Šta je novo?

Nokia N91 i pdf fajlovi = problem

npetar

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
679
Pozdrav dobrim ljudima,

Treba mi pomoc oko aplikacije za citanje pdf fajlova za N91. Kako uz tel ne stize software za podrsku pdf ekstenzije, na netu sam pronasao 2 i to pdf+ i MBrainPdfPlus. Instalacija je uspesno prosla, programi funkcionisu ali...evo problema:
Ne znam kako da pomocu ovih programa otvorim pdf iz attachment-a koji dolazi e-mail-om? Kao odgovor na otvaranje fajla dobijam poruku da format pdf nije podrzan. Takodje, nigde mi ne nudi opciju da izaberem externu aplikaciju za otvaranje pdf-a. Probao sam i da preko bluetooth-a posaljem fajl komp>tel ali i takav fajl ne mogu da otvorim. Da ne duzim vise, nadam se da iskusni korisnici shvataju gde imam problem.
Hvala unapred za pomoc i ako moze neko objasnjene step by step...

Poz!

Poslednja izmena:
na nokia site-u moze da se skine adobov adobe reader za mobilni telefon. neka verzija tipa 1.5 koji je besplatan. pogledaj nude ga sa nekim verzijama telefona...ali provereno radi i na drugim, meni je radilo na n5500 i n80. sad nisam probao da skidam pdf iz maila ali svaki pdf koji sam preneo sa kompa u telefon je mogao da se procita.
probaj prvo to...

Bukvalno ceo dan tragam za resenjem i nista. Nasao sam na Nokia sajtu pdf reader za N90 ali on ima drugu verziju Symbian-a. Za druge telefone nisam nasao, tj. nema pdf readera u download sekciji. Probacu sutra sa ovim za N90 a ako imas tu verziju koju si koristio, javi ako mozes da mi posaljes na e-mail. Inace, zaista ne mogu da verujem da se ovoliko mucim a pdf je toliko rasiren format.

p.s.
ZVao sam i uvoznika Nokia telefona za Srbiju gde su mi rekli da je N91 muzicki telefon i da nije predvidjeno da koristi sirok dijapazon aplikacija vec da potrazim 3rd party sw. Smesno :)

Hvala!

Poslednja izmena:
imas u download delu za n80i (software telefona) link : http://europe.nokia.com/A4195015 to bi trebalo da je ista verzija symbiana kao i za n91. stvarno mi je taj komentar uvoznika potpuno smesan. nokia 5500 je sportski telefon (kao) sa rekao bih mini ekranom pa je cela prica sasvim lepo radila iako na netu nigde nisam nasao informaciju da taj telefon to moze da podrzi...a na njemu je radilo i jos svasta nesto drugo...to sto se jedva citalo je sasvim druga prica.
ako bude potrebno mogu da ti posaljem tu verziju programa na mail, mada mislim da ces brze celu pricu odraditi sa linkom koji sam ti poslao, jer sam je je odatle upravo skinuo... nesto preko mega...
srecno

Deckonja, puno hvala! Instalacija protekla bez problema i radi sve kako treba.
Poz!

Vrh Dno