Šta je novo?

NOKIA N8 - prvi Symbian^3 telefon

Kako god :) Tvoj izbor. Ni ja nisam uzeo android ;) ali ne po cenu hardvera, ni sa n8 ne bih pogresio.

Segedin MediaMarkt SIM-free, 307e posle povracaja poreza ,legalan sa 2 garancije. Uklopis to recimo s posetom aquaparku... i svi srecni :)

Ili jos jeftinije Nokia N8 a moze i ovo Nokia N8. Mislim da ce te videti cenu. I jos oduzmete 20% AFA. I jos da mi neko donese preko grane. :D

Ili jos jeftinije Nokia N8 a moze i ovo Nokia N8. Mislim da ce te videti cenu. I jos oduzmete 20% AFA. I jos da mi neko donese preko grane. :D

Ovo moze samo u teoriji.
Isao sam po Segedinu,obilazio radnje i tesko je bilo naci N8 na stanju za pocetak a onda jos teze Dark Gray (koju sam iskljucivo hteo) a onda u tim malim radnjama su bile neke bolidne price da ne daju pare od poreza 7 dana?! (wtf to nisam nikada cuo). Lepo sam otisao u instituciju zvanu MediaMarkt kupio za 99k forinti i sutradan pokupio 20% (kompletan porez, ne uzimaju procenat) i 2 dana uzivao u aquaparku :)

@SVETA
Srecno s tom garancijom od 1 godine :)
p.s. mirise da je samo na software jer legalna ispod 2godine i ne postoji

Na zalost, ovo sto sam naveo su cene za prodavnice koje posluju u Budimpesti. Ne znam da li postoji mogucnost preuzimanja u Segedinu.

Da li neko ovo uspeo da resi?
Svaki put kada pokrenem Garmin pokrene mi se i GPRS da bi brze pronasao satelite. Stvarno ih nadje za nekoliko sekundi ali to inostranstvu predstavlja ozbiljan problem.
U opcijama sam sve iskljucio ali on i dalje isto.
Hvala

Isključi u metodama za pozicioniranje A-GPS. Ovo nije u Garmin, nego u opcijama samog telefona.

Da li neko ovo uspeo da resi?
Svaki put kada pokrenem Garmin pokrene mi se i GPRS da bi brze pronasao satelite. Stvarno ih nadje za nekoliko sekundi ali to inostranstvu predstavlja ozbiljan problem.
U opcijama sam sve iskljucio ali on i dalje isto.
Hvala

Odes u podesavanja ,pa mrezna podesavanja i nadjes ono koji profil paketa data koristi za primarno povezivanje i samo stavis na wifi recimo i onda ce traziti malo duze satelit kad startujes garmin ali ne trosi gprs. a ima i opcija da se gprs samo dozvoljava u home network.

Kakva je reprodukcija zvuka na ovom phonu. Recimo u poredjenu sa zvukom na N95 8GB koga treba da zamenim uskoro a nadam se za bas ovaj model Nokie. Predpostavljam da je zvuk daleko bolji od onoga na HTC Desire-u koji u poredjenju sa svukom na N95 8GB zvuci kao da poredite tranzistor i HI-FI.

HTC=Sense UI, forget the rest :)

Da li je symbian anna vidljiv kao software update telefonima iz Telenora?

Kakva je reprodukcija zvuka na ovom phonu. Recimo u poredjenu sa zvukom na N95 8GB koga treba da zamenim uskoro a nadam se za bas ovaj model Nokie. Predpostavljam da je zvuk daleko bolji od onoga na HTC Desire-u koji u poredjenju sa svukom na N95 8GB zvuci kao da poredite tranzistor i HI-FI.

Ja koliko sa čitao na gsmareni prošle godine desire je imao dobar kvalitet zvuka. Jeste za nijansu lošiji od mog starog plejera, ali u prevozu mi je svejedno.

