Šta je novo?

Nokia N82 vs 6220

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Razlika u brzini, da li postoji. I koje su jos razlike (znam da N82 ima wifi). N82 je malo skuplji (4 hiljade) pa se premisljam.

6220 je elegantniji, ima manji ekran, noviji software i ipak malo nezgodnije tastere... osim wifi i accelerometra...
Ja sam ipak zamenio 6220 za n82, jer mi je trebao wifi (koristan je vrlo), mada je ovo cigla |)

Stvarno sam ih na kratko probao, pa prihvati sa rezervom, ali imam utisak da je kod N82 značajno kvalitetnije kućište.
Na oko bih pre uzeo 6220, ali mi kućište deluje osetljivo...

Stvarno sam ih na kratko probao, pa prihvati sa rezervom, ali imam utisak da je kod N82 značajno kvalitetnije kućište.
Na oko bih pre uzeo 6220, ali mi kućište deluje osetljivo...

isti utisak i kod mene..n82 deluje kao kvalitetniji fon

chim ti u prvom postu nisi pomenuo pitanje izgleda telefona za tebe je n82. sjajan je to mob ali je malo nezgrapan.

Ma izgled mi nije nesto bitan. Mislim da ce da prevlada wifi

Imam sličnu nedoumicu, s tim što je u igri i E71. N82 i E71 razmatram prvenstveno zbog WiFi podrške, pa gledam koliko je to u stvari bitno na mobilnom telefonu.
Znam kako funkcioniše to na iPod Touch-u, zaista ume da bude korisno, ali kad pomislim da treba sa toga "preći" na ~1" manju dijagonalu + isključivo tactile komandovanja, pitam se koliko je udobno?

Druga stvar koju bih voleo da čujem od vlasnika N82 i sličnih telefona opremljenih WiFi podrškom je - Koliko je dobar prijem wireless signala? Imao sam priliku da vidim koliko je iPod slabašniji od laptopa/netbooka (prijem koji laptop/netbook hvata iz kuće na udaljenosti od 50m od izvora signala, iTouch uspeva da uhvati na otvorenom i to sa 10-ak metara razdaljine) pa to opravdavam veličinom prvenstveno veličinom samog PMP-a. Vodeći se tom logikom mobilni telefoni mogu da imaju samo slabiji prijem od iPoda... ili grešim?

Razlika u brzini, da li postoji. I koje su jos razlike (znam da N82 ima wifi). N82 je malo skuplji (4 hiljade) pa se premisljam.
brži je 6220 ali mu je kućište katastrofa :S: neka mekana plastika, kako stiskaš tastere tako se kućište savija na unutra :d

N82 all the way imam ga i zadovoljan sam... 6220 je odlican fon al kvalitet izrade mu je 0 skripucka na sve strane, nema wifi koji na n82 radi odlicno a i veci je ekran na n82... jedino sto je malo poveci pa ne staje bas u svaki dzep...

Druga stvar koju bih voleo da čujem od vlasnika N82 i sličnih telefona opremljenih WiFi podrškom je - Koliko je dobar prijem wireless signala?
Imam N95 8GB i prijem signala ne moze da se poredi sa laptopom, ali za osnovne potrebe je meni i vise nego dovoljno, sve fino radi kad si blizu nekog hotspota (doduse zna da pukne veza, ali nista znacajno). :wave:

Maska 6220 je katastrofa.
Recimo, ima ona plastikica sa desne i leve strane tastature, koja noktom opusteno moze da se pomeri napolje za par mm.
Uz to, tastatura je previse plasticna i jako tvrda
Uz to, zamislite telefon koji ima sve to (5Mpix, xenon, navigaciju, dobar CPU, RAM...) a nema WiFi.
Katastrofa.

Imao sam i N82 i 6220 i nema sanse da mogu da se porede.

N82 ima skroz korektan signal za mobilni telefon. Jaci je od u rangu je sa Diamondom, Omniom a slabiji od E71 (po mom testiranju).

^ Tnx za info. :)

Što se tiče dizajna i maske, ni meni se ne dopada naročito kako je to izvedeno kod 6220C, mnogo je lepše kod starijeg brata tj. 6120C... dok sam držeći N82 (i crni i sivi) stekao utisak da se plastika ugibava između dvojke i onog čuda za navigaciju... Osim toga nemam zamerki na kvalitet izrade.

Poslednja izmena:
Imam sličnu nedoumicu, s tim što je u igri i E71. N82 i E71 razmatram prvenstveno zbog WiFi podrške, pa gledam koliko je to u stvari bitno na mobilnom telefonu.
Znam kako funkcioniše to na iPod Touch-u, zaista ume da bude korisno, ali kad pomislim da treba sa toga "preći" na ~1" manju dijagonalu + isključivo tactile komandovanja, pitam se koliko je udobno?

