Šta je novo?

Nokia Lumia 800 - USSD kodovi

craba

Čuven
Učlanjen(a)
03.08.2005
Poena
645
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X3D, Noctua NH-U12A
Matična ploča
ASUS ROG Strix 550-A GAMING
RAM
Kingston DDR4-3600MHz 64GB (2x32)
GPU
PowerColor RX 6900 XT Red Devil
Storage
SSD Kingston 480GB + SSD 1TB + 1TB M.2 PCIe 3.0
Zvuk
EDIFIER S351DB 2.1
PSU
EVGA Supernova 1600 G+, 80+ Gold 1600W, Fully Modular
Kućište
Fractal Design Define Mini C
Monitor
GIGABYTE MO34WQC 34" OLED 175MHz
Miš & tastatura
A4Tech X7 XL-747H Laser mouse & HyperX Alloy Elite Mechanical Gaming
Pozdrav svima,

Pre nekoliko dana sam uzeo polovnu Nokiu Lumiu 800, koja je simfree, i koja radi savršeno. Prelazak sa Android sistema mi je baš legao, ali je oduševljenje nestalo posle 1 dana korišćenja, i nemogućnosti korišćenja *100# opcije. U pitanju je prepaid račun i putem pomenutog USSD koda dolazim do mt:s menija, na kom biram dalje promocije, itd. Ovo mi je jako važno, jer samo preko tog menija sam do sada aktivirao razne promocije.

Kao što rekoh, oduševljenje telefonom je brzo prošlo kada sam shvatio da taj kod ne radi na 7.8 verziji windowsa, koji je trenutno instaliran, ali zato drugi kod, kojim proveravam broj preostalih minuta i sms-ova *137# radi savršeno.

Vidim da na mt:s sajtu postoje Android apliakcije, kao i aplikacije za iPhone, kojima se upravlja upravo ovim stvarima, do kojih sam uvek do sada dolazio preko *100# koda, ali da za windows phone, ovakva aplikacija ne postoji.

Da li uopšte postoji mogućnost pristupa mt:s meniju, preko *100# koda, ili telefon mogu da bacim? Da li postoji neko zaobilazno rešenje?

Pozivom na 777 dobijam informaciju o raspoloživom kreditu, ali to je sve. Ne postoji način da zvanje 777 ili 789 servisa aktiviram opciju koja mi je dostupna u pomenutom meniju. Na bilo kod drugom telefonu, koji nema windows na sebi, uključujući i prethodni ZTE Blade III ova opcija radi bez problema.

Da li postoji mogućnost da se na pomenutom telefonu stavi Win 8 ili noviji, jer, koliko vidim već na verziji 8, ova opcija funkcioniše. Ne mogu da verujem da ne postoji neki update koji rešava problem USSD kodova na 7.8 verziji Win-a.

Svaka pomoć i savet bi mi puno pomogli, jer već posle 3 dana upotrebe, razmišljam da se ratosiljam ovog telefona, iako je lep, brz, sa odličnom baterijom, jednostavan...

Pozdrav

Taj telefon je stvarno star . Sistem je penzionisan, tako da ne verujem da uopšte ima aplikacija za njega . Znam da telenor ima aplikaciju za proveru stanja, mts sa druge strane neće da pravi aplikacije za wp .

Ne može win 8 . Trebao si da se informišeš pre kupovine, zato je verovatno i bio jeftin , ipak je model iz 2011 godine.

Šta je problem i da putem poziva saznaš kredit, nije kao da trebaš to raditi 10 x dnevno. Mislim ako ti već odgovara telefon.

Poslednja izmena:
Informisao se jesam oko funkcionalnosti telefona, ali prosto ni pomislio nisam da USSD kodovi mogu biti nedostatak na ovom telefonu. To je bukvalno jedina stvar koja mi nedostaje i smeta na ovom telefonu, sa svim ostalim sam zadovoljan, iako je mator.

Win 8 i ne moram da imam, jedino me ova začkoljica nervira. Vidim da i mt:s ima u ponudi Nokia telefone, ali ni jednu aplikaciju za windows sisteme, što mi je neverovatno.

Pretpostavljam da sam "ugasio" što se USSD tiče :)

Da, ugasio si ga, iako to imaju i telefoni od pre petnaest godina i više.

Ah, šta da radim... Hvala na odgovorima svakako.

@tolero: nije problem pozvati 777 za proveru kredita, ali na taj način ne mogu da aktiviram one promocije koje su mi dostupne putem mt:s vodiča (menija koji dobijam preko *100#). Voleo bih da postoji neko zaobilazno rešenje, ali kao što ostali rekoše, mrka kapa.

Ili da potražiš i uradiš custom, mislim da je bilo nekih za nju... Mada...

Ubih se pretražujući net ceo dan o rešenju ovog problema sa USSD kodovima, ali ne nalazim nikakvo rešenje. Neki predlažu da unesem ceo kod za aktiviranje određene promocije, npr. ne samo *100#, nego *100*2*1*1#, što su u mom slučaju koraci do aktivacije određene promocije. Međutim, ni to ne radi, ali se tada poruka koju telefon izbaci razlikuje od one koju daje kada unesem samo *100#, i kaže da "Servis trenutno nije dostupan", u odnosu na "Session terminated".

Težak smor.

Jedno je postojala provera stanja kroz zadnje (ili prve) četri cifre PUK broja, pa se ulazio u isti meni... Ovo je bilo u mt.s za htc mozart 7 koji je bio u ponudi, a nije podržavao...

Nazad
Vrh Dno