Šta je novo?

Nokia N70

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
http://www.gsmarena.com/nokia_n70-1153.php
Mislim da ce ovo biti moj sledeci telefon.Mislio sam da ovih dana zamenim moju Nokiu 6630 za 6680,posto sam imao ok.ponudu,ali sam odustao,jel me 6630 odlicno sluzi,a sa 6680 nista bitno ne dobijam.Ali definitivno ovo cudo N70 vredi sacekati.
Kao sto se vidi,oblik i dizajn jako slican 6680,dobija se FM radio i 2 mpix kamera.Meni je to recimo dovoljno da bih presao na N70.

Kakvi su vasi komentari o novoj symbian seriji N70,N90 i N91

Opet jedina losa stvar kod ovih nokia su ekrani..Nema sanse oni da povecaju rezoluciju.Nego el ima stereo?

[Miki] je napisao(la):
Opet jedina losa stvar kod ovih nokia su ekrani..Nema sanse oni da povecaju rezoluciju.Nego el ima stereo?

Rezoluciju ne odredjuje Nokia, nego operativni sistem.

[Miki] je napisao(la):

primer n91:

Tip : TFT

Broj boja : (18-bit) 262.144 boja

Rezolucija : 176x208 piksela

Meni je sasvim dovoljno, i ima stereo :)

Ima i N70, a i 6680, ali to nisu pravi music phone-ovi. Ma, W800 je prava stvar, ali bedak... ne mogu da prekucavam 250 stavki u imeniku, od kojih većina ima po dva tri telefona plus email itd itd... A sa Nokie na Nokiu sve iskopiram sa content copier-om za dva minuta. Prakticno izghostujem stari sistem na novi telefon.

pa moze u outlook pa nazad, meni je radilo tako sa mpx-a na k700

Hm, vidis o tome nisam razmisljao. Moze li preko onog cuvenog Oxygena da se izveze u Outlook pa onda nazad u W800?

ne znam, overi sajt ili help,trebalo bi da mozhe

i koliko ce da kosta...?
ce da nas zabole usi ili?

pa 6680 kosta 670 evra ;) Ovaj kad dodje, bice makar toliko :D

byMaX je napisao(la):
ali bedak... ne mogu da prekucavam 250 stavki u imeniku, od kojih većina ima po dva tri telefona plus email itd itd...

Moze na nekoliko nacina da se ovo uradi.. od kojih ni jedan nije prekucavanje ;)

ne kapiram da neko da 600 i kusur evra za toliko ružan telefon? Džaba mu i da je funkcionalniji od notebook-a. Mada se može već i zaključiti da im je antidizajn i ružnoća postala potpuni imidž, čast izuzecima kojih ima, čisto da nas uvere da totalno nisu zastranili. :D :D :D

Iako ne volEm telefone na preklop, al' ovo je cudo.

nokia-n90-00.jpg

nokia-n90-01.jpg

N90

byMaX je napisao(la):
Hm, vidis o tome nisam razmisljao. Moze li preko onog cuvenog Oxygena da se izveze u Outlook pa onda nazad u W800?
Naravno da moze. Ja sam tako prebacio kontakte sa 6100 na k700i. Iz Oxygena u Outlook, iz Outlook-a u FMA i onda na telefon. Posao od 5 minuta...

Misha je napisao(la):
Naravno da moze. Ja sam tako prebacio kontakte sa 6100 na k700i. Iz Oxygena u Outlook, iz Outlook-a u FMA i onda na telefon. Posao od 5 minuta...
meni je tako predlagano da prebacim podatke sa Nokije na Siemens... ali, posto nisam hteo da instaliram Outlook, bilo mi je jednostavnije da prodam Siemensa i uzmem drugu Nokiju :)

ZoNi je napisao(la):
meni je tako predlagano da prebacim podatke sa Nokije na Siemens... ali, posto nisam hteo da instaliram Outlook, bilo mi je jednostavnije da prodam Siemensa i uzmem drugu Nokiju :)
hm kod koga je mozak ? :)

Stvarno, ZoNi... A Outlook je stvarno odlicna aplikacija. Ja ne bih mogao bez nje...

koji je po vama najbolji fon za muziku? Ali samo muzike sto se tice? Naravno bez ovih sto jos nisu prosli kroz ruke-w800 znaci samo na osnovu licne probe? P.S. e nako preksinoc na dekoderu[valjda se nisam zeznuo za naziv emisije?-FM 103.3] rece da GPS se nazalost jos uvek ne ugradjuje u mob tel??? Imaju motorole hardverski pravi pravcati GPS pocev od modela a920.....

