Šta je novo?

Nokia N9

Emix

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2011
Poena
570
Nokia Strikes Back:

gsmarena_002.jpg

gsmarena_001.jpg

Nokia N9 MeeGo uredjaj bice predstavljen za par sati. 4" ekran, 64gb, 12mpx kamera, dual core procesor, hdmi...

Najavljeno je jos mnogo novih Nokia uredjaja koji ce biti prikazani na Nokia Connection.

http://www.gsmarena.com/nokia_n9_render_images_show_up_look_sexy_as_hell-news-2801.php

jao sto je lepa ova roza :)

zamislite kakav bi potez bio Nokia kuciste i Android :p ufff

edit: I Samsung hardware :laugh:

Ne znam za vas ali meni ovaj N9 izgleda kao tacna.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

wow, meego...impresioniran sam izgledom i specifikacijama ovog telefona

Kada vidiš nokijim telefon, znaš da je nokija. Odličan dizajn, odlične. Nadam se da je ekran cb. Još da je bio qhd...
Opet, ako ne bude softvera teško će se prodavati.

Ne znam.. i meni deluje bezveze i neozbiljno pa makar i u crnoj boji.

Kako deluje ovde i nije toliko bitno, uostalom ovo je samo render koji može, a i ne mora da ima previše veze sa stvarnošću.
Može da deluje kako god hoće ali ako ga opet nerealno zacene džaba mu sve. Npr E7 uopste nije los telefon, daleko od bilo kakvog razgovora o poređenju performansi sa najbržim androidima, ali svakako ima svoje dobre strane, a ne treba baš svima sva moguća procesorska snaga. Ali kad se pogleda da mu je cena do neki dan bila veoma slična sa SGS2, svaka dalja priča prestaje ... živi bili pa videli.

Evo i zvanicno:

www.gsmarena.com/nokia_n9_announced_based_on_the_meego_platform-news-2805.php

Ipak kamera od 8mpx sa AF, NFC. Cekamo potvrdu o procesoru. Bice i verzija od 16gb.

Sto se dizajna tice, ili vam se svidi ili ne, kao i u vecini slucajeva kada je Nokia u pitanju.
Ja sam odusevljen, ovaj plavi je bonbona. Tako jednostavan a efektan dizajn, zakrivljeno staklo.
Prvi telefon koji nema nikakvih hardverskih tastera na prednjem delu.

4" je takodje po meni taman. Ispod toga je malo, a preko 4" previse. Mislim da ce ovo biti must have, kao mali dzepni tablet. Jos ako cena bude ok...

Pa pogledaj cenu n8 u srbiji, pa razmisli jel moze cena za jednu fancy nokiu biti OK, pogotovo ovde?!

Da evo sad videh na phonearena. Ali ako je optimizacija dobra nece biti problema.
1gb ram memorije je ogroman napredak za Nokiu.

ali je gpu na ovom telefonu facepalm....

Nesto mi govori da ovaj telefon nece biti skup. Mislim da ce cena biti pristupacna.

Ne znam na osnovu cega si zakljucio to. Kvalitetne je izrade, velik ekran, svemirski hardver za jedan nokia telefon, ja mislim da nece biti ispod 550-600 eura.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Na osnovu toga da ce Nokia hteti da "progura" prvi MeeGo uredjaj. Tj. da ga ucini dostupnijim. Nesto kao sto je Samsung uradio sa Badom.
Mozda i gresim ali nadam se da ce biti tako.

Sada gledam walktrough kroz UI i definitivno telefoni bez dugmića mi ne deluju praktično. Primetio sam da nigde ne pokazuju homescreen da li to znači da ga nema, nego samo ikonice, multitasking i ono treće?
Takođe nisam shvatio kako kada sam u nekoj aplikaciji da uđem u drugu (koja nije pokrenuta) tj. da dođem do njene ikonice osim ako ne svajpujem ka levo (da dođem do mt-a), pa ponovo svajp do appdrawer-a, pa pronalaženje željenje ikonice?

Pa mozda nije finaliziran os jos. Ma nije 99%. Sve je stvar navike.

Inace koristi MICRO SIM kartice kao i4.

Engadget obecali "hands on" za par sati.

Trebao bi da izadje za mesec-dva, za divno cudo!

Ok izgleda. Ali HW nije nista posebno, a kostace skuplje od SGS2 garantovano.

UI je dosta trom...

^
Kako trom, kada rekoše da je sve sjajno optimizovano? Upravo čitam na engadgetu.
^^
Kod nas da, nažalost.

Nah.. nista posebno. Jos jedan mrtav-u-startu telefon. Uopste mi se ne svidja koncept sa 3 ekrana (mt, launcher i app).

Vrh Dno