Šta je novo?

Nokia official thread (Nokia strikes back)

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
U poslednje vreme, meni drage firme su pocele da posustaju pod naletima konkurenata... U prvom redu, to su AMD i nVidia. A onda i NOKIA... Na druge proizvode ne mogu da se naviknem ni posle mesec dana koristenja, ali sam se obradovao kada sam video sledece telefone....

2100, najavljen za pocetak 2003.

naslednik 2110-ke, sa kojim ce nokia i sa entry level modelima preci u klasu od ispod 9 cm visine, ispod 2 cm debljine i 100g tezine (u klasi 6210-ke), uz cuveni express on covers i tako dalje... za vise informacija na adresu - http://www.nokia.com/nmic/new_releases.html

zatim u visoj klasi je tu 5100, naslednik uspesnog 5110 i relativno uspesnog 5210. Zaista zanimljiv dizajn... Poboljsane karakteristike, male dimenzije i fantastican kolor ekran 128 x 128 sa 4096 boja (standard za nove nokia modele)

Next, je moj favorit, i definitivno, nakon 6610, moj sledeci telefon... minijaturan poput 8210, elegantan kao 6210, karakteristike kao 7210...! i Vise od toga... najbolje balansiran proizvod... isto tako, informacije o svakom telefonu, nacicete na prethodno pomenutoj adresi...

Ah, kontraverzan telefon - kao sto je bio 5510, ali i 7110... Nema potrebe da ga posebno objasnjavam... tu su slike a gore i web adresa...

Da, pravi naslednik 7110-ke. Fantasticna 7100 - telefon koji ce mnogi tehno manijaci zeleti... Pogledajte demo i karakteristike na oficijalnom sajtu...

I revizija fenserskog 8910 - 8910i... Dodato je mnogo toga, ali je dizajn ostao retro tipa, vanvremenski i vanserijski titanijumski oklop plus bluetooth i kolor ekran... Sta vise pozeleti?

byMaX je napisao(la):
U poslednje vreme, meni drage firme su pocele da posustaju pod naletima konkurenata... U prvom redu, to su AMD i nVidia. A onda i NOKIA...

Posustaju? Ja samo mislim da se spremaju da zadaju zavrsni udarac. Sudeci po ovome, izgleda da sam u pravu :D

Ali sto prave ovako dobre telefone bez Bluetootha, e to im ne mogu oprostiti :(

Re: Re: Nokia official thread (Nokia strikes back)

mikis je napisao(la):
Posustaju? Ja samo mislim da se spremaju da zadaju zavrsni udarac. Sudeci po ovome, izgleda da sam u pravu :D

Ali sto prave ovako dobre telefone bez Bluetootha, e to im ne mogu oprostiti :(

Tri najjaca modela imaju BlueTooth, cak i sada (6610i, 6310i, 7210i)... U najavi tri nova imaju bluetooth, sto je dovoljno...

Bas im je dobra ta nova serija. Najbolji mi je 6100, nadam se da ce od ovog modela mobovi sa color ekranom biti i nesto pristupacniji.

Izgleda da inzenjeri iz Nokie bash znaju da udovolje nashem balkanskom mentalitetu :) vazno je da trepcu lampice, za ostalo cemo lako :D:D

objashnjenje : kad nokia bude imala domet i chujnost kao motorola, moz da se javi :D

btw, vrlo su inventivni shto se tiche dizajna, nisu se pomerili od 3210 :)

driver je napisao(la):
Izgleda da inzenjeri iz Nokie bash znaju da udovolje nashem balkanskom mentalitetu :) vazno je da trepcu lampice, za ostalo cemo lako :D:D

objashnjenje : kad nokia bude imala domet i chujnost kao motorola, moz da se javi :D

Mislim da nisi u pravu...tako sam i ja mislio...
Kvalitet zvuka je stvarno na strani Motorole ali sa signalom su isti...
Naime pre nego shto sam uzeo 6510 imao sam v50 koju sam poklonio kevi a zivim u Arandjelovcu i chim krenem u bgd imam problema sa signalom i bash sam uproredjivao oba pomenuta i mogu ti reci da nema razlike...
Ali kod kevine (moje bivshe:D) motorole kvalitet zvuka je neprevazidjen definitivno..