Poslednja izmena:
w800 definitivno, probah ga na cebitu, i odlichan je
a to u motorolama je a-GPS, koji se oslanja na 3g mrezhu, nije isto shto i pravi GPS

ne,ne,vidi se da ne znas.....AGPS je podrska da preko lokalnog provajdera kupis informacije sa satelita i to moze da ide preko gprs-a a u ovom slucaju UMTS-a.Medjutim,posto nasi provajderi ne podrzavaju tu uslugu tj nakon sto mob trazi da se konektuje preko AGPS-a npr na mts064,ti lepo odes na cancel a tel i dalje trazi koordinate za GPS i na kraju[dal greskom ili ne?],nakaci se direktno na satelite tj kupi podatke sa njih i na osnovu tih koordinata biva pozicioniran.Ovo je pravi pravcati GPS a ona antenica to je u stvari antenica za GPS a ne za razgovor[ona je integrisana u mob].Jednom recju isprobaj tel pa ce ti i samom sve biti jasnije. A ovo za w800,jel tvrdis da ima bolji zvuk od irivera posto ga mnogi uzimaju za reper,mada meni i nije tolko extra kolko ga bije glas[bar sto se tice extra kvalitetnog zvuka] a i menu mu je malo konfuzan u nekim stvarima.Cak sta vise,mozda i na nekim starijim nok zvuk je bolje izveden

Poslednja izmena:
cimni bymax-a da ostavi neki post.Ako on ne zna ovo po pitanju zvuka onda ja ne znam ko zna

Poslednja izmena:
Ja mislim da je hajli u pravu. Cuo sam tri samsunga, W800, N6680, N3230 i mogu reci da su me nokie razocarale. Tihe su do jaja, program za mp3 im je losh, izgleda kao onaj recorder/player jos od prvog Symbian telefona, bez ikvilajzera bez nekog mp3 look-a. Sa druge strane, Samsunzi su sasvim ok, bili su poprilicno glasni i imali super programe (doduse dva od ta tri su za CDMA mreze) za mp3 sa svim stvarima koje ima iPod ili Zen (dobro, skoro svim). Mislim da ce W800 ipak biti najjaci. Mali je telefon, ima dobru kameru i perfektne slusalice. Zvuk je dovoljno jak i dobro definisan, mada nisam imao prilike da ga slusam u tisini (oko mene je nonstop bila guzva, znate i sami), a proggie u W800 izgleda tako da mislis da imas mp3 plejer a ne telefon. Jos samo da ne kosta 800 evra kad se pojavi i bice kewl.

poz. martins

pa da.Da je sve savrseno ko sto nije[a moglo bi],sta bi kupovali sledeceg ili tamo nekog leta..... Al cudno je i to[sto je i bymax spomenuo],da neki proizvodjaci idu i na gore-losije eto npr nok pa i u npr autoindustriji novi BMW pa i AUDI sve vise na ruglo lice.Da li to znaci da evropa[generalno] polako gubi na dosadasnjoj ravnotezi ili,ili,ili......

Imam problem sa ekranom ovog telefona. Naime bio sam na pena zurci i poneo sam mobilni ne znam ni ja sto. E sad problem je sto u pocetku nije hteo da radi ekran, bile su samo crte pa kad je prenocio radi ali ima fleke neke unutar ekrana sive boje ali se cela slika vidi i preko njih. Evo nisam ga koristio 2 dana i posto je bio na stani, ta siva masa je presla na stranu. Kad stoji desetak minuta upanjen pocne da trepce. E sad jel je mogla voda da udje u ekran pa da ga otvorim da obrisem ili da sacekam jos da vidim da li ce skroz da se osusi?

Koliko sam razumeo, voda je ušla U ekran, a nije preko njega. Tako da nikako nećeš moći da ga obrišeš. Ako sam te lepo razumeo, nema mu pomoći, mora da se menja ekran.

Vrh Dno