Šta je novo?

Nokia Lumia 625

Stisni tu gde ti pise 3g, otvorice ti padajuci meni, imas 2g, 3g i 4g. Nemaju nasi operateri jos 4g pa zato svakako nece uhvatiti signal 4g mreze.

Jesam pio al pijan nisam :) Nemam izlistan 4G, mislim da ga necu ni imati.
Zato sam i potegao ovu pricu da vidim jesam li obmanut.
Pitao sam ranije koji je chipset kod vas, jer ako je ovaj moj tacan i ako je po specifikacijama sa weba... nista od 4G kod mene
sve i da ga Telekom pusti u rad.

p.s. Jel ti to koristis WP 8.1 ? (screenshot je nesto drugaciji)

Prilozi

• wp_ss_20140508.jpg
    wp_ss_20140508.jpg
    22.9 KB · Pregleda: 97
Daj screenshot about product stranice, da vidimo koji fw je u pitanju pa ćemo lako da utvrdimo šta je...

izvolte... :trust:
(identifikacija sa zadnje strane uredjaja je Nokia 625H -> RM-943)

Čak i da je za drugo tržiste uredjaj, a po firmware-u bi se reklo da je za: Švicu, Austriju, Mađarsku, Rumuniju
http://www.nokia.com/global/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/
ne bi smeli da naprave izuzetak u odnosu na zvanične specifikacije, gde stoji da rad mreže zavisi od operatera i usluge koju pružaju.
http://www.nokia.com/gb-en/phones/phone/lumia625/specifications/

Čipset mene buni. Za njega piše, ranije sam linkovao, da nema podršku za 4G

Prilozi

• clipbrd.jpg
    clipbrd.jpg
    24.8 KB · Pregleda: 113
  • updated.jpg
    updated.jpg
    15.6 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Prosto...

Tvoj telefon nije Lumia 625, vec Lumia 625H, verzija za koliko sam uspeo da vidim, kinesko i okolna trzista(Vijetnam, Indonezija itd). To se vidi i po oznaci, Lumia 625 je RM-941 a 625H je RM-943. Razlika je u cipsetu, ti imas ovaj 8227 koji uopste ne podrzava LTE tj 4G, dok Lumia 625 ima 8930 koji isti podrzava.

Dakle samo si me iscimao bezveza iako sam ranije lepo naglasio chipset i mogao si da proveris.
Hvala lepo sto si potvdrio ono sto sam i sam zakljucio.

Cekam jos nekog da se javi sa drugacijim ili istim chipsetom a onda idem zvati prevarante.

Dakle samo si me iscimao bezveza iako sam ranije lepo naglasio chipset i mogao si da proveris.
Hvala lepo sto si potvdrio ono sto sam i sam zakljucio.

Cekam jos nekog da se javi sa drugacijim ili istim chipsetom a onda idem zvati prevarante.

Veruj mi da mi nije posao da pamtim ko je sta sve ovde napisao. Isto tako i ja mogu da kazem da sve sto sam ja pronasao na internetu si mogao i ti sam bez da ikoga cimas ovde ali nisam vec sam se potrudio da pomognem koliko mogu tako da ako vec nisi u stanju da pokazes zahvalnost ne moras ni tako otvoreno nezahvalan da budes.

Druga stvar po kojoj se tvoj telefon razlikuje, bar po jelte onome sto na internetu pise je nemogucnost snimanja videa u 1080p rezoluciji. Dakle max 720p. Proveri u podesavanjima kamere.

P.S. Uostalom, iscitaj product code sa Nokia Care Suite-om pa ce jasno da se vidi za koje je tacno trziste ako te zanima.

Poslednja izmena:
@Darko1290
Znam da ti nije posao da pamtiš šta je ko napisao/rekao ali bi donekle morao kada učestvuješ u diskusiji. Tome služi forum.
Ja se trudim da prelistam bar 1-2 strane unazad kada ulazim nov u diskusiju ali ti ovde nisi svež :) (vidi prilog, slika prethodne strane)
Hvala u svakom slučaju. No offence

p.s. Nokia produc code online
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2607816

Prilozi

• screenshot_diskucija.jpg
    screenshot_diskucija.jpg
    111.6 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Ne bih morao, ucestvovanje u diskusiji je slobodan izbor. Odgovorim kome zelim, kad zelim i ako mislim da moj odgovor moze da ima nekog smisla. Sve je ovo na dobrovoljnoj bazi. No hajde da se ne nadmudrujemo bez potrebe i ucimo onog drugog sta i kako treba, nista necemo postici a ostalima tek nije zanimljivo da to citaju.

Bitno da znas koji je problem kod tebe i sta da ti kazem sem puno srece u pokusaju da izvuces pare nazad ili da dobijes drugi telefon...

Bitno da znas koji je problem kod tebe i sta da ti kazem sem puno srece u pokusaju da izvuces pare nazad ili da dobijes drugi telefon...

Pokušali su da me ubede da je to taj model telefona, sve kako piše u on-line specifikacijama (malo morgen) i kako je problem do toga što kod nas još ne radi 4G mreža.
Ponuđena mi je zamena za neki drugi fon ili povraćaj novca pa sam izabrao ovo drugo, s obzirom da se ograđuju od toga šta je u (narednom) paketu... tj. šta je ono što dobijam porudžbinom.

Najpovoljniji my ass.

Cuti dobro si jos i prosao... Mozda je bolje(ako uopste hoces 625 opet) da juris neki sa Telenora po oglasima ili tako nesto...

