Šta je novo?

Nokia Lumia 935,najava?

nebo80

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poena
169
Da li se zna tacno kada izlazi Nokia Lumia 935?Po ovim specifikacija koje se vrte po netu bice ubedljivo jedan od najboljih telefona na trzistu,sa kamerom 20 MP Pureview i sa 6 inca FHD amoled ekranom.Mislim da ce jesti S5 i G3 za veceru onako usput.

4 GB RAM
6 inca AMOLED ekran-441 ppi
20 MP Pureview kamera.

Prvi put čujem za ovaj model, ovo je čisto nagađanje nekog...

To je fan koncept uz specifikaciju tj vlazne snove nekog wp/nokia fana..

Tek su izbacili L930, nova verzija se nece pojaviti bar do proleca 2015. A 930 ima ocajnu autonomiju i audio kvalitet ispod proseka klase (preko slusalica) tako da nikako ne jede konkurenciju za veceru.

Mislio sam po pitanju kamere.

Kako znas sta ce koga da jede kada je ovo neko u paint sklepao?
930 uopste nema kameru nesto specijalno bolju od konkurencije.

Kazem da ako budu ove specifikacije bice jedan od najboljih modela.Ovo sam nasao na netu,zato sam i otvorio temu,ako bi bile ove spcifikacije sigurno bih je uzeo mada je 6 inca previse,5.5 bi bilo idealno.

A sta mislis da za godinu dana ostali nece imati takve ili bolje specifikacije? Bolje bi im bilo da nisu osakatili 930.

Uzmi lumiu 1520 to ti je to sa slike

Mislim da se o drugoj stvari radi, nisu imali spreman novi flagship pa su odlučili da Icon prebace u Evropu. Jednostavno nije, bar po meni dostojna zamena za 920 a kako je gomili korisnika koji su uzeli 920 na ugovor isti isticao, prosto je bio potreban upgrade...

To je fan koncept uz specifikaciju tj vlazne snove nekog wp/nokia fana..

Tek su izbacili L930, nova verzija se nece pojaviti bar do proleca 2015. A 930 ima ocajnu autonomiju i audio kvalitet ispod proseka klase (preko slusalica) tako da nikako ne jede konkurenciju za veceru.
Koristio si 930? :)

Gde da koristim kad ih nigde nema. A ovi sto imaju kukaju na bateriju, pre neki dan sam video da ne moze da se izvuce 10h na 3G

No 4G - only 3G, no bluetooth, no Wifi, no NFC and battery saver on.

10 mediocre hours.

I to je post nokijasa a ne nekog nokia hejtera.

A sta o zvuku misle ljude koji imaju 930 mozes da procitas u 930 temi, ukratko ispod proseka klase. Ako im je to nacin borbe sa hw sve jacim i svejedno mnogo popularnijim androidima zaj.... su se.

Poslednja izmena:
Za pocetak:
wp_ss_20140909_0001.pngwp_ss_20140909_0002.png
Ovo je danas, upaljen sync, osvetljenje medium, nikakav bat saver. Sto se tice slusalica, zvuk skoro identican kao na s4 s600. I koristim cak i iste slusalice(bubice od s4). Kamera daleko bolja. Ne razumem zasto neko kudi konja kojeg nije jahao..

Pa zato ti je i isti zvuk, sto koristis slusalice od S4 koje ne vrede ni 10e. To bi bilo kao kad bi uzeo te slusalice i rekao isti je zvuk na 930 i vrhunskom dac-u od nekoliko k evra :d

A za bateriju.. eno ti gizmov test, baterija je na nivou 2012/jedva 2013 godine a u svakom slucaju daleko iza direktne konkurencije tako da..

Zvuk je sasvim dobar za svakodnevnu upotrebu. U busu mi nista ne smeta i skoro nikad ne guram na vol max. A kad hocu da sprzim mozak i bubne opne, lepo uzmem ipod i teram ko covek. A to za slusalice, dosta bolje se cuju na ipodu nego na s4. A ne treba mi gizmov test, niti gsmarena-in, imam fon i koristim ga svakodnevno.

Zvuk sasvim dobar za svakodnevnu upotrebu imas i na telefonima od 50e. To vazi i za bateriju. A 930 je flagship koji na ta 2 polja zaostaje za konkurencijom. Umesto da izbace sjajnu 1520 u manjem kucistu oni su unakazili neke stvari.

Kao sto ti imas fon i koristis ga svakodnevno tako isto imaju i ovi koji kukaju na bateriju i uopste nisu zadovoljni sa zvukom samo sto imaju vece zahteve od skupo placenog uredjaja i realni su ;)

I to na kom uredjaju je glasniji zvuk nema veze sa opstim kvalitetom zvuka.

