Šta je novo?

Nokia Lumia Icon

Koliko ja vidim iz ovog testa, čoveku se ne sviđa samo to što radi na windowsu i što je vreme potrebno za pokretanje kamere i okidanje previše dugo. Sve ostalo mu je premium ali ga nije sprečilo da naglasi kako je ovaj model razočarenje :d. Meni je ovo najlepša nokia na WP OS do sada, mada me malo podseća na Iphone.

Poslednja izmena:
A ti sa androidom?

Evo ni verge nije baš oduševljen

untitled.png

Poslednja izmena:
Prvo im nisu valjali telefoni zbog ogranicenja WP, mala rezolucija, dual-core jer Androidi su uveliko imali quad itd.
Sad im ne valjaju telefoni zato sto je WP... pa WP telefon testiras mamicu ti, hajde nadji mu drugu "manu"!?

Za dizajn dali 5 ******i.

Poslednja izmena:
@ lozac ^ 5 je dobio S4 za dizajn. Ma sve to zavisi ko testira.. nije test ekipa 1 covek :d Ali opet je smesno u isti kos stavljati S4 i Icon, bar sto se dizajna tice.

Ali me cudi da bi generalno hejtovali wp8 lumie a 1520 i 1020 su ipak nahvalili, ocigledno ih Icona nije toliko odusevila.

A konacna S4 ocena 8, znaci losije je prosao od 1020 npr i to u vreme najvece popularnosti Samsunga kada nisu imali konkurenciju osim htc one a zna se kako je prosao taj htc. Dobro tu je i XZ ali svejedno S4 se prodao u mnogo vise primeraka.

Poslednja izmena:
@boris:
Nema ovo nikakve veze sa Androidom. Idi kupi Icon pa se posle zali da ti se kamera otvara 3-5 sec i da laguje prilikom slikanja. Prso si covece.. svuda vidis neke zavere.

Postoji li telefon bez mane? Ima li takvog?
Da li mislis da se stvarno ceka 5 sekundi da otvori kameru? I mislis da to ne moze da se ispravi softverski?

@Emix:
Naravno da nema telefona bez mane. Mozda ce da isprave, mozda i nece. To zna samo Microsoft.

@Emix:
Naravno da nema telefona bez mane. Mozda ce da isprave, mozda i nece. To zna samo Microsoft.

Ne zavisi od Microsofta vec od Nokije sto se toga tice, znam da uvek isprave posebno oko kamere ako nesto nije kako treba.

@hsv Da te zamolim samo, bez suvisnih komentara jer nema potrebe i onako se nisam tebi obratio.

@telep
Samo to... :)

Salu na stranu, ovo mi je ubedljivo najlepsi WP telefon. Ovako sa slika, makar, mozda je uzivo losiji utisak.

@Telep, mene je android razočarao zbog toga što se slizao sa vodećim telefonskim kompanijama i izostavio podršku za adhoc a ovamo propagira otvoren sistem. Sreća je što android ima veliku zajednicu pa su namerni propusti preskočeni zahvaljujući nekim pametnim korisnicima. Možda sam samo previše očekivao, baš kao što su možda i ovi na testu očekivali neki "bum" pa se zato razočarali. S druge strane volim ovakav dizajn i kockaste telefone :d, WP OS ne varim previše ali sa svakim novim ažuriranjem polako ispravljaju prvobitne mane.

Kakve veze open source ima sa ad hoc konekcijom.

Ima veze zato što su je namerno ukinuli pošto nije odgovarala ordređenim telefonskim kompanijama i ograničili sistem. I dan danas ako hoćeš da imaš punu kontrolu gubiš garanciju, znači nije baš sve otvoreno kako se priča ali niko ne spori da je to trenutno najnapredniji sistem za mobilne telefone.

Ма баш ме брига шта кажу, јесте да су сајтови познати и њихово мишљење се јако уважава, али мени се фон свиђа и једва чекам да ми стигне (на жалост тек у мају :().

Icon je samo za američki Verizon, zašto se zamarate oko toga, čeka se 930, navodno još par dana...

Sto volim ove price o baterijama, u svakoj temi ih vidjas, kako ce HTC New One biti fail jer nema 4500mah bateriju, a sa druge strane ti isti pricaju kako nema potrebe da traje duze od dana, jer si uvek kuci, punjac, ujutru 100% itd.. :D

^ ne znam za tebe ali mislim da se niko od mogucih kupaca ovog telefona ne bi bunio da ima slicnu autonomiju kao 1520
gsmarena_102.jpg

Realno, autonomija je ovoliko losija od 1520 zbog amoled-a (surf) a ovaj brutalan skor u gsm arena testu u korist lumia phableta napucava i vreme razgovora tj ogromna baterija. Ovo nije lose ali da ima IPS displej autonomija bi bila bolja.

I cudi me da prave opet isti propust za zvukom preko slusalica, kao na L920 a sve novije Lumie su odlicne sto se toga tice, pa i one jeftinije.

Poslednja izmena:
Зар не би требао амолед да буде штедљив? :/

Kada prikazuje belu trosi vise, sto vise crnih delova UI-a, black wallpapers i slicno, tu stedi.

Ја сам мислио да на крају потрошња буде иста, пошто троши више када је бела боја, а угаси се кад је црна док лцд сија нон-стоп.

Pa da, sve zavisi kako koristis. Na androidu ljudi koji imaju amoled displeje budze black izgled pretrazivaca i nekih aplikacija bas zbog ustede, ima i WP8 dosta crnih delova interfejsa.. ali konkretno za surf (uz prikaz bele) amoled vise trosi od IPS.

Vrh Dno