Druga stvar koju bih voleo da čujem od vlasnika N82 i sličnih telefona opremljenih WiFi podrškom je - Koliko je dobar prijem wireless signala? Imao sam priliku da vidim koliko je iPod slabašniji od laptopa/netbooka (prijem koji laptop/netbook hvata iz kuće na udaljenosti od 50m od izvora signala, iTouch uspeva da uhvati na otvorenom i to sa 10-ak metara razdaljine) pa to opravdavam veličinom prvenstveno veličinom samog PMP-a. Vodeći se tom logikom mobilni telefoni mogu da imaju samo slabiji prijem od iPoda... ili grešim?

N82 ima odlican wi-fi,ne razlikuje se nesto prijem od onog koji imam na laptopu,a koliko ti je to udobno za koriscenje na 1" manjoj dijagonali to ne bih znao,meni je ukljucena rotacija pa mi je ekran kao kod E90 (unutrasnji) i nemam nekih problema,a o korisnosti... pa na fax-u imam gomilu mreza,u telefonu Symtorrent i Symela i... vozi Misko!
Pozdrav ,)

Taman se lepo odlucim za n82, a njega nema u alpha-copy :-(

Taman se lepo odlucim za n82, a njega nema u alpha-copy :-(

Trazi ga onda preko mobisa, tj. nadji radnje koje rade sa njima.

Ja takodje nisam mogao da nadjem E71 preko Alphe, pa sam naleteo na jednu jedinu Mobisovu.

Hteo bih da uzmem preko telekom paketa. Da li to mozze preko mobisa?

Pa da. I ja sam ga uzeo preko paketa ;)

Ja sam iz Cacka, pa ti tesko mogu pomoci, osim ako ne dodjes ovamo (ovde ima jedna radnja koja nije na tom spisku) :(

Probao po svim prodavnicama sa ovog spiska?

Nisam, probacu, samo ne znam koje od njih daju telefone uz telekomove pakete. Da li zna neko?

Pa sve ove sa spiska daju (i mozda jos neke dodatne manje radnjice koje su zastupnici za pomenuti firme).

Dosta mi se svidja kamera od 6220 pa me zanima koji sve (nokia) telefoni umaju kameru u rangu (ili bolju) sa ovom.
Pogotovo mi se svidja kakve slike pravi u mraku.

Od nokie jedino još N82 ima xenon blic tako da jedino ova dva modela imaju dobre slike noću. Preko dana dobre slike daju i N95, N79, N86,N85.

Poslednja izmena:
aha, evo bas sam gledao sad na gsm areni, od ostalih jedino jos N82, C901, C905, MT zo5 i jos nekoliko njih.
Znas li mozda kakve su SE kamere (mislim na c901) u odnosu na 6220c?

Ja sam danas tek izvalio kakvu kameru ima 6220c i pao sam na dupe. Prostorija u kojoj jedva ima svetla, a tel izvuce fotografiju ko da je najbolji digitalac.

Za SE ne znam nikada nisam koristio njihove telefone.

SE sam koristio dugo vremena i UVEK su imali superiornije kamere, od drustva koji ih i dalje koriste cujem da je i dalje tako...
Pozdrav ,)

To znam i ja tako teorijski (kao SE ima superiornije kamere). Ajdda kazem nisam bas vide sve SE i Nokia telefone ali nikad nisam video ovako dobru kameru kao sto je na 6220c, zato pitam koji jos telefoni imaju kameru u rangu. Znam da N95 i N82 prave extra fotke. Ali koji jos telefoni imaju ovakvu kameru. Onaj xsenon blic kida.

Samo da pitam da li 6220c moze da se formatira ako unutra nije SIM kartica?

Trebalo bi da je u rangu sa k800/810 ili sa k850 ali to bi jos neko trebalo da potvrdi :)

Poslednja izmena:
Trebalo bi da je u rangu sa k800/810 ili sa k850 ali to bi jos neko trebalo da potvrdi :)

Na zalost, nije tako. 6220c ima losiju kameru od N95 (izuzev nocu jer ima xenonski blic). A po testovima koje sam ja radio u slobodno vreme K800 ima bolju kameru od N95 (obe slikane u max rezolucijama telefona, istim uslovima i obe u macro modu). K800 ima ostriju sliku i vernije boje.

Evo jos nekoga ko se, takodje, zanimao: http://www.mobileburn.com/editorial.jsp?Id=3298 :D

Inace, ako je nekome bitna kamera kod telefona, uzima se SE. Tako je bilo pre, a tako je i sada. :)

Vrh Dno