Poslednja izmena:
Zato ja kažem uvek da svi mi različito koristimo telefon i da je trajanje baterije kod svakog posebna priča. No ipak, i bez obzira na to, činjenica je da je na svim testovima 930 pokazao lošije rezultate od onoga što bi trebalo i da je iza konkurencije po tom pitanju pre svega zahvaljujući tom ekranu koji srče struju kao nenormalan. No, to se manje više znalo od trenutka kad je predstavljen tj otkad se znalo da je 930=Icon. U nekoj prosečnoj upotrebi verujem da se i postižu kakvi takvi rezultati po pitanju autonomije no znajući kako se ponaša 920 kad se optereti(a koja je čak i bolja po neki test parametrima baterije) savršeno mi je jasno koliko može tj ne može da pruži 930 po tom pitanju. Samo zato čekam sledeći flagship...

Edit: Recimo koliko mi je bitna baterija toliko mi je nebitno ovo za slušalice i nikad to ne bi bio razlog da ne uzmem telefon. No 100 ljudi 100 ćudi :)

Poslednja izmena:
To razumem ali oni kao da nisu svesni da wp ima smesan udeo na trzistu i da su ljudi u prethodnih 10+ godina kupovali Nokie zbog uglavnom najboljeg hardvera ili hw koji je u samom vrhu. Kako mene, kao nekoga ko moze da svari wp, da nateraju da kupim 930 umesto android telefona iz te klase kada nokia ima drasticno losiju autonomiju i audio kvalitet ispod nivoa klase? Zasto bih pristao na kompromis os-a sa manje mogucnosti i raznim ogranicenjima a da u isto vreme imam autonomiju iz 2012?

1520 bih kupio najopustenije i svaka im cast za taj uredjaj, jedino sto je bas cigletina, 930 je polu-fail po mom misljenju.

Zvuk sasvim dobar za svakodnevnu upotrebu imas i na telefonima od 50e. To vazi i za bateriju. A 930 je flagship koji na ta 2 polja zaostaje za konkurencijom. Umesto da izbace sjajnu 1520 u manjem kucistu oni su unakazili neke stvari.

Kao sto ti imas fon i koristis ga svakodnevno tako isto imaju i ovi koji kukaju na bateriju i uopste nisu zadovoljni sa zvukom samo sto imaju vece zahteve od skupo placenog uredjaja i realni su ;)
Telefon se i koristi svakodnevno(bar sam ja tako cuo). I u pravu si, na ashi od 50e imam i sasvim dobar zvuk a imam cak i bateriju. A 930 je flagship koji ocigledno nije za svakoga. I u pravu si da nije sjajan, ima ga samo u mat bojama. A da komentarises da l'sam ja realan ili ne, zaista je smesno. ;)

Telefon se i koristi svakodnevno(bar sam ja tako cuo).

A gde sam ja napisao da nije tako? :d

Izvlacenje iz konteksta i ''fore'' su ti na nivou osnovne skole mada i po godistu nisi daleko :d

Niko ti ne brani da budes samozadovoljan sa L930, poimanje realnosti je druga prica ;)

To razumem ali oni kao da nisu svesni da wp ima smesan udeo na trzistu i da su ljudi u prethodnih 10+ godina kupovali Nokie zbog uglavnom najboljeg hardvera ili hw koji je u samom vrhu. Kako mene, kao nekoga ko moze da svari wp, da nateraju da kupim 930 umesto android telefona iz te klase kada nokia ima drasticno losiju autonomiju i audio kvalitet ispod nivoa klase? Zasto bih pristao na kompromis os-a sa manje mogucnosti i raznim ogranicenjima a da u isto vreme imam autonomiju iz 2012?

1520 bih kupio najopustenije i svaka im cast za taj uredjaj, jedino sto je bas cigletina, 930 je polu-fail po mom misljenju.

Što se audio dela tiče, jednostavno u manjini si i kao takav manje bitan jer je većina korisnika na koju oni ciljaju super zadovoljna i sa ovim. Ne kažem da baš tako treba ali tako je. I svi to manje više rade, zavisi samo na čemu će da zakinu a na nama je da odaberemo najbolji kompromis za nas. Isto tako sam ja za bateriju, znam da očekujem dosta više nego prosečan korisnik ali sam i svestan toga i ne tvrdim da otprilike nijedan telefon ne valja jer ne ispunjava moje prohteve jer znam da zadovoljava ogromnu većinu potreba drugih ljudi.

Što se baterije tiče kažem, jedini razuman razlog je da nisu imali vremena za razvoj novog uređaja ili bi to u tom trenutku bilo preskupo, plus kupovina Nokie od strane MS baš tada... I da je jednostavno odlučeno da se iskoristi Icon. Jer činjenica mnogima od nas je 1520 ipak prevelik i čekali smo nešto manje a kakl je kao što rekoh većini 920 usera počeo polako da ističe ugovor morali su nešto da ponude. Vreme će da pokaže da li su ispravno odlučili. Ja mislim da nisu...

Poslednja izmena:
*Zadovoljan sam telefonom. Nisu ni tvoje forice puno zrelije.. A kad si se dotakao poimanja realnosti, realnost je da pises o telefonu kog nisi ni uzeo u ruku. A i ne vidim sto ti predstavlja problem mogucnost iz 2012. kad si i sam zadovoljan istim godistem..