Cineman je napisao(la):
Max, za rođendan da mi obavezno kupiš 6800. Veoma mi se viđa, jes čuo :)

Čudo, nego šta. Alternativna namena može da mu bude zamena štipaljke za veš. ;)

driver je napisao(la):

E daj, molim te, lupash samo tako... Nokia ne bi bila najuspesniji proizvodjac na trzistu da nisu kvalitetne i lepo dizajnirane... Domet vise nije prednost Motorolle, i oni su to pokvarili u novim serijama, pa sam sa bebicama imao losiji prijem od Nokie *btw, na tom mestu je samo Savvy imao signal*... Siemens isto tako... Zbog toga, nokia je u svemu ostalom dobra, a ko to nece da prizna, samo dokazuje onu nashu "svaki ciga svoga konja hvali"... Ja sam bash hvalio dosta Samsunovih i Siemensovih modela (ako chitate ove tredove, znacete), a kudio nokie-ine, ali sada su bash napravili pravu stvar!

Pravu stvar po dizajnu.Jos treba da se vidi kakvi su telefoni ovako jer ih niko od nas nije ni video kamoli testirao.Mada Nokia je u principu ok firma,do sad sam bio zadovoljan njima.Elem i taj dizajn mene nije bas nesto odusevio.Pogotovo 6100.Nekako sasvim obichan,penzionerski.
Recimo trenutno su mi najlepsi GD 67 i T100.

Nesto ne vidim pomak od njihovog standardnog sanduk dizajna, ali to je svakako stvar ukusa. Jedino 5100 izgleda zanimljivo, ali nista vise od toga.

Pa dobro onda, koji su po vama lepi telefoni... al nemojte mi sada neke svemirske modele, Telefon je telefon... i cenim sta Sony Ericsson i Siemens sada rade (a i Samsung nije los)... T68i, S55, S80, 6100, 6610 su pravi telefoni, a ipak su ostali telefoni... Meni se npr. ne svidja ni 7650 (onaj palm telefon) iako je Nokia. To nikad ne bih nosio... Ne bih ga odbio na poklon, ali bih ga odmah promenio i kupio dva normalna :)

byMaX je napisao(la):
Pa dobro onda, koji su po vama lepi telefoni... al nemojte mi sada neke svemirske modele, Telefon je telefon... i cenim sta Sony Ericsson i Siemens sada rade (a i Samsung nije los)...

Samsung ima fenomenalne i mnoogoo lepe telefone samo shto su mu i cene onako za klepetanje ushiju, ali ako uporedjujemo izgled onda Samsung definitivno... cela brancha njihovih proizvoda

pa rekoh vec...po dizajnu GD 67,T100 onda recimo josh 68i,8310 sa nekom lepom maskom,neki NEC modeli al sam zaboravio oznake...to je od onog sto sam drzao u ruci...Inache 7650 je zaista odvratna...Mozda se tretira ko hladno oruzije?

Ja sam probao na 10 minuta ericsson P800 i posle njega svaki normalan telefon deluje smesno sa standardnim opcijama tipa 7 linija texta, 500 memorija, adresar, isl... mislim da je ono buducnost i ako ne pre, ono za 3-5 godina svaki bolji telefon ce onako izgledati...

boom :whip

Auuu, grdnijeh li telefona... :D

Re: Re: Re: Nokia official thread (Nokia strikes back)

byMaX je napisao(la):
Tri najjaca modela imaju BlueTooth, cak i sada (6610i, 6310i, 7210i)... U najavi tri nova imaju bluetooth, sto je dovoljno...

Eh? 7250 nema, 6800 nema, 6100 nema? Sa 5100 i 2100 cisto sumnjam :) A za 8910i -- bas me briga ;)

Za i seriju starih telefona nisam znao, hvala bogu da su se setili.

Re: Re: Re: Re: Nokia official thread (Nokia strikes back)

mikis je napisao(la):
Eh? 7250 nema, 6800 nema, 6100 nema? Sa 5100 i 2100 cisto sumnjam :) A za 8910i -- bas me briga ;)

Za i seriju starih telefona nisam znao, hvala bogu da su se setili.

6310i ima bluetooth, 6800 i 7250 imaju takodje... ne znam odakle ti to...

Re: Re: Re: Re: Re: Nokia official thread (Nokia strikes bac

byMaX je napisao(la):
6310i ima bluetooth, 6800 i 7250 imaju takodje... ne znam odakle ti to...
Sa zvanicnog sajta... Pogledaj:
http://www.nokia.com/nokia/0,5184,4542,00.html
http://www.nokia.com/nokia/0,5184,4488,00.html

Evo ti i poredjenje 6100, 6800 i 7250. Ne pise da ga i jedan ima:

http://www.nokia.com/phones/compare/compare_results.jsp?phone=1131&phone=1127&phone=1130

Moram da pitam, odakle tebi info da imaju? :) Mislim, daj Boze da gresim :)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nokia official thread (Nokia strikes

mikis je napisao(la):
Sa zvanicnog sajta... Pogledaj:
http://www.nokia.com/nokia/0,5184,4542,00.html
http://www.nokia.com/nokia/0,5184,4488,00.html

