Daklen ovako:
Speed disk konkretno nisam kudio upravo zato sto ga nisam probao, rekao sam da mi je "sumnjiv", kao i svi ostali Nortonovi programi, a one koje sam probao kudim i ruzim na sav glas i uvek cu to raditi (ako me uopste neko i pita 😛 ).
Cak i taj WinFax je nuzno zlo, pored svih svojih kvaliteta ima i previse mana da bi se mogao nazvati odlicnim programom. Kao i uvek kod Symantec-a nudi gomilu nepotrebnih i glupavih opcija i mogucnosti a ne moze da uradi tako osnovnu stvar kao sto je importovanje svojih sopstvenih faxova (sa druge instalacije odnosno lokacije)...
Sto se tice Control panela, OK u pravu si da ne mora bas da bude rezervisan za OS, vec kao sto sam i sam rekao u prethodnom postu: za bazicna podesavanja OS-a. Sve sto si naveo izuzev RealPlayer-a bi moglo da udje u to. A Symantec ubacuje svoj Live Update (i jos neku glupost,sad ne moguda se setim...).Svi meni poznati programi svoj update ostavljaju u okviru svoje programske grupe...ali ne, Symantec mora da ga stavi u Control Panel 😡 Jedino su jos mogli da ga ubace u Start meni pored Windows Update-a...Znaci,uopste ne mislim da je to "ilegalno" nego mislim da je jednostavno pretenciozno i bahato ponasanje programa, tipicno za Symantec.
Sto se tice "njuskanja",mozda se mi ne razumemo: ne mislim ja na "dubinu" do koje neki program ide, jer je zaista normalno sto ti rece da programi kojima je to cilj i zadatak idu u srz OS-a, vec da je tako onda nazovemo "sirinu" gde ce sve neki program postaviti svoje elemente, dll-ove, reg kljuceve, shortcute, exe-e, common file-ove itd itd. Kad kazem da Symantecovi programi njuskaju gde im nije mesto onda mislim na sledece😱ni su jednostavno tako pravljeni da nude korisniku mali milion mogucnosti, obavestenja, uglavnom beskorisnih informacija, adaptacija, konfiguracija itd itd.
I zato se i uvlace u sve moguce delove OS-a, da bi sve to bilo moguce moraju malo da "pronjuskaju" okolo 🙂 . Manji i efikasni programi u sustini nude isto i rade isto uz mnogo manje "opcija" pa samim tim ne zadiru znaci toliko "siroko" u OS.
Konkretno, procitaj gore post iNCUBUs-a. Cemu zaista sluze sve te informacije koje daje SpeedDisk ? Sustinsko pitanje:da li ce time sto je izvukao i izlistao sve to zaista bolje defragmentisati disk ? Ja licno mislim da nece.
Toliko od mene i mom krstaskom ratu protiv Symantec-a. Ne volem..pa to ti je 😀