Šta je novo?

Nokia C2-01 povezivanje

Dadoaprile

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2006
Poena
304
Zdravo svima, kupila sam Nokiu C2-01. Deluje sasvim fino. Medjutim ne mogu da se snadjem oko povezivanja na kompjuter. Sa strane ima micro USB prikljucak, da li on moze da sluzi za prebacivanje materijala sa i na kompjuter? Imam taj kabl od foto aparata Canon power shot A470, cini mi se da je port iste velicine kao ovaj na telefonu.
Molim vas pomozite.
Probala sam i Bletooth i tu sam se tek izbunjivala:wall:

Kablovi nisu isti (aparat koristi "mini USB", a telefon "micro USB" kabl).
Sve novije Nokije, a i ostali proizvodjaci telefona koriste "micro USB" jer su se usaglasili oko standarda, tako da trazi (pozajmi, kupi) "micro USB" koji ne mora biti skupi i originalni Nokia kabl.

Sto se tice povezivanja sa kompom, najjednostavnije je povezati kablom u "mass storage" modu i memorijsku karticu u telefonu ce komp prepoznati kao najobicniju usb memoriju.

Prilikom povezivanja sa kompom telefon ce ti ponuditi vrstu spajanja.

Takodje tu imas i "suite" mod spajanja i uz instaliran "Nokia PC Suite" ili "Nokia Ovi Suite" mozes se dodatno igrati sa recimo editovanjem i bekapom imenika, pisanjem i slanjem SMS poruka, prebacivanje fajlova itd.

Pomenute softvere mozes skinuti sa nokijinog sajta (mozes koristiti i bluetooth vezu sa istim).

Hvala mnogo na odgovoru. Reci mi, ako nabavim taj micro USB kabl, da li on moze da sluzi za prenos podataka telefon-kompjuter i obrnuto, ili taj port ima neku drugu funkciju?
PC suite sam pokusala da instaliram, ali on ne nudi ovaj model, nije mi jasno. Plus mi Blue soleil stalno govori da mi je PAN disabled, kad odem u Network connections, tamo nemam Bluetooth ikonu. Totalni zbun:smash:

Hvala mnogo na odgovoru. Reci mi, ako nabavim taj micro USB kabl, da li on moze da sluzi za prenos podataka telefon-kompjuter i obrnuto, ili taj port ima neku drugu funkciju?
PC suite sam pokusala da instaliram, ali on ne nudi ovaj model, nije mi jasno. Plus mi Blue soleil stalno govori da mi je PAN disabled, kad odem u Network connections, tamo nemam Bluetooth ikonu. Totalni zbun:smash:

Odgovarajuci "Data kabl" sluzi upravo za povezivanje i prenos podataka izmedju telefona i racunara. Proveri po prodavnicama mobilnih telefona koji data kabl je odgovarajuc za tvoj telefon.

Imam jos jedno pitanje u vezi sa ovim modelom koji je inace stvarno odlican. Bilo bi sjajno ako bi neko mogao da pomogne. Jedino sto mi ne odgovara na ovom telefonu je to sto kada se ugasi ekran (screen saver traje svega 10ak sekundi), telefon izgleda kao potpuno ugasen, ekran je skroz crn, tako da ne mozete da vidite da li se nesto desavalo (propusteni poziv, poruka...) samo pogledom na telefon, nego morate da pritisnete taster i ukljucite ekran :-( Na prosloj Nokiji koju sam imala se moglo videti, onako crni znakic, ali vidljiv. Da li neko zna da nije mozda neko podesavanje u pitanju (gde da podesim?), ili je to tako fabricki?
Hvala najlepse na svim odgovorima,
Daniela

Moze li preko ovog mikro USB kabla da se puni baterija u telefonu?

Kako da podesim Streaming?

Imam Nokiu C2-01. Ali ne mogu da pristupim jutjubu, traži neka podešavanja veze. Pokušavao sam da rešim slanjem sms iz uputstva sa linka, dakle ALL na 4777 ništa ne stiže. Ne mogu ni meil da otvorim gmail na fonu, a FB radi i ostalo.

Ko rešiti, kako podesiti telefon. MTS mreža. Hvala!

Nazad
Vrh Dno