Šta je novo?

Nokia E71 QWERTY problem

andrejmi

Slavan
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
319
Kupio sam Nokiu E71, telefon je ekstra ali imam problem,

tastatura je QWERTY, znaci normalan raspored ali kad kucam Z on pise Y i obratno, u poruke podesim jezik pisanja ENGLISH ali opet isto i umjesto nekih cudnih slova kod entera kuca mu nasa slova Š Đ...

kako da namjestim da mi je Z-Z a Y-Y

p.s. to je problem kao kod pc kad izaberemo EN ili SR pa mijenja Z i Y i znakove!

Poslednja izmena:
Imam isti telefon i isti problem mada sam ga ja svesno napravio (ubacio nase jezike). Problem ces resiti samo ubacivanjem novog softvera jer telefon nije radjen za nase trziste (legalno se kod nas prodaju samo sa balkanskim jezickim paketom i QWERZ tastaturom). Mozes ga promenom product cod-a update-ovati na neki drugi EURO jezicki paket (engleski je u svakom) pa ce ti QWERTY tastatura i ostala dugmad raditi kako treba, ali gubis nase jezike.

Poslednja izmena:
Sto ne bi probao da u podesavanja promenis jezik a ne samo u porukama,idi na Tools/Settings/Phone settings pa podesi da jezik pisanja bude engleski,ako nece tako onda podesi i da jezik pisanja i jezik telefona budu engleski i mora da uspe,nemojte odma da dajete savete tipa"trci flesuj ga",nije uvek potrebno tako drasticno i rizicno resenje!
Pozdrav ,)

Vrh Dno