Šta je novo?

Nokia Lumia 710

Doktor

Slavan
Učlanjen(a)
13.03.2006
Poena
360
Ne videh ovde temu, pa ko rekoh da postujem. Ko ima ovaj fon, pa da podelimo iskustva. Ja sam posle skoro 2 godine druzenja sa Androidom i kuvanim ROMovima presao na WP i odusevljen sam koliko je dobar i koliko sve tecno radi. Sa telefonom sam prezadovoljan. Ima dobru kameru, pravi dobre video zapise, zvuk na slusalicama je odlican. Sam WP i ako na prvi pogled izgleda razbacan, posle nekoliko minuta sam se navikao. Market je tek u povoju, mada i sada ima dosta aplikacija koje su odlicne. Ovaj telefon mi trenutno nudi i vise stvari nego sto sam imao na Androidu. Inace, video sam da postoje i Romovi za WP, ali je to potpuna besmislica, jer sam WP je dovoljno dobar i brz da nema potrebe da kuvam nesto novo. Moja topla preporuka za telefon i kao stvoren je za ljude koji hoce nesto mnogo drugacije, brzo i zanimljivije od Android platforme, a pri tom nece da prekorace 250 eur. za mobilni.

http://www.nokia.com/us-en/products/phone/lumia710/use/

Ja imam Lumia 800 :)
WP svakako ima potencijala, ali posle dužeg korišćenja i početnog oduševljenja na videlo isplivavaju očigledne mane i dečije bolesti - mislim da najviše smara (bar za one WP telefone za koje još uvek ne može da se odradi jailbreak) nemogućnost instaliranja "narodskih" aplikacija i ostalih hakova koji donekle popravljaju nedostatke fabričkog WP-a
Takođe, nedostatak file mangera i selekcije više fajlova istovremeno i nemogućnost da se pošalju tako u paketu preko bluetootha ili maila je po meni veliki minus (vezanost za Zune se još i da preživeti)
Isto tako, začuđuje koliko su rudimentirane opcije za podešavanje profila - tipa silent, loud i sl, prosto je neverovatno da moja matora Nokia 6600 ima daleko, daleko bolje odrađenu ovu stavku nego moderan telefon poput Lumie 800
Nadam se da će deo ovih mana biti popravljen kroz Tango i Apollo update - ako ovog potonjeg uopšte bude za Lumia 800 modele, jer se nešto pričalo da će update imati samo Lumia 900, što opet, nema logike jer je telefon praktično isti sem što ima ekran veće dijagonale ;)

Poslednja izmena:
Doktore cestitke na kupovini. Ja imam Lumiu 800 i skroz zadovoljan sam telefonom, a presao sam sa Galaxy S2. Sto se tice decijih bolesti to stoji, mene najvise nervira nemogucnost selektovanja vise fajlova odjednom. Ostalo me i ne pogadja previse, registrovao sam telefon na student dev unlock (dozvoljava sideload 3 aplikacije) a ostalih par bas dobrih aplikacija sam kupio (uspeo sam da laziram da zivim u US iako mi je vezana kartica Vojvodjanske Banke za account). Nisam nikad verovao da cu ovo reci ali fajl menadzer mi ne nedostaje uopste, sva multimedia i office fajlovi su iovako logicno rasporedjeni a ostalo mi i ne treba na telefonu.

Sto se tice Tanga tu nece biti apslutno nikakvih poboljsanja, osim MMSa i tetheringa. Sto se tice WP8 mislim da ce svi telefoni dobiti update, samo je pitanje koliko ce biti razdvojene po funkcijama stariji jednojezgarni i novi dvojezgrani uredjaji, prica se da ce biti dve verzije osmice... U svakom slucaju sve ce se saznati 20. juna

Ne znam. Meni je Android postao dosadan, a ovaj WP stvarno ujeda. Jeste da ima mane, ali meni one ne smetaju.

Ne znam zasto je tako ali vise uzivam kad koristim WP. Proslog leta sam imao Omniu 7 i bas sam uzivao koristeci je. Pre nje isto par androida, jednostavno mi vise lezi Windows

A sad se setih da sam ja Mango koristio jos u junu a zvanicno je izasao tek krajem septembra :) Nadam se da ce i ove procureti 100% stabilna beta kao i prosle godine, ne secam se da je neko primetio razliku izmedju bete i zvanicne verzije. Inace Zune klijent ce biti zamenjen nekim novim pa se nadam i unapredjenjima u povezivanju sa racunarom

Da Windows Phone je odličan, samo treba da preleži sve te dečije bolesti
Što se tiče BT file transfera, šuškalo se nešto da Nokia planira da izbaci posebnu aplikaciju samo za Lumia telefone - jer već postoji slična aplikacija koja služi za prenos kontakata
Ovo za mane što si rekao stoji - svakako ih ima, ali ništa toliko strašno što bi značajnije narušilo svakodnevne poslove - btw, aplikacije na marketu su skoro dostigle cifru od 100000 što nije nimalo za potcenjivanje i ima dosta dobrih koje su i besplatne - recimo SkyMap za astronomiju kojom se bavim u slobodno vreme, našao sam i libelo i kompas aplikacije koje su takođe za dž :d

Nije ni bitan toliko ukupan broj aplikacija, koliko broj kvalitetnih aplikacija. Mislim da svaki korisnik moze da zivi za 10-15 aplikacija koje mu stvarno trebaju

Vidim da nije moguce poslati fajl na 710-ki, jel neko zna jel ima neko resenje, hitno mi je

Ljudi kakva su vam sada iskustva sa koriscenjem ovog telefona?

Vrh Dno