Šta je novo?

Nokia N85 i GPS

Dexxi

Slavan
Učlanjen(a)
28.10.2008
Poena
304
Imam problem sa GPS na N85. Imam licencu za koriscenje navigacije,kada sam ga aktivirao i probao sve je radilo ali posle izvesnog vremena imam problem sa nalazenjem satelita (tako bar mislim) bez obzira da li sam napolje ili unutra jednostavno stoji "Waiting for GPS " posle duzeg muvanja proradio je ali posle ponovnog pokusaja opet problem.Pokusao sam i sa stvarima koje sam procitao ovde na forumu ali nista.Koristim Maps 2.0. Pokusao sam i sa Garmin XT 5.0 ali tu mi javlja da nije nasao GPS ...
Tako da nijedan nemogu da koristim.Da li je ovo hardwerski ili problem u stelovanju ?

Poslednja izmena:
problem moze biti i do ``stelovanja``,a isto tako moze biti i do samog GPS modula tj hardverski.
Poneses telefon u neki bolji servis i provere ti sta je upitanju.
pozz

Sve sam vratio na fabricko podesavanje a u "Positining methods" cekirao sam "Assisted GPS" i "Integrated GPS" i za sada radi,malo mu vise traba da se konektuje na satelit ( Maps 2.0 ).Dok GarminXT nisam mogao da startujem jer nece da se konektuje na internet da bi se registrovao.

Poslednja izmena:
ja imam pomenuti tel i garmin radi perfektno, i jos ga na moju preporuku uzela jos 2 druga i svima radi, jos se niko nije zalio tako da probaj ti instalaciju jos jednom, mozda na tek formatiranu mem. karticu pa to pomogne

Sve sam vratio na fabricko podesavanje a u "Positining methods" cekirao sam "Assisted GPS" i "Integrated GPS" i za sada radi,malo mu vise traba da se konektuje na satelit ( Maps 2.0 ).Dok GarminXT nisam mogao da startujem jer nece da se konektuje na internet da bi se registrovao.

Vodi računa da će ti AGPS praviti trošak što može biti naročito neprijatno ako si u romingu. Kod mene na N82 AGPS je isključen a sateliti se hvataju relativno brzo što umnogome zavisi i od toga koliko ti je zaklonjeno nebo od okolnih zgrada.

Koliko ti treba da uhvati satelite?

Ja sam imao problem na E71 kojoj je trebalo 15-30 min da uhvati satelite (u 'idealnim' uslovima). Nije imalo resenja.
U servisu kazu da GPS radi i to je to :(

Pa ne više od 3-4 minuta. Mada ukoliko sam okružen visokim zgradama ili ako sam u kretanju i više.

Izvinjavam se na pitanju, ali ne mogu da nadjem na forumu pa da ne otvaram novu temu.
Kako radi GPS? Sta trosi osim baterije?

Nazad
Vrh Dno