Šta je novo?

Nokia C7 - Poor man's N8

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
845
pic03.jpg

Link

Blago osakaćena varijanta N8. Kako se ističe, najveće zakidanje je uradjeno na kameri: 8 vs 12 Mpx i LED vs Xenon blic. Nema HDMI, 8 GB interna memorija umesto 16. Ostalo je isto: Symbian^3, 680 MHz CPU, GPU, 256 MB RAM, 640x360 3,5" ekran, WiFi B/G/N, BT 3.0, snimanje videa u 720p. Cilj je manja cena, mada je pitanje šta konkurencija ima za 350e +/- koji evro(najavljena retail cena).

Ne znam kako nisi primetio najveće zakidanje jeste na ekranu, dok N8 ima AMOLED kapacitivni ekran i sve pogodnosti koje idu uz kapacitivni ekran, C7 ima ekran koji je već prevaziđeni (odavno) resistive :(
Ostaje da se vidi još kako radi novi Symbian, a konkurencija je jača nego ikad do sada, a biće još jača u mesecima koji slede :) ...

Ne znam gde si to video, ali lepo stoji na linku u tekstu da je ekran na C7 kapacitivni multitouch AMOLED, kao na X6.

Tu su napisali i da je BT 2.0... Mislim da ću pre poverovati čoveku koji je telefon držao u ruci i testirao ga.

Naravno, zbunilo me posto na gsmareni u specifikacijama procitao Resistive, ali promaklo mi ono AMOLED (a resistive i amoled ne idu :) )... Mada treba sacekati zvanicno pojavljivanje, posto znaju ponekad kompanije da se posluze "trikom" da posalju test model koji je malo bolji nego konacna verzija :) Siguran sam da ce biti kapacitivni ;)

Fon deluje skroz Ok, specifikacije su standardne, jedina zamerka ide na dizajn.

Nikako mi se ne svidja ovaj donji deo, kao neki sapun izgleda.

Mozda je uzivo lepsa, ostaje da se vidi...

A i N8 je kao pa lep... Nije dosta sto i dalje guraju Symbian, nego su im i telefoni sve ruzniji i ruzniji

Meni N8 bas lepo izgleda, ali Symbian je stvarno minus...

Bogte kod te Nokie ne znaš jel ružniji telefon il je OS još gori. Onaj MeeGo fon je extra ružan model, jedino će OS možda biti dobar, mada pošto je to Nokia ne bi me čudilo da i tu zaseru opet.

Bogte kod te Nokie ne znaš jel ružniji telefon il je OS još gori. Onaj MeeGo fon je extra ružan model, jedino će OS možda biti dobar, mada pošto je to Nokia ne bi me čudilo da i tu zaseru opet.

MeeGo bi trebalo da bude zaista ozbiljna platforma. Ako se plassis da ce Nokia da za*ere, ne zaboravi da ga rade u saradnji sa Intelom, koji se ozbiljno ukljucuje na mobilno trziste, kako hardverski tako i softverski. Nema sta, mobilne spravice su next big thing... Intel i Nokia su cak osnovali zajednicu istrazivacku laboratoriju za razne mobilne zezvetarije (Link)

Inace, sam C7 i nije toliko ruzan (Slike i video ovde), a mislim da ce tek on biti pravi pokazatelj sta Symbian 3 donosi. N8 ce samo da ga progura na trziste, a svi buduci N modeli idu na MeeGo. Symbian ce ostati na modelima nize i srednje klase. I koliko god bio prevazidjen, i dalje je najpopluarnija smarfon platforma. Dnevno se isporuci oko 300.000 symbian telefona! A Nokia je i dalje apsolutni lider na trzistu i sad se reorganizuju posto su dosta propustili u kasnjenu za iPhoneom i Androidom. Tako bar tvrdi njihov direktor.

Groblje ,sta drugo reci... Nego ima li najava za neki ozbiljniji ne touch screen fon iz Nokie? Ima nas sigurno dosta koji ne bi nosili N8 i da mu ga poklone,a kamo li ovaj retko ruzan C7

Naravno, zbunilo me posto na gsmareni u specifikacijama procitao Resistive, ali promaklo mi ono AMOLED (a resistive i amoled ne idu :))
Samsung Jet... ? :smoke:

Resistive ekran + AMOLED... ruku pod ruku, bez ikakvih problema ;)

Zar ovaj telefon ne trebalo da ima onaj clear black ekran, ili kako ga već zovu u nokiji? A n8 to nema (običan amoled). To je kao nokijin ekvivalent super amoledu. Čini mi se da su to pomenuli na engadget-u.

Ima... Clear black display iliti CBD :d

i nema bas nikakve veze sa tim koji je tip displeja ( ukoliko nije Samoled) sa tim da li je rezistivni ili kapacitativni...

Dobro pitanje, to će Nokiu da izvadi iz balege, momentalno... :D

Nazad
Vrh Dno