Šta je novo?

[Nokia N82] problem sa datumom i satom, a i sluškama

spheX

Čuven
Učlanjen(a)
19.06.2003
Poena
609
Pre mesec, dva mi je telefon počeo da brljavi, kad ga uključujem traži mi da unesem datum i vreme. A i quick alarm poremeti tada. Probao sam da apdejtujem firmware, ali ništa se nije dogodilo (firmware V 35.0.002 od 17-11-2009)

Takođe imam problem sa slušalicama koje sam dobio uz njega, otprilike u isto vreme je počelo da se javlja. Dešava se da se me recimo neko pozove u trenutnku dok su slušalice utaknute i da ja čujem, ali druga strana mene ne. Posle toga otkazuje radio, tj kao da nisu ni prikačene (pošto su one antena). Pa me onda non-stop pita šta sam prikačio na audio izlaz (headset, tv,...) A ponekad i zablokira skroz, pa mora da padne hard reset... Čini mi se da je kontakt ok i da je ovo povezano sa primarnim problemom.

Da li ova Nokia ima nekakvu "cmos" bateriju koja je možda otišla u mom slučaju? Ili je problem u nečem drugom?

Help, please...

To je poslednji firmware koji postoji za N82. Mozda bi trebao da ga flashujes nekim alatom, ima tema ovde sigurno. Ako se ne budes snasao, nosi ga u servis. Mada mi je cudan problem, do sada se nisam susretao sa time.

Jesi li proverio konektore i od slusalica i na telefonu? Deluje mi kao da je ili ostecen ili zaprljan jedan ili drugi. Sve mi to vuce na to.

Da, baš sam ga skoro stavio. Nisam flashovao, samo sam upgrade uradio. Ajde ako stignem večeras pa da bekapujem i flashujem, i da bude čistiji upgrade. Mada ja i dalje sumnjam da je problem hardware tipa.

A jesam nešto čistio ranije konktore, mada nisu ni bili preterano prljavi. Moguće je da su sluške otišle, pošto sad vidim da ne reaguje ni na komande sa kabla, a i zvuk je katastrofa.

A jesam nešto čistio ranije konktore, mada nisu ni bili preterano prljavi. Moguće je da su sluške otišle, pošto sad vidim da ne reaguje ni na komande sa kabla, a i zvuk je katastrofa.

Bices siguran samo ako probas neke druge sluske na njemu i vidis kako one reaguju. Ako isto prekida, onda je do konektora na telefonu. Ako radi lepo, onda kupis nove i problem resen. :)

Odradi hardverski reset telefona ako vec nisi - ima ona fora da drzis odredjenu kombinaciju tastera dok se telefon pali
Symbian zna ponekad da zabrljavi (pogotovu ako je u memoriju telefona instalirano sve i svasta) i jedino pomaze ovo
Posto tako gubis sva podesavanja i sve ostalo iz memorije telefona, ne bi bilo lose da sa PC Suite odradis backup kontakta i ostalog sto ti treba :wave:
Ja sam imao cudnih problema sa N72 kada sam unapredio softver - telefon se kucao sam od sebe i blokirao na momente sve dok nisam odradio hardverski reset sa novim firmware-om i onda je bilo sve ok :)

Da, moraću definitivno. Jedino ne znam da li se tako ubijaju i podešavanja sa microSD kartice (8 gb), recimo Garmin mi je tamo instaliran...?

Bekapovao sam sve, pa ću sada da ga flešujem lepo.

...evo sad sam ga vratio na fabrička podešavanja (hardware reset) pomoću koda *#7370#, međutim ništa nisam uradio. Opet mi traži datum i vreme da unesem kad ga resetujem.
Čitao sam negde da je u pitanju možda tzv PCB baterija.
Da li je to ustvari na matičnoj ploči telefona i da li je neko menjao to kod nas?

Ta baterija uskace kada izvadis glavnu bateriju iz telefona. Ona cuva datum i vreme, bas kao BIOS baterija na maticnoj ploci. Oni skoro nikada ne crkavaju i telefoni se obicno zamene novijim pre nego da ona izdahne. Moguce je da je izgubila kontakt ako ti je telefon ispao, mada je ona jako cvrsto fiksirana. A da se zameni nije problem.

Ja i dalje stojim pri svome da probas kompletan flash telefona, a ne samo hard reset. Ali ti kako zelis.

Pa i meni bi baš bilo čudno da se ta baterija poremetila, doduše jeste padao par puta, ali jedino ako je baš toliko loše sastavljen pa da je kontakt olabavio. Hteo sam ja da ga otvorim, doduše krenuo od ekrana jer mi je upala neka trunka, prašina i ostala gamad između providne zaštite i ekrana, ali onda sam shvatio da nemam "alat" i da ću ga oštetiti ako krenem sa šrafcigerom ili sl.
Moraću da ga flešujem, samo da dođem do slobodnih sat-dva i da skinem potreban softver....`ajd pa javljam da li sam uspeo. Poslednja nada ;)

Nazad
Vrh Dno