Šta je novo?

Nokia E51 skidanje sa telenora?

SeRPeNT

Slavan
Učlanjen(a)
17.10.2005
Poena
320
Da li neko od benchovaca ima svoj servis koji bi mogao da mi zavrsi gore pomenutu akciju? Hocu da prodam tel a i vako je van garancije tako da bih omogucio da moze i 064 kartica da se turi u njega 😀
Oprostite ako sam omasio forum mada nisam nasao ni jedan totalno adekvatan.

cisto da znas dekodiranjem ne gubis garanciju 😉

U inostranstvu, većina operatera nudi, doduše samo na zahtev, "odblokiranje" nakon isteka prvog ugovora ili nakon 12 meseci od aktiviranja (ako je prepaid).

Dovoljno je da im se zahtev pošalje emailom sa IMEI brojem i navede razlog da želiš da ga duže vreme koristiš u inostranstvu, i oni pošalju "deblok" kod, koji se ukuca u telefon i on postane trajno odblokiran.

E sad, znajući da je Srbija uvek specifična, sumnjam da tako nešto može, ali probaj, nema šta da izgubiš...

Poslednja izmena:
Moja devojka ima nokia-u 5200 koju je uzela na ugovor sa telenorom. Raskinula je ugovor jer su joj racuni bili previsoki na postpaid-u i sada je kupila neki 065 broj poshto 064 vishe ne prodaju. Sasvim normalno ga koristi na tom telefonu. E sad kako je to mogucje nije mi jasno. Jedino shto se "chachkalo" oko fona jeste kada sam samo update-ovao firmware ali to nema apsolutno veze sa "zakljuchanim fonom na Telenor mrezhu"...

... Jedino shto se "chachkalo" oko fona jeste kada sam samo update-ovao firmware ali to nema apsolutno veze sa "zakljuchanim fonom na Telenor mrezhu"...

Pa ovo je kljucno, koliko je meni poznato.

Otkljucavanje tog modela je malo poskupo, oko 40 eu.

Ili uzmi turbosim ili tornadosim ili universalsim.

Pa ovo je kljucno, koliko je meni poznato.
Pa ako se o tome radi onda zashto se to naplacjuje 40e kao shto kazhe Ledeni ?

Mislim..odesh na nokia site izaberesh svoj model i prosto fleshnesh ga, ako se za to uzima 40e onda jedino shto mogu da kazhem je - bravo svima koji to ne znaju i koji pune keshom ostale. A sve neshto mislim da nije tako ;]
Btw evo sada mi reche da je ona uzela fon pre 2 godine. Jedino da su krenuli da zakljuchavaju fonove na postpaid-u posle tog perioda.

M_M, meni je poodavno istekao ugovor i pitao sam ih na forumu i u korisničkom za unlock, koja je proceudra i koliko košta. Na Forumu mi nisu odgovorili, a u korisničkom su posle kraatke pauze rekli da to nije moguće, mada sam ubeđen da nisu imali pojma o čemu govorim.

Oki, pojedine serije nekih modela su i u Telenoru bile otključane. Tri komada 6233 uzeta u razmaku od dva meseca, dva imaju isti mesec proizvodnje, a poslednji kupljen ima 3 meseca stariji datum proizvodnje i taj poslednji radi sa svim karticama, a ovaj prvi je otključan.
Zvanično, svi su zaključane, ali eto, dešava se 🙂

Kao što je Ledeni napisao, kupi TurboSIM i rešio si problem. Ukoliko ne znaš gde, javi se na pm da ti kažem (da ne bude reklama).
Pozdrav,
Obrad

Mislim..odesh na nokia site izaberesh svoj model i prosto fleshnesh ga, ako se za to uzima 40e onda jedino shto mogu da kazhem je - bravo svima koji to ne znaju i koji pune keshom ostale. A sve neshto mislim da nije tako ;]
Btw evo sada mi reche da je ona uzela fon pre 2 godine. Jedino da su krenuli da zakljuchavaju fonove na postpaid-u posle tog perioda.

Onda je moguce da postoji neki dodatni chip u fonu (tipa EEPROM) koji mora da se reprogramira. Mada ja nesto nisam cuo za to.
Jedino sto mi pada na pamet...

Mislim da ipak ne, jedino ako nije nesto posebno na Nokia telefonima jer jedan moj drugar je uzeo kod Telenora K530i i cak i posle flesovanja 2 firmware-a telefon radi samo na Telenor mrezi, a za ostale ispise Insert correct SIM sto znaci da i nakon flesovanja ostaje zakljucan...Provereno!

Nije tako jednostavno. Ja imam E61 za koji sam tražio FW update na Nokia sajtu i dobio da ga nema, a znam da postoji. Obzirom da se update traži po nekom od brojeva sa telefona (da li je IMEI ili je serijski broj telefona ili je broj modela, a čini mi se da je on), onda je sasvim moguće da Nokia u bazi ima spisak telefona koje je Telenor (ili neki drugi operater) kupio i zaključao, pa se provjerom za update dobija negativan odgovor.

Što se SE telefona tiče, znam da je daleko prije proizvođač ponudio FW update preko interneta i ništa više. Ali, moguće je da i oni imaju istu foru za update...

Poslednja izmena:
Update softvera ili flashovanje telefona nema nikakve veze za otkljucavanjem.
Telefon koji je zakljucan ostace zakljucan.

Upravo tako, ja sam mu vec par puta menjao FW i naravno ostao je zakljucan.
Nije mi jasna cela ta procedura oko turbosim kartica i sl, nisam bash neki poznavaoc, pa ako moze neko malko objasnjenje.

Poslednja izmena:
Ma i to ti je zezancija. Ima ih raznih,oce rade,nece rade,kako hoce rade.

Nazad
Vrh Dno