Šta je novo?

Nokia PC Suite problemi...

yooyo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
730
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam Nokia E61 i nemogu pola stvari da uradim iz Nokia PC Suita. Telefon se uredno prijavi (i preko BT-a i preko USB kabla) ali nikako nemogu da, kroz PC Suite, npr.. posaljem SMS ili instaliram program ili pregledam kontakte. Pre mi je to radilo ali mislim da je prestalo da radi kada sam instalirao PC Suite za matoru Nokiu 3650 da bih izvadio podatke sa starog telefona.
Svasta sam pokusavao.. uninstalirao sve sto ima veze sa Nokiom i opet bez uspeha.
Jel ima neko ideju zasto nece daradi?

Imam Nokia E61 i nemogu pola stvari da uradim iz Nokia PC Suita. Telefon se uredno prijavi (i preko BT-a i preko USB kabla) ali nikako nemogu da, kroz PC Suite, npr.. posaljem SMS ili instaliram program ili pregledam kontakte. Pre mi je to radilo ali mislim da je prestalo da radi kada sam instalirao PC Suite za matoru Nokiu 3650 da bih izvadio podatke sa starog telefona.
Svasta sam pokusavao.. uninstalirao sve sto ima veze sa Nokiom i opet bez uspeha.

Nisam siguran da ću ti pomoći, ali možeš da probaš. Kod mene svojevremeno instalacija PC Suitea, iz nekog razloga nije prošla kako treba i imao sam problem sa konektovanjem. Da stvar bude gora, ni uninstall/reinstall nije pomagao i to u više pokušaja. U očaju sam nabasao na poruku na Nokijinom forumu koja je pominjala PC Suite Cleaner utility (izgleda sa se PCS ukopa u sistem, ko Norton u najboljim danima :S) Nakon toga sam ponovo reistalirao PC Suite i sve je radilo kako treba. E sad, nisam siguran da li taj utility zavisi od tipa telefona ili verzije Suitea, ali ipak nek ti bude neka polazna tačka. Link nažalost ne trenutno ne mogu da nađem. Probaj pretragu na sajtu.

Srećno!

EDIT: Našao sam link http://www.nokia.co.uk/A4630261 Ipak proveri da li radi sa tvojom verzijom PCS.

Poslednja izmena:
Ja imam problem sa prebacivanjem muzike pomocu PCS-ovog menadzera.
Pishe Pending i nista ne radi...

A oko tvog problema ti ne mogu pomoci :l

Ah da:S:
Moraš da skineš "update" za PC suite za E61. Imao sam identičnu situaciju kao i ti, ali mi je posle restarta (ako se sećam ondak je upalilo) PC suite sam predložio da skine fajlove potrebne za korektan rad sa danim tipom telefona.
Na kraju krajeva, rokni ga pa ga instaliraj ponovo, treba da radi.
Pozz:smash::smash:

Joj... sve sam pokusao... Skidao ga i ponovo stavljao, cistio ga PC Suite Cleanerom i opet nece...
sad sam procesljao registry i obrisao sve sto ima veze sa Nokiom pa cu probati ponovo.

Proveri da li ti je PC Suite instalirao neki drajver na sam e61, mene je on jednom zezao na N70 pa sam ga deinstalirao na mobilnom i ponovo odradio celokupnu instalaciju pc suita (najnovija verzija suita).

e.. a kako da ga nadjem gde je instaliran na telefonu?

paz ovo - probaj da bez obzira na to shto PC suite od verzije 5.neshto ima u sebi drajvere za kablove, instalirash i sam drajver za kabal. imash ga na sajtu, i dan danas. meni je to reshilo problem sa povremenim nekonektovanjem na PC suite

e.. a kako da ga nadjem gde je instaliran na telefonu?

U add/remove programs :d Zaboravio sam kako se tačno zove na OS9, kod mene se ta aplikacija zove Application manager, a sam drajver se zove "PC Suite support".
Izmenjali su dosta OS9 u odnosu na ranije verzije.