---
desire + oxygen 2

Niko ne spominje Symbian Belle apdejt koji menja UI poprilično?

Kako su krenuli, bolje da stave Android na telefone :p

Jos uvek nije ponudjena Anna za C7 iz Telenora...

Nije mi jasno zasto su kopirali status bar iz Androida kad je stari radio svoj posao sasvim lepo. Mogli su ga malo doraditi i ispraviti par sitnica, ovako su uradili bezocnu kopiju bez ikakve potrebe.

Valjda zato što na starom nisi imao pojma da, kad pritisneš prostor odmah do baterije, dobiješ connectivity meni. A i do jaja je mali taj prostor, baš mora da se gadja.

veoma sam blizu bio da kupim ovaj telefon zbog kamere i video kvaliteta, ali citam da simbian moze da zada dosta glavobolja za razliku od androida, al na stranu, glavni razlog sto sam odustao je sto navodno Belle software mnogo gori od prethodnika Anne
a takodje ima dosta ljudi na nokia forumu npr koji kazu da im mnogo brze guta bateriju otkad imaju najnoviji Belle refresh, maltene da svaki dan moraju da pune bateriju, navodno ima neki proces koji stalno aktivira cpu, al nisam nasao dal je neko resio to

pa ako neko moze da potvrdi ko ima nokia n8 i belle refresh, koliko mu drzi baterija ?

hvala unapred

N8 je prodata u više miliona komada, mala je šansa da baš ti imaš taj problem :) ja sam imao N8 i Xperiu sa ICSom koju sam prodao a ostavio sam N8 jer je mnogo brža i praktičnija u svakodnevnom radu, Belle je mnogo bolji od Anna a ne gori jedino ako se desi da nije kompatibilan sa nekom starom aplikacijom mada je mala šansa za to :)

Nabavio sam ovaj telefon (menjao se) i prilicno sam zadovoljan sistemom. Ono cime nisam zadovoljan je blic. Juce ortak i ja odlucili da testiramo isti, on ima Galaxy S3 i znatno bolje osvetljava njegova LED nego moj xenon. Predpostavljam da je Xenon oslabio pa me zanima kako to mogu da proverim? Da mozda nemaju neka podesavanja jacine?

Zanima me da li postoji neka druga tastatura za N8 jer je osnovna prilicno mala a nisam bas ljubitelj T9 pa da ubacujem srpski T9 (videh da i to moze).

Poslednja izmena:
jesi li instalirao Belle Refresh? Mislim da ima tastaturu onu kao na Androidima...a što se tiče xenona probaj da u nekom servisu nabudžiš kondenzatore iz neke druge pokvarene N8..ili ako budu odgovarali neki drugi

jesi li instalirao Belle Refresh? Mislim da ima tastaturu onu kao na Androidima...a što se tiče xenona probaj da u nekom servisu nabudžiš kondenzatore iz neke druge pokvarene N8..ili ako budu odgovarali neki drugi

Hm, isao sam na update preko Nokia Suite. Instalirao mi je Bellu ali je tastatura ko na Anna symbian-u.

Razmisljam da uzmem N8 samo zbog fotkanja,jer sam zaljubljen u fotografiju sa moba.Imao sam ga ranije i prodao ga jer sam bio ostetio citac sim kartice.
E sad ne znam sta da radim,jer nisu sve N8ice sa istim kvalitetom slika.Postoje primerci telefonacije slike imaju zamucenje u uglovima kad se slika nesto udaljeno,neka priroda ili slicno.
Kontaktirao sam coveka od koga bi trebalo da uzmem i zamolio da mi posalje sliku slikanu s njim pa ako je sve o uzecu ga i vidjacemo se u temi slika sa njim. :)

E da,zaboravio sam,jel u stock aplikaciji kamera na N8 nema bese da se podesavaju ISO vrednosti i ekspozicija ili imaju?I postoji li neka aplikacija za kameru koja to ima?

Poslednja izmena:
Vrh Dno