Šta je novo?

Nortvud O/C

• Začetnik teme Začetnik teme Vladd
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
V

Vladd

Guest
Usrecio sam se sa IC7 i 2,4C/533. Ne mogu da predjem 150 na magistrali. Djubre je zakljucano. Sta da radim? :S:
Da menjam forum (mali oglasi) 😀

Tako mi i treba kad sam napustio AMD :crash:

Vladd je napisao(la):
Usrecio sam se sa IC7 i 2,4C/533. Ne mogu da predjem 150 na magistrali. Djubre je zakljucano.

Tako ti treba kad hoces medju prvima da probas :d

Vladd je napisao(la):
Sta da radim? :S:
Da menjam forum (mali oglasi) 😀

pod voz! :d

To nije 2.4C ako je 533 magistrala. C revizija radi na magistrali 800 tj 200 MHz. Kako bre ne mozes preko 150 magistralu to bi trebalo da izgleda ovako: 533 magistrala=166(quad pumped bus) da mu bude default.Tako da mi nista nije jasno

LUC1FER je napisao(la):
To nije 2.4C ako je 533 magistrala. C revizija radi na magistrali 800 tj 200 MHz. Kako bre ne mozes preko 150 magistralu to bi trebalo da izgleda ovako: 533 magistrala=166(quad pumped bus) da mu bude default.Tako da mi nista nije jasno

Mali, mali a da dodjes ti na dodatnu nastavu? :d :d

Radi se o Pres(sto neki kazu)hotu :d , koji bi uz to trebao i da bude i otkljucan

NHF 😀

simpson H je napisao(la):
Mali, mali a da dodjes ti na dodatnu nastavu? :d :d

Radi se o Pres(sto neki kazu)hotu :d , koji bi uz to trebao i da bude i otkljucan

NHF 😀

Pa zar onda nije 2.4E :wall:

LUC1FER je napisao(la):

Proveri račun 😀 :d

4x133=533Mhz a 4x166=664Mhz

Da bi otključani procesor mogao da menja množioce, treba to i ploča da podržava, ako se nevaram kod abita samo IC7 MAX3 to može (ne pričam iz ličnog iskustva, moguće da grešim).

Znaci da ga cepnem na 134 i progorim parket :d

@Simpsu: pitanje da li bi i taj voz radio 😉

Simpsone vidis da nije C bio sam u pravu 🙂
A sto se tice racuna...bilo je kasno🙂

Alexandar je napisao(la):
Proveri račun 😀 :d

4x133=533Mhz a 4x166=664Mhz

Da bi otključani procesor mogao da menja množioce, treba to i ploča da podržava, ako se nevaram kod abita samo IC7 MAX3 to može (ne pričam iz ličnog iskustva, moguće da grešim).

4 x 166 = 667 MHz (166.666666 x 4 = 666.666666)
:d

Pozdrav.

delimir je napisao(la):
4 x 166 = 667 MHz (166.666666 x 4 = 666.666666)
:d

Pozdrav.
Onako kako sam napisao bilo je ispravno, ko će baš decimale da gleda... 😀 :d

shone190 je napisao(la):
Nazad na AMD!!!

Ne brini, merkam ovu 64-ticu trkacicu. 😀

To je pravi upgrade ali u kompletu sa OS, i malo multimedije (da bar zamene
GL i D3D, ko sto je GLIDE otisao)

BTW stize PresHot u ponedeljak :banana:

Taj procesor se polako povlači iz prodaje i teže ga je naći. Dolaze novi stepinzi koji overklokovani se približavaju 4Ghz, čini mi se da je Simpson skoro pribavio jedan takav 3.0C. Bio je post o njima skoro u ovom delu foruma.

Alexandar je napisao(la):
Taj procesor se polako povlači iz prodaje i teže ga je naći. Dolaze novi stepinzi koji overklokovani se približavaju 4Ghz, čini mi se da je Simpson skoro pribavio jedan takav 3.0C. Bio je post o njima skoro u ovom delu foruma.

Postovi su bili, k'o da sam ja ucestvovao :d :d , te ovoje te ono.

Na Overclockers forumu su dali konkretne stvari. Jeste da je 90nm ali ima 3x vise tranzistora od Nortvuda. Sa nekih 86W(E) prema oko 64W (B i C) ima veliki gradijent temperature. Na leru je hladniji ali cim se optereti skoci preko 30%. Izgleda da MORA da bude vruc i po INTELU (zbog namerno povecane brzine elektrona). Pa izgleda da za dobar O/C 2,8E treba ozbiljno napajanje. Sada jos da vidim sta je u ponudi (oko 450W)

Nazad
Vrh Dno