Šta je novo?

Nokia i dalje na vrhu!

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Prema podacima istraživačke firme Gartner, finska kompanija Nokia i dalje čvrsto drži prvo mesto na listi proizvođača mobilnih telefona.

Ukupna prodaja na svetskom tržištu u prvom tromesečju ove godine iznosi 113 miliona dolara, što je porast od 18 posto u odnosu na isti period prošle godine (95,3 miliona u prvom tromesečju 2002.). Analitičari smatraju da će proizvođači uspeti da održe ovako visok rast prodaje do kraja godine, delimično i zbog toga što mnogi korisnici menjaju starije modele mobilnih telefona novim.

Nokijin udeo na tržištu je porastao za 0,8 posto u odnosu na isti period
prošle godine i sada iznosi skoro 35% tržišta
. Finski gigant je u prvom
tromesečju zaradio 39,5 miliona dolara.

Za drugo mesto u ovoj tržišnoj utakmici nadmeću se Motorola i Samsung, ali se razlika među njima smanjila. Kada se uporede prvo tromesečje 2003. godine i isti period prošle godine, Motorolin udeo na tržištu je opao sa 17,6% na 14,7%, a Samsungov porastao sa 9,3% na 10,5 posto.

Kompanije Siemens i Sony Ericsson Mobile Communications izdaleka posmatraju ovu trku, zauzimajući četvrto i peto mesto na listi sa učešćem od 7,6 posto, odnosno 4,8 posto na tržištu, redom.

/izvor: MikroVesti/

Nokiu bash ne volim (iako imam istu-drugu za redom:) ) ali mislim da je ovo skroz bio ochekivan rezultat !!!
Jedino mi nije jasno kako je samsung ispred siemensa i ericssona ???

Pa i treba da budu prvi kada prave daleko najbolje telefone...

Da li se zna koji je telefon najprodavaniji tj. najpopularniji?

Pa zato sto je samsung sada bolji od siemensa i ericssona (mada ne verujem da je prodavaniji)...

Kod nas je najpopularniji telefon bio 3210...odmah za njim su i a/c 35...Inache kod nas je malo nizi standard pa ovo sigurno nije i najpopularniji u svetu...Inache to je po meni najgori telefon ikada napravljen (losha iskustva sa nekoliko aparata)

Genghise, koji je to telefon najlosiji po tvom misljenju? 3210, a35, c35?

inace, 3310/3330 su veoma rasprostranjeni telefoni na Zapadu (licno sam se uverio) jer su njihovi "mobteli" obicno taj davali besplatno - a tamo vecina ljudi ne baca para kao ovde za najskuplje telefone, osim ako su im realno potrebni!

Mislim na 3210 !!!
Lepo sam napisao ali me je onda zeznuo forum pa sam pri ponovnom pisanju i sam bio malo zbunjen :)

Ja sam chuo mnoge, ortaci (3) su imali i to sve sa razlichitih strana...Jedan odavde, jedan iz Finske u jedan iz nemache (mislim na zamlju gde je kupljen:) ) i svi su imali velikih problema sa signalom...Ja sam naravno sve te telefone furao (tada sam se bash przio pa sam voleo sve da probam)...Kada sam video da jedan ima problem, pomislio sam:"mora da je do prmerka" medjutim nisam bio upravu !!! Od tada, nokiu sam mrzeo sve dok nisam uzeo 6510 :)

Nazad
Vrh Dno