Šta je novo?

nokia n73

bledcek

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2006
Poena
316
Imam od skora nokiu N73. Malo sam razocaran brzinom podizanja sistema i generalno je spor. Skinuo sam sa Nokia sajta nove drajvere ali se nista nije promenilo, mozda ocekujem nerealno vecu brzinu manipulacije?

Ma koliko mislili drugačije, symbian je prilično spor operativni sistem!!!

meni se kod njega nije svidelo mnooogo mali dugmici. da vozim kola i pisem poruke nikako nisam uspeo. presao sam na 6288 :)

tacno je za tastaturu, ali na dugmicima postoji ispupcenje, pa uz malo treninga situacija sa kucanjem se poboljsava (smanjuje se procenat greske :))

Daj da ga apsimo odmah!:D
BTW telefone sa klizachima,na preklop i joystick-om bih uvek izbegavao.
Kod n73 u velikom broju otkazuje joystick a drzao sam ga u rukama kao deo.Jako je nezan.Nije ni chudo.
Pochinje da se javlja i slichna situacijama kod SE k800i.Ima ih dosta u servisu.

Poslednja izmena:
mislim da je u skoro svim drzavama zabranjeno i da se stvarno kaznjava ko y toku voznje drzi mob u rukama

i kod nas postoji zakonska odredba, ali policija jos ne kaznjava!!!!

Koliko ja znam, ta odredba je još na izglasavanju, tj. nije još stupila na snagu...?!

moguce da si u pravu, ali onda te izmene cekaju skoro godinu dana!!!

to je predlog zakona koji pored odredbi o koriscenju mobilnog telefona u rukama regulishe drakonski saobracajne prekrshaje.Saobracajni policajci ce biti carevi.

I bogataši :smoke:

Mada sam ja za to da se zabrani upotreba mobilnih telefona u kolima. Tako ću se konačno naterati da kupim bluetooth :D

matori 3310 se dize ko lud:D

videces tek kad budes prosirio mem.kraticu na 1gb
to je tek smor

Imam N73 vec drugi mesec i odmah da moram da kazem da telefonom meni licno niti izgleda nezno niti je nezan. X puta sam ga nedge zakacio, okrznuo, lupio i nista mu nije bilo. Cak ni ogrebodina.
E sto se tice dugmica jesu mali i trebalo mi je nedelju dana da se navikem na iste tako da ni sa te strane nema vise problema.
Sto se tice brzine uzmi neke starije telefone (6600, 6630..) i videces da je ovaj Symbian mnogo brzi u ostalu na starije verzije. Jos uvek nije sampion brzine ali to ni ne mora da bude. Ipak Symbian podize nivo koriscenja telefona na neki visi nivo.
Sa joystikom jos uvek nikakvih problema (kuc,kuc). Update-ovan je najnovijim softverom i do sada sam par puta doziveo samo jedan bug koji se ukupno za 2 meseca koriscenja desio ukupno 7 puta a to je da kada hocu da okrenem neki broj iz imenika ili broj koji sam otkucam jednostavno telefon ne reaguje. Kao da nisam pritisnuo dugme za pozivanje (ne radi ni kada idem na Options-Voice Call). Resenje je u restartu.
Za telefon imam sve pohvale.

jedno pitanje sta je istina?

na sajtovima recimo gsm arena stoji da je ekran sa 256k boja, a u info stoji da ima 16M boja.

screenshot0006tb7.jpg

Imam N73 vec drugi mesec i odmah da moram da kazem da telefonom meni licno niti izgleda nezno niti je nezan. X puta sam ga nedge zakacio, okrznuo, lupio i nista mu nije bilo. Cak ni ogrebodina.

Ne znam, ja i dalje ne smem ljudski da ga uhvatim dok kucam poruke, mnogo kcrka, pogotovo ako su mi prsti na poklopcu kamere (a gde bi inače bili).