Evo ti i poredjenje 6100, 6800 i 7250. Ne pise da ga i jedan ima:

http://www.nokia.com/phones/compare/compare_results.jsp?phone=1131&phone=1127&phone=1130

Moram da pitam, odakle tebi info da imaju? :) Mislim, daj Boze da gresim :)

Zeljko iz Digitala ima 6310i i ima Bluetooth, to moze i Peca da potvrdi... Nokia iz nekog razloga to ne pise...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nokia official thread (Nokia str

byMaX je napisao(la):
Zeljko iz Digitala ima 6310i i ima Bluetooth, to moze i Peca da potvrdi... Nokia iz nekog razloga to ne pise...

Ma znam odavno za 6310i, nego mislio sam na nove Nokije. Gresis, za modele koji imaju Bluetooth (6310i, 7650, 8910/i) to u specifikaciji i pise.

Odakle ti info za 7210i i 6610i?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nokia official thread (Nokia

mikis je napisao(la):
Ma znam odavno za 6310i, nego mislio sam na nove Nokije. Gresis, za modele koji imaju Bluetooth (6310i, 7650, 8910/i) to u specifikaciji i pise.

Odakle ti info za 7210i i 6610i?

Onda verujem da postoje xxxxi verzije mnogih telefona... Cak sam cuo da postoji 6510 sa Bluetoothom, mozda je eksterni dodatak... nikada ne gledam onaj accessories deo...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nokia official thread (N

byMaX je napisao(la):
Onda verujem da postoje xxxxi verzije mnogih telefona... Cak sam cuo da postoji 6510 sa Bluetoothom, mozda je eksterni dodatak... nikada ne gledam onaj accessories deo...

Ja gledam, zato te i pitam, jer nigde nisam video te modele koje pominjes -- ni na zvanicnom sajtu, ni na nezvanicnim, ni na news grupama. U 'i' verziji za sada postoje 3510i, 6310i, 8910i i 9210i.

Tesko da ce Bluetooth nakalemiti na 6510 -- pa njega moras celog da rasturis da bi povezao data kabl. Mozda naprave dodatak za nove Nokije sa pop-portom, mada sumnjam. Ajd za 6510 i da razumem, u pitanju je malo doradjeni 8310, ali i dalje mi nije jasno da top modeli kao 7210 ili 7250 nemaju plavi zub :(

byMaX je napisao(la):
E daj, molim te, lupash samo tako... Nokia ne bi bila najuspesniji proizvodjac na trzistu da nisu kvalitetne i lepo dizajnirane... Domet vise nije prednost Motorolle, i oni su to pokvarili u novim serijama, pa sam sa bebicama imao losiji prijem od Nokie *btw, na tom mestu je samo Savvy imao signal*... Siemens isto tako... Zbog toga, nokia je u svemu ostalom dobra, a ko to nece da prizna, samo dokazuje onu nashu "svaki ciga svoga konja hvali"... Ja sam bash hvalio dosta Samsunovih i Siemensovih modela (ako chitate ove tredove, znacete), a kudio nokie-ine, ali sada su bash napravili pravu stvar!

Ja 'mog konja' nisam ni pomenuo :), nemam ni jedan od telefona koje svi imaju, i ne hvalim motorolu bez veze, jer sam koristio vishe modela i nokie i motorole, i motorola je u svemu bolja osim u meniju...Nokia je klasichan gastarbajter telefon, koji je kod nas precenjen jer se prodaje ko lud...da li hocesh da kazesh da je cena 5110 ili 3210 realna kod nas ? ono je preterivanje, a ko i malo prati trzishte znace da kod nas trzishte ne postoji, odnosno vrednosti su potpuno izopachene...Kod nas vecina ljudi kupuje telefon kada vidi koliko koshta, da li ima igre, koliko boja displeja ima...da li je moguce da se vecina ljudi razume u to shto kupuje i zna shta kupuje ? nikako...ovo moze da se razveze na ceo roman, ali i ti si jedan od punisha koji ce za telefon dati 500 € samo zato shto ima neku fancy opremu, koja u principu ne sluzi nichemu i samo vadi pare iz dzepa naivnih....

i na kraju, ja imam Bosch 909 dual S od 60 € i ne bi ga menjao ni za jedan od tih 'najboljih' telefona, jer meni telefon sluzi da bi prichao, a ne da bi ga pokazivao po selu....

Hehehehe...hahahaha...hihihi...Nokia...hehehe...hahaha...hihihi...

Izvinjavam se ali bilo je jace od mene!:p :D

Vrh Dno