Ovako inace izgleda "pravi" 625 iz Telenora, za nase trziste:

wp_ss_20140511_0001.png

Pokušali su da me ubede da je to taj model telefona, sve kako piše u on-line specifikacijama (malo morgen) i kako je problem do toga što kod nas još ne radi 4G mreža.
Ponuđena mi je zamena za neki drugi fon ili povraćaj novca pa sam izabrao ovo drugo, s obzirom da se ograđuju od toga šta je u (narednom) paketu... tj. šta je ono što dobijam porudžbinom.

Najpovoljniji my ass.
Da li su ti ponudili i raskid ugovora.
Ja kada produzavam ugovor ne bih zeleo da mi uvale ovaj telefon, kao ni da u tom slucaju vrate novac (treba mi telefon, jelte, izmedju ostalog zbog toga bih i potpisivao sa njima), a ne zelim ni drugi telefon (svidja mi se model i zbog njega bi i potpisivao)
Meni nije problem 3G ili 4G, vec ako sam dobro razumeo ni kamera nije ista (720p vs 1080p), a sto mi je presudno.

Ali, jedno pitanje, kako si se izborio obzirom da na sajtu zaista pise 3G a ne 4g:
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/webshop/Mobilni-telefoni/Nokia/Lumia_625

Nije uzeo telefon preko operatera vec u nekoj radnji/online radnji ako sam razumeo dobro...

Model za nase trziste tj onaj koji moze da se nabavi kod operatera je regularan 625 i tu nemas nikakvih problema...

Darko1290 je napisao(la):
Nije uzeo telefon preko operatera vec u nekoj radnji/online radnji ako sam razumeo dobro...

Model za nase trziste tj onaj koji moze da se nabavi kod operatera je regularan 625 i tu nemas nikakvih problema...

Upravo.
Nisam od operatera uzeo, već iz tih "divča" on-line prodavnica.

Otišao sam do Telenora da se uverim još jednom , ovde u NS-u i kako izgleda Lumia 625 za naše tržište. Regularna Lumia.
1. u "About" sekciji mora pisati Nokia Lumia 625 , nikako - NOKIA Nokia 625H
2. SoC version 8930, kod lažnjaka SoC je 8227
3. SoC 8930 ima na sebi 4G podršku (možda još nešto) što 8227 NEMA
4. kako Darko1290 reče, tako i jeste: kamera na Nokia Lumia 625 može snimati 1080p video

Telefone ne menjam često s toga sam išao logikom kad već odvajam novac za novi a planirao da uzimem WP Nokia fon, odgovaro bi mi veći ekran
a što da ne i 4G koji će nadam se i kod nas uskoro da proradi. Dogodine možda.

Poslednja izmena:
ima li negde u ns zadnje maske za ovaj fon? obisao sam dosta prodavnica, nema nigde :(

imam pitanje u vezi l625. Da li ovaj fon ima neku lampicu ili senzor koji pokazuje propusten poziv ili poruku?

Nema nijedan wp telefon.

Neki skuplji wp modeli imaju glance screen tako da tu prikazuju sve notifikacije i kada su u stand by, a ovaj konkretno nema nista sto bi signaliziralo na neku propustenu notifikaciju kada je na stand by. Velika mana na vecini wp..

Nece niko da prihvati da Glance uopste ne menja/nema veze sa led notifikacijama.. Led koji treperi vidis krajickom oka, Glance koji ima propusten poziv i Glance koji ima samo sat ne mozes da razlikujes okom, moras opet da pogledas konkretno u ekran a tad vec gubi poentu, mogu opusteno i da otkljucam telefon kad je dotle doslo. Pulsirajuce Windows dugme ili tako nesto bi bilo 5 puta bolje resenje i vise licilo na poentu led notifikacije..

daleko od toga da je glance prikladna zamena za led. bilo bi super kada bi kroz neki update pustili opciju da windows 'dugme' pulsira kada ima notifikacija, mada ovaj telefon nema osvetljenje na tim kapacitivnim tasterima..

Kod prvog smartfona i ja sam se tripovao u vezi toga, lampice koja treperi da ukaze na propusteni poziv/sms. A onda skontam da to nisam imao ni na dumb phone-u SEK770i
Nego je neko pomenuo pa mi bacio taj trip.
Posle se mislim, a jest seljacka i ta lampica :D Kome trebam zvace opet, i opet. Dok me ne dobije. Realno. A i onako svaki cas zveramo u te prokletinje
pa ako se javim posle 5minuta nece svet propasti. A danas ko fol sve hitno.

Dakle - nikakav nedostatak.

off
Jedino mi je bilo fensi , cini mi se, kod nekih Android Sony-ja - stilska linija u dnu koja 'nako eroCki svetli. :)

I to stoji, manje je 'stresno' ovako..

ako neko trazi da kupi masku, imaju u promobi prodavnicama. cena sa sve dostavom na kucnu adresu je 1104din
u bg u uscu, prodavnica smart arena prodaje za 2000 :)

Ajde da malo oživim temu.

Imam L625 od juna 2014 i vrlo sam zadovoljan. U svakom pogledu.
Međutim, pre jedno nedelju dana stigne Denim 8.1.1 i nešto mi smeta.
Naime, čini mi se da ekran više nema isti nivo ostljivosti i preciznosti kao ranije. Da se razumemo, sve radi kako treba, ali se meni čini da to nije to, u poređenju sa Cian periodom.
Takođe, kad sam u IE, duplim klikom ranije se zumirao deo koji kliknem i ostane u vidnom polju. Sada, na primer strana foruma, dupli klik zumira - ali me pošalje na početak strane pa moram da skrolujem.

Rekoh, nisu to neke zamerke ali me zanima da li se nekom još dešavalo slično.

I dalje sam jako zadovoljan ovim telefonom i ne planiram u skorije vreme da ga menjam (bar do zvaničnih W10).

Vrh Dno