Daklen ovako:
Speed disk konkretno nisam kudio upravo zato sto ga nisam probao, rekao sam da mi je "sumnjiv", kao i svi ostali Nortonovi programi, a one koje sam probao kudim i ruzim na sav glas i uvek cu to raditi (ako me uopste neko i pita

).
Cak i taj WinFax je nuzno zlo, pored svih svojih kvaliteta ima i previse mana da bi se mogao nazvati odlicnim programom. Kao i uvek kod Symantec-a nudi gomilu nepotrebnih i glupavih opcija i mogucnosti a ne moze da uradi tako osnovnu stvar kao sto je importovanje svojih sopstvenih faxova (sa druge instalacije odnosno lokacije)...
Sto se tice Control panela, OK u pravu si da ne mora bas da bude rezervisan za OS, vec kao sto sam i sam rekao u prethodnom postu: za bazicna podesavanja OS-a. Sve sto si naveo izuzev RealPlayer-a bi moglo da udje u to. A Symantec ubacuje svoj Live Update (i jos neku glupost,sad ne moguda se setim...).Svi meni poznati programi svoj update ostavljaju u okviru svoje programske grupe...ali ne, Symantec mora da ga stavi u Control Panel

Jedino su jos mogli da ga ubace u Start meni pored Windows Update-a...Znaci,uopste ne mislim da je to "ilegalno" nego mislim da je jednostavno pretenciozno i bahato ponasanje programa, tipicno za Symantec.
Sto se tice "njuskanja",mozda se mi ne razumemo: ne mislim ja na "dubinu" do koje neki program ide, jer je zaista normalno sto ti rece da programi kojima je to cilj i zadatak idu u srz OS-a, vec da je tako onda nazovemo "sirinu" gde ce sve neki program postaviti svoje elemente, dll-ove, reg kljuceve, shortcute, exe-e, common file-ove itd itd. Kad kazem da Symantecovi programi njuskaju gde im nije mesto onda mislim na sledece

ni su jednostavno tako pravljeni da nude korisniku mali milion mogucnosti, obavestenja, uglavnom beskorisnih informacija, adaptacija, konfiguracija itd itd.
I zato se i uvlace u sve moguce delove OS-a, da bi sve to bilo moguce moraju malo da "pronjuskaju" okolo

. Manji i efikasni programi u sustini nude isto i rade isto uz mnogo manje "opcija" pa samim tim ne zadiru znaci toliko "siroko" u OS.
Konkretno, procitaj gore post iNCUBUs-a. Cemu zaista sluze sve te informacije koje daje SpeedDisk ? Sustinsko pitanje:da li ce time sto je izvukao i izlistao sve to zaista bolje defragmentisati disk ? Ja licno mislim da nece.
Toliko od mene i mom krstaskom ratu protiv Symantec-a. Ne volem..pa to ti je