Pa mozda i jesam u manjini, u sustini kao glavnu manu vidim amoled ekran uparen sa slabom baterijom. Da je IPS bila bi malo bolja situacija.. Ali rekoh vec, steta, jer je 930 dobar fon ali osakacen na par mesta sto ga prilicno udaljava od daleko popularnijih androida. 1520 je najbolji Nokia uredjaj do sada a proslo je skoro godinu dana otkad se pojavio, to je ono sto ne valja po wp i nokiu jer phablet klasa nikako nije najpopularnija na svetu.

Zadovoljan sam telefonom. Nisu ni tvoje forice puno zrelije.. A kad si se dotakao poimanja realnosti, realnost je da pises o telefonu kog nisi ni uzeo u ruku. A i ne vidim sto ti predstavlja problem mogucnost iz 2012. kad si i sam zadovoljan istim godistem..

Rekoh ti, nema ih nigde, cak ni u prodajnom mestu gde mogu da probam telefon koji hocu.

Ja sam telefon iz 2012 kupio bas te iste godine za smesnih 190e dok je zvanicna cena bila 480e :d i imam autonomiju u okviru proseka te klase iz 2012. Ti si prso 400e na flagship koji ima 3x losiju autonomiju od najboljeg androida iste klase u 2014 :d

I ko je rekao da sam ja prezadovoljan tom 2012 autonomijom, za neke osnovne funkcije je dovoljna ali za hard core upotrebu nikako nije i to je jedan od razloga zasto cu preskociti 930 i kupiti android ili 1520 sa akumulatorom ;)

Poslednja izmena:
Da, to je po meni najveći problem, što je sveukupno gledano 1520 i dalje najkompletniji uređaj iako je prošlo toliko i što ima te dimenzije koje ima. No mislim da će da činjenica da ih natera da malo ubrzaju stvari i da možemo da očekujemo nešto novo možda i malo pre proleća...

U tome i jeste problem, sto ce se nova verzija 930 pojaviti tek na prolece 2015 a proci ce 18 meseci od predstavljanja 1520 sto znaci da skoro 2 godine Nokia nece imati skroz kompletan flagship u najpopularnijoj premium klasi. To je ono sto je lose po Nokiu i prava je steta sto odluke ocigledno donosi M$ a ne ona stara Nokia koja je preskakala stepenice i uvodila prave inovacije.

Kupi :"Android", nije ovo za tebe. A ne mogu nikako imati hardcore upotrebu, kad provedem veci deo dana u obavezama. Da li sam "prso" ili platio, pa mislim da je moja stvar sta cu da radim sa svojim parama, a medju tim uredjajima iz 2014. nema ni jedan koji bi mi privukao paznju a kamoli zainteresovao za kupovinu.

Mislim da im je trenutno mnogo veći prioritet silazak u mase, to se vidi i po telefonima predstavljenim u poslednje vreme. No uglavnom slažem se sa većinom stvari koje si rekao.

A ne mogu nikako imati hardcore upotrebu, kad provedem veci deo dana u obavezama.

HC upotreba nije samo buljenje u ekran telefona 10h dnevno kao sto neki rade, meni je sot za 24h svega 3-3,5h a uzmi upali gps na nekoliko sati, okreci pedale uz slusanje muzike i koriscenje kamere/kamkordera i u povratku gajbi (ili cak pre) ces imati mrtav fon a na androidu 2014 jos 40-50% baterije, u tome je razlika ;)

Mislim da im je trenutno mnogo veći prioritet silazak u mase, to se vidi i po telefonima predstavljenim u poslednje vreme. No uglavnom slažem se sa većinom stvari koje si rekao.

Slazem se i tu su dosta jaki, odlicni su im mid-low telefoni. Ali pazi, Nokia nije neki tamo alcatel da se tako ogranici samo na narodne mase, ja potpisujem da bi pokidali sa prodajom samo da su umesto ovakve 930 izbacili umanjenu a unapredjenu verziju 1520. Da ne pricam da su isli na 1020 kameru na 5'' flagshipu..

Poslednja izmena:
Ne motam pedale, ali cesto trcim ili setam pa palim taj famozni gps na sat-dva. I verovao ili ne, ostane mi baterije. A napolju nikad nisam 24h, tako da nema ni kada da mi se isprazni. Svejedno ide svaki dan na punjac, bilo to sa 20 ili 40%, ne pravi mi nikakvu razliku

Problem je što je trenutno maltene situacija da je Nokia=WP i da prosto moraju sve. Ok menja se sad situacija pogotovo u low end segmentu, kreću kinezi itd ali ne može to sve preko noći. 930 bi i ovakav bio odličan samo da su drugi ekran stavili. Da ne pričam o malo jačoj bateriji. Što se kamere tiče to svakakl ali mislim da se tu čuvaju za 1030 koji je najavljen za do kraja godine tj tako se bar priča.

Nazad
Vrh Dno