Šta je novo?

Nokia E60 vs E70

• Začetnik teme Začetnik teme gadafi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gadafi

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2005
Poena
755
Imam dilemu iz subjecta. Koliko sam mogao da procitam telefoni su u svemu isti, osim sto E70 ima malo jacu bateriju, querty tastaturu i kameru. Plasi me samo ona tastatura. Ako je neko probao, koliko to dobro lezi kada telefon nije rasklopljen? Imao sam prilike da drzim u u ruci 6820 i uopste nisam zadovoljan kako je napravljeno. Sve se nesto pomera, krcka itd. Verujem da je kod E70 bolje, ali ne znam koliko i kako ce da se ponasa nakon, recimo, dve godine.

Drugo pitanje je u vezi cene ova dva telefona. Kod zvanicnog uvoznika E70 je 60 evra skuplji od E60. Sa druge strane, kod prodavaca koji telefone prodaju u kesici, najniza cena za E70 je 5 evra veca od one za E60. O cemu se tu radi? Koji je realni odnos cena?

Moj ti je savet da probas E70 pre kupovine. Igrom slucaja, imam E60 a moj direktor E70. Iako redovno proverava mailove i odgovara na njih jos nijednom nisam video da je telefon koristio u "rasklopljenom" modu. Probao sam tu qwerty tastaturu i moj utisak je da su tasteri jednostavno premali za komforan rad. Kameru nisam gledao, ne zanima me uopste kamera na telefonu.

Sto se cena tice, mislim da je realniji pokazatelj odnosa cena upravo odnos kod zvanicnog uvoznika, a cene kod "lokalnih" distributera na nasem trzistu nikako nisu ni merilo ni odraz realne cene (vrednosti) telefona. Nema logike da E70 ima u odnosu na E60 i kameru i qwerty tastaturu i da to kosta samo 5 eura vise!

Nokia E70

Judging by the number, we are now considering the top model of the line. Nominally, that is right. Here is a camera, which is absent in other models, a combination of two form-factors, a larger keypad than it is integrated into the E61 (despite this fact, it is less comfortable than in the E61).

The design is based on the Nokia 6822, and the model has a folding body. Some time ago the market turned out very cool to Nokia 6800, then 6810, 6820 and 6822. And the E70 has the same fate. It will be least popular of the three models.

The dimensions of 117x53x22 mm, and the weight is 127 g. This smartphone features the same 75MB of internal memory and miniSD card as the E61, and the screen is of the same resolution as Nokia E60, however shows 262K colours. The camera is equal to Nokia N70. The company announced battery life (1150 mAh battery) equal to 7 hours of talks and up to 9 days of standby time.

LINK

Jel ekran isti kod ova dva fona ili ne ?

Jeste, identican ekran (vrh!)

Moj ti je savet da probas E70 pre kupovine. Igrom slucaja, imam E60 a moj direktor E70. Iako redovno proverava mailove i odgovara na njih jos nijednom nisam video da je telefon koristio u "rasklopljenom" modu. Probao sam tu qwerty tastaturu i moj utisak je da su tasteri jednostavno premali za komforan rad. Kameru nisam gledao, ne zanima me uopste kamera na telefonu.

Sto se cena tice, mislim da je realniji pokazatelj odnosa cena upravo odnos kod zvanicnog uvoznika, a cene kod "lokalnih" distributera na nasem trzistu nikako nisu ni merilo ni odraz realne cene (vrednosti) telefona. Nema logike da E70 ima u odnosu na E60 i kameru i qwerty tastaturu i da to kosta samo 5 eura vise!

Pravi izbor - E61 :d
Zašto: Veličina ekrana i tastatura. Pre sam ima Nokiu 6800 (ima tastaturu kao E70) i na njoj kucanje ide sporije nego na E61. I veličina tastera uopšte nije bitna. Na 6800 su tasteri mnogo veći nego na E61 ali su razdvojene leva i desna polovina, pa je malo neprirodno. Doduše i na 6800 sam postigao zavidnu brzinu ali kada sam uzeo E61 sam se preporodio 🙂 :happy:
Po meni je E70 u svakom slučaju bolji od E60 upravo zbog tastature (na običnoj tastaturi nisam otkucao SMS i e-mail jedno 2 godine, nema šanse da se više vratim na obične telefone). Reci direktoru neka malo proba da koristi, zaribaće mu mehanizam od nekorišćenja 😀 Evo ja sam na E61 posle par sati savladao "slepo" kucanje, mislim qwerty tastatura je to, pa ako si vičan radu na računaru nije nikakav problem.
Pozdrav :wave: :wave:

Pravi izbor - E61 :d
Zašto: Veličina ekrana i tastatura. Pre sam ima Nokiu 6800 (ima tastaturu kao E70) i na njoj kucanje ide sporije nego na E61. I veličina tastera uopšte nije bitna. Na 6800 su tasteri mnogo veći nego na E61 ali su razdvojene leva i desna polovina, pa je malo neprirodno. Doduše i na 6800 sam postigao zavidnu brzinu ali kada sam uzeo E61 sam se preporodio 🙂 :happy:
Po meni je E70 u svakom slučaju bolji od E60 upravo zbog tastature (na običnoj tastaturi nisam otkucao SMS i e-mail jedno 2 godine, nema šanse da se više vratim na obične telefone). Reci direktoru neka malo proba da koristi, zaribaće mu mehanizam od nekorišćenja 😀 Evo ja sam na E61 posle par sati savladao "slepo" kucanje, mislim qwerty tastatura je to, pa ako si vičan radu na računaru nije nikakav problem.
Pozdrav :wave: :wave:

Glupa napomena:

C:\_

C:\display thread name [Enter]

C:\thread name = "Nokia E60 vs E70"
for more commands type /help

:wave:

Glupa napomena:

C:\_

C:\display thread name [Enter]

C:\thread name = "Nokia E60 vs E70"
for more commands type /help

Dobro de, nemoj da si odmah kao gx-x :d
Lepo sam rekao posle da je bolji izbor E70 zbog bolje tastature.

ja bih bezao od telefona sa joystickom jer se to pokvari prvo i moras da radis kao sa jajetom.

..kao sa - jajetom?? 😀

aj sad ozbiljno..
imam E70 vecc jedno 3 meseca i generalno je to mali komp.. 🙂
qwerty je odlichna i lepo lezzi pod palchevima ( za one koji su probali da kucaju svim prstima pa kazzu da je mala za komforan rad, koristi se kao gamepad 😛 )
ja komuniciram preko IM klijenata sa njega i u prevozu i u hodu bez problema..
kad je sklopljen ima pomeranja, ali uopshte nije toliko klimavo, ceo fon deluje jako robustno ( kao i veccinom Nokie, uostalom)
naravno, wireless, SIP (VOiP), net, rade savrsheno ( ugradjen browser sa onim mini skenerom za celu stranicu je genijalan, pogotovo shto je ekran jako precizan i chitljiv na tim rezolucijama)

meni je samo zzao shto za nashe trzzishte nema verzija sa crnom tastaturom.. ta se pravi samo za USA..🙁

a oko cene.. paa, shto je jeftinije to vishe moguccnosti ima da dobijesh kinesku bateriju ( garancija 1 mesec na nju i sl.), losh punjach, nekompletan paket itd.
na svemu tome mozze da se ushtedi ta cifra koju si pomenuo, tako da mozzda treba da nadjesh neku "zlatnu sredinu"

pozdrav

Nazad
Vrh Dno