zvucnika nema veze sa radom samog tv jedino da ti vizuelno ne zaklanjaju ekran. Visinu tv odredi kako ti odgovara. U principu u visini ociju kad sedis ali recimo kod mene. Bila je u visini ociju a sada je na visljem postolju ali mi cak ovako vise odgovara, nekako mi se pogled vise svidja i deluje vise bioskopski kad se gleda ali to je moj ukus. Znaci, postavi na 120cm pa pogledaj pa na 150cm recimo i tako dalje. Ne mislim da busis i srafis na vise mesta nego neko pridrzi dok bacis pogled. Inace pogledaj u Tehnomaniji, Tehnomarketu, Technomaxu....

Hvala Vlado na odgovorima;)
To sam pitao jer znam da se monitor zna "namagnetisati" ako su blizu zvucnici, tj magnetno polje, pa posle jednostavno uradis degaus(na nekim monitorima je drugacije) ali nisam bio siguran da li ima ta opcija kod plazme i da li joj uopste smetaju zvucnici. Video sam da su kod tebe u sistemu zvucnici jako blizu TV-a, pa pretpostavljam da ne, ali ko velim bolje da pitam i proverim:)
Sto se tice visine, gledacu da bude malo visa od one visine kad sedim(mislim na pravac gledanja prilikom sedenja), jer mi je to nekako mnogo prenisko. Bolje je sto ti kazes da bude visocije, da se stekne utisak kao u bioskopu:D
Sto se tice nosaca, danas sam sebe demantovao kada sam posetio sajt artsuport-a(priznajem nisam dugo) i prijatno se iznenadio kada sam video da mogu da se nabave nosaci za plazmu i za 2000-4000din. Uplasio sam se jer sam skoro negde citao da su za plazmu mnogo skuplji nego za lcd i da se cena krece negde oko 100e, tako da mi je laknulo kad sam ovo video. Samo, da li tu bar mora neki poseban nosac za npr panasonic plazmu ili su oni svi univerzalni?

Poslednja izmena:
Nosaci su univerzalni ali zavisi da li imaju podesavanja nagiba, rotiranje i odmacinjanje od zida ili su staticni kao prava slika na zidu. Meni su BR5 udaljene nekih 40cm od plazme ali je BR LCR odmah ispod/ispred njega.

Nosaci su univerzalni ali zavisi da li imaju podesavanja nagiba, rotiranje i odmacinjanje od zida ili su staticni kao prava slika na zidu.
Pa da li mi je ovo uopste bitno? Ja sam mislio da uzmem neki statican ali sad si me bacio u dilemu. Mozda ce mi nekada trebati da ga nagnem na dole zbog sunca ili zbog mog cefa:D rotiranje mi ne treba i ovako sam lud, samo jos treba TV da mi se okrece:smash:

Ovaj mi ne odgovara jer mnogo udaljava TV od zida(140mm je min). Vise bi mi odgovarao ovaj drugi po redu, Plazma XL

http://www.artsupport.rs/nosaci-za-lcd-tv/dijagonala-37-50/

E sad, tu dolazimo do problema kacenja:wall: naime, zid na koji treba da okacim TV je gipsani. Znam gde su profili pa bih na njih kacio nosac i nadam se da ce to izdrzati?! Sta ti mislis o tom poduhvatu?

Ti prvo ne mozes da prilepis tv za zid, sta god pricali mora da ima neku ventilaciju. Pusti ti Zapad gde ako nesto nije ok odmah dobijas novi i imas dopalte garancija za 5+god. Sto se tice zida to moze da ti kaze samo onaj koji se razume i vidi tvoj zid.

A koji TV kačiš i koliko je težak?
I ne treba ti rotacija na plazmi, eventualno tilt ako ti je neophodan.
Eno kod Sase smo okačili 50" full HD plazmu (~40kg TV) na onaj tilt u zelenoj kutiji iz tehnomarketa od 2.5k din, zimus i još stoji :d (namešten malo višlje i pod nagibom)

Profili za gips po pravilu idu na 60 ili 62.5 cm, ne znam na koliko idu rupe za TV. Što se nosivosti tiče, pregradni zid sa jednom GK pločom nosi opterećenje do 0.4 kN/m a sa dve do 0.7 kN/m
Pogledaj dijagram pa sračunaj.

Prilozi

• w11-17.png
    w11-17.png
    95.2 KB · Pregleda: 82
A koji TV kačiš i koliko je težak?
I ne treba ti rotacija na plazmi, eventualno tilt ako ti je neophodan.
Eno kod Sase smo okačili 50" full HD plazmu (~40kg TV) na onaj tilt u zelenoj kutiji iz tehnomarketa od 2.5k din, zimus i još stoji :d (namešten malo višlje i pod nagibom)

Profili za gips po pravilu idu na 60 ili 62.5 cm, ne znam na koliko idu rupe za TV. Što se nosivosti tiče, pregradni zid sa jednom GK pločom nosi opterećenje do 0.4 kN/m a sa dve do 0.7 kN/m
Pogledaj dijagram pa sračunaj.
E ovo je pravi administrator, uvek spreman da pomogne;)
Jos se nisam odlucio za plazmu ali ce verovatno biti panasonic PV80(42 inca). Ne znam koliko je ona teska, ali verujem da kad kupim znacu:D
Kod mene je zid radjen ja mislim sa jednom gips plocom a profili su na 60cm. Nadam se da ce to biti dobro i da mi nece pasti plazma kad je postavim:lupko:

Pa nije to malo covece, 26kg, mada mislim da ce gips+profili(ako ih ubodem) da izdrze tu tezinu:D mada, sto ti kazes, videcemo.
Nego, ne vidim nigde nikakav atachment???

Vrh Dno