Nece ni sa tim cable driverima...Uh kakav je bloatware ovaj PC Suite.
Dakle.. resetovao sam telefon,i vratio backup (srecom ovo radi). Sada mi se PC suite buni da nemam instaliran PC Suite Support na telefonu. Kada odem u Help/Reinstall PC Suite support on your phone, PC suite me pita da li zelim da to uradim i posle se nista ne desava.
Slanje SMS-a ne radi... tj.. radi reply. Npr.. kreiram SMS , izaberem primaoca i kada kliknem da Send pojavi se prozorcic gde mi trazi da izaberem telefon. Pose izbora telefona OK dugmence je sivo i nemogu da posaljem poruku!? Interesantno je to da mogu da procitam imenik dok pisem SMS ali nikako van SMS-a. Sta se desava !?

Poslednja izmena:
Ova solucija je totalno ******ska, ali isto me je zezao PC Suite sa 6600 zbog prastare mobtelove kartice (4xx-xxx), kad sam ubacio noviju proradio je :d
Takođe, pokušaj radi testa da izvadiš memorijsku karticu iz telefona, možda pomogne, nikad se nezna.
Znači taj PC Suite mi je džigericu pojeo, ima da qpim N95 samo što ima klasičan usb port i ne mora da se zayebavam sa ovom mrcinom! Nikad ne radi kako treba, isti je ko Windows :d

Update:
Probao sam tel + pc suite na drugoj masini i sve radi perfektno!? Ustanovio sam da je problem u tome sto Nokia Phone Browser ne radi uopste. Ikonica u my computer postoji ali nije u stanju da izlista sadrzaj telefona.
O Nokio, Nokio, dabogda se zapalila!!!

Uff.. najzad... proradilo...
Problem je bio u config fajlovima PC Suita. Dakle..
0. Ugasiti PC Suite i otkaciti telefon od racunara (USB kabl ili BT)
1. U servisima stopirati ServiceLayer
2. Obrisati folder "C:\Documents and Settings\<USERNAME>\Application Data\PC Suite"
3. Startovati u servisima ServiceLayer
4. Startuj PC Suite i povezi telefon

Al me izmrcvario... neverovatno

Imam problem sa povezivanjem telefona...
Naime, instalirao sam PC Suite, skinuo update...ali kada je potrebno da konfigurisem povezivanje sa telefonom (da li preko kabla, bt ili ir) ne mogu da izaberem ni jednu opciju!?
Ranije je radilo (Nokia 6500), a danas sam uzeo N95... :(

MMSSync nemam instaliran!
da li to moze predstavljati problem?

Poslednja izmena:
Moguće da je za 6500 i N95 različit PC SUite...idi za svaki slučaj na sajt i skini verziju za N95...neće da škodi reinstall čak ni ako su iste :)

Ma skinuo sam i to, i dalje imam isti problem (a imam i orginalni softver i sa njime je ista situacija).
Nije mi jasno iz kog razloga mi program 'ne dozvoljava' da pristupim opciji biranja...?! Kabal radi, jer sam uspeo da preko data storage, prebacim neku muziku i slicno... Ali kako ne mogu da pristupim PC Suite, ne mogu da instaliram ni jednu jedinu aplikaciju (jer imam glupavi program sa sertifikatima, i zabranama instalacija)...a ni to ne mogu ukloniti, bez nekog od programa *xxx*. :(

Inace, ranije (pre reinstalacije softvera), povezivanje sa PC Suite je regularno radilo, medjutim sada nemam nista od aplikacija na telefonu (ni MMSSync) i da li bas zbog toga mi ne radi ili?
Ima li neko da je imao slican problem..?

*xxx*-ima tema o tome na:http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=166889

OVO RADI!

Uff.. najzad... proradilo...
Problem je bio u config fajlovima PC Suita. Dakle..
0. Ugasiti PC Suite i otkaciti telefon od racunara (USB kabl ili BT)
1. U servisima stopirati ServiceLayer
2. Obrisati folder "C:\Documents and Settings\<USERNAME>\Application Data\PC Suite"
3. Startovati u servisima ServiceLayer
4. Startuj PC Suite i povezi telefon

Al me izmrcvario... neverovatno

yooyo, BRATE TI SI KRALJ!!!!:party:
Nemas blage koliko sam se cimao, i cimao, i cimao....i cimao...i na kraju uradio ovo sto si ti napisao, a iskreno nisam ni predpostavljao da je to resenje i za moj problem....ali kada sam izgubio svaku nadu, resih da te poslusam-te odradih po tvojoj zamisli!!!!:D
TI SI KRALJ!!! NE ZNAM KAKO SI DOSAO DO RESENJA, ALI TO RADI!!!!
:banana::banana::banana:

Nazad
Vrh Dno