E sad, i brat ima N73 već jedno 3 meseca, kaže da mu je ispadao par puta a ništa mu ne fali. Primetio sam i da je plastika na ekranu prilično kvalitetna. Eto kod njega nema ni jedne ogrebotinice, a nosa ga po džepovima od jakne i sakoa.

P.S. I da ne bi bilo kako sam tamo u nekoj drugoj temi popljuvao telefon a sad ga i ja nosam, čisto da se zna - dobijen je od firme :p Inače nema šanse da bih ga kupio.

Ako ko moze da kaze da je N73 izuzetno kvalitetan telefon onda sam to ja... :) Padao mi je mali milion puta...stalno sam prolazio bez ogrebotine do jednog dana kada mi je pao u diskoteci s drugog sprata na prvi :D visina je negdje 6-7m... :) kad sam otisao po njega mislio sam da cu ga naci u 500 komada medjutim on je stajao onako u komadu i prosao sa samo jednom ogrebotinom i skoro nevidljivom ogrebotinom na displeju..... :) Pao je direktno na beton bez ikakve amortizacije prilikom pada (gledao dok je padao :D)

Kakva sreca , preziveo je toliki pad.

Da je spor spor je ali je to danak na koji se moras navici ako zelis symbian telefon .

Koristim N73 sa najstarijom verzijom softvera i telefon se povremeno bag-uje.Nije nista strasno ali ce se verovatno resiti najnovijom verzijom softver-a.

Daj da ga apsimo odmah!:D
BTW telefone sa klizachima,na preklop i joystick-om bih uvek izbegavao.
Kod n73 u velikom broju otkazuje joystick a drzao sam ga u rukama kao deo.Jako je nezan.Nije ni chudo.
Pochinje da se javlja i slichna situacijama kod SE k800i.Ima ih dosta u servisu.

Ako se redovno cisti dzojstik kod K800i sa obicnom cetkicom, nece biti nikakvih problema ;)

Muke muchim s N73...znachi kad odvrnem poklopac i kamera se upali i kad pretisnem dugme sa strane da slikam kamera se ugasi...izbaci mi desktop telefona al se slika slikala :D vidim kad odem u galeriju...kad ocu da snimim klip neki kliknem opet ono dugme..izbaci me na desktop i videa nema...koji mu je djavo i jel bilo slicnih problema?

Update-ovan je najnovijim softverom i do sada sam par puta doziveo samo jedan bug koji se ukupno za 2 meseca koriscenja desio ukupno 7 puta a to je da kada hocu da okrenem neki broj iz imenika ili broj koji sam otkucam jednostavno telefon ne reaguje. Kao da nisam pritisnuo dugme za pozivanje (ne radi ni kada idem na Options-Voice Call). Resenje je u restartu.
Za telefon imam sve pohvale.

isto to se i meni deshava .. i mislim da je jedini bug .. bar ja nisam otkrio ni jedan drugi

nisam gledao skoro da li su izbacili noviju verziju, tj. da li je taj bug mozda ispravljen ..

samo .. razlika izmedju default verzije (koja u principu varira, ali sam ja imao neku bash staru) i ove koju trenutno imam je ogromna ..
Setjam se da sam ranije imao problema sa kamricom i gallery-em .. stalno se neshto bagovalo .. i bio je mnogo sporiji ..

btw koju verziju imash ?
moja je
V 3.0649.0.0.1, 30-11-2006, rm-133, (c)nokia n73 (01)

poz

Zasto niko ne pise o music edition ovog istog telefona , meni se licno ne dopada obican n73 iskljucivo zbog srebrne plastike oko dugmica, inace je perfektan i prelep dizaj ali ovaj ME crni je vrhunski ! Ima li ga neko ?!

Ako mislis na crni koji dolazi sa 2Gb karticom ondak ga imam i ja. :D Jos kad mu postavis temu gde se pozadina preliva iz crne u crvenu - mlogo doobro izgleda! Telefon je super, jeste malo spor ali potpuno moze da zameni MP3 plejer, od cije sam kupovine odustao jer mi pored ove nokie ni ne treba. :,,:

Nazad
Vrh Dno