- Učlanjen(a)
- 03.09.2000
- Poena
- 1,445
Tako su pricali i za kameru da je nepotrebna,
:trust:
Ne sećam se da sam je koristio poslednjih meseci, a i kada jesam, stvarno sam mogao i bez nje
Tako su pricali i za kameru da je nepotrebna,
Za razliku od Apple-a, koj uređaje (moje mišljenje) pravi za korisnike koje ne smatra sposobnim ni bateriju da zamene, a kamo li da sami instaliraju neki sw, WM uređaji (barem HTC) postaju sve bolji, zahvaljujući armiji ROM cookera.
Kome uopste treba touchscreen? Koji je to procenat ljudi? Evo samo ukratko da kazem sta se tu desavalo. Jednom davno bejase jedan Symbian. Ercisson i Nokia su ga zajedno razvijali. Onda su se razisli oko jednog detalja. Ericsson je smatrao da UI treba da bude touchscreen orijentisan (i izbacio r380 koji je prvi Symbian telefon) i nastavili sa razvojem UIQ interfejsa a Nokia je mislila da je prerano za tako nesto i kasnije izbacila s60 seriju telefona. Nekoliko stotina miliona telefona kasnije jasno je ko je bio u pravu.
Vremena se menjaju ali ne verujem da ce uskoro u tim telefonima za najsire mase (ako su ti to normalini telefoni) da bude touchscreena. Jednostavno skupo i nepotrebno. Sto se tice tih highend telefona, Tube je samo najava koncepta sledeci flagship je koliko citam najavljen sa full touchscreen interfejsom, ali ce pre njega izaci nekoliko modela sa manje mogucnosti najvervatnije da malo odrade istrazivanje i peglanje bugova.
drugo, ako nikada u rukama nisi imao neki Qtek, ne mozesh onda diskvalifikovati tako. Qtek 9000 je nezamenljiva sprava, bolja od sveg shto postoji, stim shto ima rotirajuci 640x480 displej, touchscreen, i qwerty tastaturu, dizajniran je tako da ni jedna stvar ne smeta ostalima. ma evo i slike -
![]()
i najbitnije od svega - kada pogledash karakteristike smartphone-ova, a ne kolko je koji mobilni fensi - iPhone nema shta da trazi pored Qtek, HTC i a i motorola sa linkusom, koje su nevidjeno kvalitetne.
falcon, silno greshish kada kazesh da je WM "ubogi" OS
Prvo je pitanje koju kameru imas a drugo je da li bi uopste u tih par meseci koristio obican aparat da si ga imao sa sobom? Ipak, ja smatram da telefoni svakako vise nisu samo telefoni vec i mnogo vise od toga!
cudo da niko do sad nije pomenuo?
A i to nije Nokia vec neki BenQ model...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari