Šta je novo?

nokia + wp7 = weird?

bojkic

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2008
Poena
319
nokija prelazi na wp7 i killuje meego...

googleov VP kaze: dve curke ne cine orla :D tu je citirao izjevu nokije pri spajanju benq i siemens mobila...

sta vi mislite? po meni ovo je glupo za nokiju i najveci razlog za ovo udruzivanje je sto je novi direktor nokije bivsi microsoftovac. WP7 ne nudi prilagodjavanje interfejsa i nokija ce time morati da se odrekne mnogih svoj prepoznatljivih crta, usluga i servisa, a veliki dio brendiranja i sav user experience control prepustiti microsoftu. po meni ne tako dobra odluka. mislim da su trebali nastaviti sa meegoom, a cak bi android bio bolje resenje...
koliko ce daleko ova integracija ici? u koje klase telefona? da li to znaci da mnogi nokijini formfactors nece biti podrzani od wp7? koliko ce se microsoft povinovati? videcemo u petak ;) a kakve su vase prognoze?

http://www.engadget.com/2011/02/09/googles-vic-gundotra-on-nokia-two-turkeys-do-not-make-an-eagl/

intense speculation

Tako je i za anrodid bilo.. i za jos jendo 5 mogucnosti... pa na kraju nista

Pricalo se svasta, ali ovo deluje najverovatnije. Saznacemo sutra.

Inace je glupo reci da je glavni razlog za udruzivanje to sto im je novi CEO ili sta je vec nekada radio u MS. Ako tako nesto i jeste u pitanju, onda je doveden na tu poziciju da pripremi stvari za saradnju, nikako obrnuto.

Moja prognoza je - ne moze da im bude gore nego sto jeste (u gornjim segmentima, u donjem segmentu i dalje rulaju).

Nema od ovog nista. Jedino ako se nisu dogovorili da M$ pogura Nokiu sa par milijardi $.

najjednostavnije obrazlozenje za ovakav potez je to sto je su obe strane(i nokia i ms) u losem stanju(u smartphone segmentu) i nasle su jedna drugoj da pomognu... ms daje fleksibilnost i povlastice u dizajnu OSa koju google nije hteo(niti imao potrebe) da nudi nokiji + mozda i neku lovu(ili obecanje velikog ulaganja u poboljsanje wp7), a nokia hardware + vece trziste za ms.

nesto ne verujem da ce ovo dati velike plodove... pogotovo ne za nokiju. postaće samo jos jedan vendor...

Poslednja izmena:
zasto wp7 je dobar sistem....mozda ispadne nesto dobro,treba sacekati i videti,bar se brze izbacuju update-ovi nego za symbian,koji najavljuje update 2.0 vec sto godina....

Nazad
Vrh Dno