Šta je novo?

Norton Disk Doktor/Speed Disk ZEZAJU!

MarNED

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2004
Poena
309
Jel moze neko da mi pomogne...
Norton Utilities, odn. konkretno Disk Doctor, i Speed Disc
su mi 'trokirali' ... Nesto nece da odrade posao,
zale se da je navodno neki drugi program preuzeo pristup disku
i da ne mogu da nastave,... iskljuce se ... i ... crvc!
:(

A meni je disk KATASTROFA fragmentiran, i MORAM da ga 'uradim' ...

HELLLLLLLLLLLPPPPPPPPPPPPP !!!! ako nesto iko zna razloge za to...

Ja se bar ne secam da sam ista novo instalirao u medjuvremenu
sto ima direktne veze sa HDDom. ..
Mozda The Bat! Profi... Ne... nije to...

p.s. ima screen shot-ovi poruka...

p.p.s. JEl zna neko nesto o BlueIsPu? NEsto su ALL the TIME-zauzeti!
A trebalo bi da moze da se pristupi... bar posto je pocela naplata...
Radi li to?
sorry za off-topic

Prilozi

• slika1.jpg
    slika1.jpg
    31.9 KB · Pregleda: 72
  • slika2.jpg
    slika2.jpg
    19.2 KB · Pregleda: 60
ako ti je fat32 mozes iz dosa da odradis scandisk. Probaj da vidis sta ti je lock-ovalo hard, otvori task manager i pogasi sve nepotrebne procese. Posle toga probaj da pokrenes opet nesto od ova dva.

DiskDoctor je imao problema sa detekcijom kada disk radi nesto - obicno su to bile stvari kao sto je av (ako surfujes paralelno), ms office indexing (iskljuci se u control panelu) ili nesto slicno. Dakle, za takve stvari su u symantecu predvideli da je najbolje da nista ne radis dok se skenira (cak i privremeno disejblujes real time scanning kod av-a). Sa jedne strane jeste glupo, a sa druge strane - sta bi to radio za vreme defraga, pa da se sve zajedno vuce u nedogled?
Ali generalno, za ovim i ovakvim alatima si zavisio nekad dok nisi imao ugradjen alat za to; sada ti je ugradjeni defrag iz computer managementa i vise nego dovoljan, a za disk doctorom posezem samo sa butabilnog cd-a u kriticnim situacijama (recimo nece sistem da se digne zbog gresaka na disku).

aaaa!!!!!!!!!!

Nije fat32, Ntfs je...
nije samo problem u Nortonu, vec i u obicnim windosovim programima... scandisk i sl... ponudi mi opciju (posto vec ne moze da odradi normalno jer je nesto drugo preuzelo komandu) da ga odradi pri rebootu... to i uradim, i ok.. uradi on scandisk u 'dosu' da tako kazem ... ali posle opet... ista stvar...
Jeste, ok je za integralni defragmenter... ali mislim da nije ok, bar kod mene.
odradi posao za 2, 3 min... i sve se i dalje vucce...
SpeedDisk ga isceprka, isposlaze... lepo i detaljno ... i posle super radi... al sad nece...
Pokusao sam cak sa System restore, da vidim ima li nade (cak na 20 feb)... medjutim ... nothing,,,,...
Pludecui... Inace, nista ne radim paralelno dok oni rade posao. U trayu nemam nista, to prezirem. imam samo settings za zvuk i tastaturu, al ajde da probam da vam posaljem screenshot, pa ce mozda neki expert da dijagnostikuje...
Ja dadoh anamnezu ...
:wall:
iskreno pojma nemam sta je svchost... on se stalno pali kad ukljucim Kaspersky Anti Hacker ... mislim kad se kacim na net...

Prilozi

• Processes.jpg
    Processes.jpg
    94.6 KB · Pregleda: 80
Pazi caku sa integrisanim defragom - on zavrsi, a ti nisi zadovoljan grafikonom? Okini ga da defragmentuje ponovo :D

BTW, ima x program koji drndaju disk u pozadini, a ne pojavljuju se u trayu.

Poslednja izmena:
Ugasi NOPDB.exe (Scheduled Speed Disk), pa probaj onda (moguce je da on trenutno drnda nesto)...

Crni je napisao(la):
Ugasi NOPDB.exe (Scheduled Speed Disk), pa probaj onda (moguce je da on trenutno drnda nesto)...

Prob'o... nece.
Interesantno je da se to desava samo sa C particijom.

p.s. nemojte da me zafrkavate ... :S:

@MarNED
Prijatelju, zasto se mucis sa tim Nortonovim glupostima? Sto ne probas Diskeeper 9? Probaj, neces se pokajati.

Ma mogu ja i to da problam, ali problem nije na nivou Nortona. Nesto je GENERALNO Z A K L J U C A L O pristup disku...

Sva je prilika da neki od procesa (AV) uzurpira disk, tako da probaj da pogasiš SVE nepotrebne procese pa zatim probaj defragmentaciju.

Vrh Dno