Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Da, ja sam probao i koristim i jedno i drugo. Ovo drugo (Nokia app) je zgodno jer te na Home screenu obavestava o mailovima i moze na svakih n minuta/sati da se sama zakaci na net i proveri mailove... ali je to daleko od dobro ispolirane aplikacije. Imaju oni puno da rade na njoj.
GMail aplikacija je vec mnogo bolja i pruza mnogo vise mogucnosti za rad, skoro kao pravi GMail ali nema nikakvu notifikaciju o novim mailovima i ne ume da se periodicno zakaci na net i proveri inbox sto moze biti problem zbo baterije.
Treca solucija ti je LonelyCat ProfiMail aplikacija u kojoj mozes da definises sve mailboxove koje koristis i da je drzis aktivnu u pozadini. Stabilna je, brza je, dobro izgleda, podrzava sve zivo i nezivo, dobro radi sa attachmentima.
Sto se samog internog mail klijenta u Symbianu tice, za njega imam samo jednu konstataciju - IT SUX! Stvarno, mnogo je los, vrlo je basic i nema nista od naprednijih opcija koje ima jedan ProfiMail. Na njemu bi svakako morali da porade.
Čim dođem do nekog windows kompa odradiću update FWa.
Nego koja od tih aplikacija je najštedljivija po pitanju prenosa podataka tj kredita kao što sam bio oduševljen emoze-om (ali on ne može da gleda pod foldere već samo inbox, tj bar ranije nije mogao ne znam sada...)?
To configure IMAP for your Symbian S60 device, just follow these steps:
1. Enable IMAP in your Gmail settings.
2. Select 'Messaging' > 'Options' > 'Settings' > 'E-mail' > 'Mailboxes.'
3. If you have never set up email on your phone before, select 'Yes' to define a new mailbox. If you already have other mailboxes, select 'Options' and then 'New mailbox.'
Ako ti vec nije ovako podesen mailbox,podesi ga,jer je meni resilo probleme sa sinhronizacijom.
4. Select 'Start' to begin the setup wizard.
5. Select 'IMAP4' and then 'Next.'
6. Enter your full email address (including '@gmail.com') as the email address and select 'Next.' Google Apps users, enter your full address in the format 'username@your_domain.com.'
7. Enter 'imap.gmail.com' as the incoming mail server and select 'Next.'
8. Enter 'smtp.gmail.com' as the outgoing mail server and select 'Next.'
9. Select the appropriate access point and then 'Next.'
10. Enter a descriptive name for the email account mailbox name.
11. Once your mailbox is set up, select it from the email mailbox settings screen.
12. Select 'Connection settings' > 'Incoming e-mail.'
13. Enter your address (including '@gmail.com' or '@your_domain.com') and password.
14. Select 'SSL/TLS' for your security (ports) and define your port as '993.'
15. Select 'Back.'
16. Select 'Outgoing e-mail.'
17. Enter your email address (including '@gmail.com' or '@your_domain.com') and password.
18. Select 'StartTLS' for your security (ports) and define your port as '587.'
19. Select 'Back' and change any other settings according to your preferences.
@zendraqla:
Pa u principu sve su stedljive. Ako se ne varam, GMail aplikacija povlaci samo prvih 8 KB. ProfiMail mozes da setujes (koliko KB od poruke da povuce, moze samo heder recimo sto ti je sasvim dovoljno).
Probao i ne vidim kako je ovo dobro resenje imajuci u vidu da je const zakaceno na net? Em sto ce baterija da mi rikne za 4 sata, em sto ce da mi ubije tonu protoka?
Probao i ne vidim kako je ovo dobro resenje imajuci u vidu da je const zakaceno na net? Em sto ce baterija da mi rikne za 4 sata, em sto ce da mi ubije tonu protoka?
Pa ne znam koliko mailova dobijaš dnevno ali meni je bio daleko najštedljiviji. Naravno na net nisam bio konstantno zakačen već samo u toku radnog vremena kada izađem iz kancelarije pa samim tim mi je i baterija izdržavala.