Šta je novo?

Nokia Android TV Streaming Box 8000, Smart TV Box with Android 10.0

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

DraganJbn

Zapažen
Učlanjen(a)
03.07.2024
Poena
2
Da li neko ima iskustva sa ovim Android BOX-om i kakve su mi opcije za instalaciju EON aplikacije na njega ali da je verzija za "mobilni" a ne za TV jer imam paket u SBB-u koji dozvoljava samo jedan EON TV uređaj a treba mi za TV na vikendici koji btw nije smart TV pa mi zato i treba Android BOX.

Imam 8010, dobio Android 12, Eon za mobilni ne znam, mora da se naknadno stavi preko mobilnog, ali jako sumnjam Iris ima, Smart move bilo dok nije otisao na Android 12, sve ostalo ima, možda može preko brauzera, veoma zadovoljan sad čekam K 4 tv pa da vidim
Imaš Eon na mobilnom, castuj , trebalo bi da 8000 ima chrome cast, 8010 ima

Jesu, ali i dalje ga nema na google play na nokiji, a kad nadjem aplikaciju i naredjani svi moji uredjaji, pise da nije compatibilan, ajd možda se i pojavi, pa sam morao da instaliram apk preko mobilnog

Prilozi

• Screenshot_20240708_132821_Google Play Store.jpg
    Screenshot_20240708_132821_Google Play Store.jpg
    63.7 KB · Pregleda: 17
Imam 8010, dobio Android 12, Eon za mobilni ne znam, mora da se naknadno stavi preko mobilnog, ali jako sumnjam Iris ima, Smart move bilo dok nije otisao na Android 12, sve ostalo ima, možda može preko brauzera, veoma zadovoljan sad čekam K 4 tv pa da vidim
Ja sam mislio da je 8010 Android 11.
99,9% originalna mobilna aplikacija nece raditi.
Ima li neko modovanu mobilnu EON app koja bi radila?
Nije meni problem da castujem ali ideja je da matorci lako hendluju sve sa daljinskim. Zato mi je ovaj box pored ostaloga interesantan jer ima vrh daljinski da matorci ne moraju da klik'u i kuckaju
Jesu, ali i dalje ga nema na google play na nokiji, a kad nadjem aplikaciju i naredjani svi moji uredjaji, pise da nije compatibilan, ajd možda se i pojavi, pa sam morao da instaliram apk preko mobilnog
Smart Move nisam se s ovim sretao. Da ne guglam može neki info o Smart Move. Btw ja sam baš zbog tih nekih ograničenja i razmišljao o 8000 uređaju sa Android 10. Kontam lakše ću na njemu idraditi što sam naumio

Poslednja izmena:
Potpuno razumem ovo za daljinac, odličan , veoma slican daljincu za Eon, klasičan daljinac , zato sam i batalio Strong koji ima ovaj moderni "skraćeni" daljinac.Smart move je aplikacija za smart tv za Super novu, a Iris za MTS

Kako misliš da po mobilnoj aplikaciji koja ne podržava uopšte TV daljinac "lako hendluju" matorci? Osim ako "airmouse" + skrolovanje po traci sa logoima kanala smatraš kao lagano za matorce?
Razumijem šta govoriš pa sam zato i pitao da li ima neka modovana verzija EON TV sa svim TV funkcionalnostima uključujući i rad daljinskog ali da je Android BOX "vidi" kao aplikaciju za mobilni. Suština je da ja imam EON nalog ali EON TV nalog za 1 uređaj koristim na TVu u stanu pa se pitam da li sa nekom gimnastikom preko Android BOX-a na vikendici gdje imam stari LCD TV mogu iskoristiti jedan on preostalih 5 EON naloga koji se mogu koristiti za mobilne,PC,tablete i sl. U stanu imam ozbiljnu gbitnu mrežu godinama kao i Synology NAS server na kome se vrti svašta, Između ostaloga i Open VPN server koji između ostaloga fantastično hendluje strimovanje svih kanala i iz inostranstva kada sam na odmoru ili sl.putu (EON, TV TO GO i sl.). tako da i neka opcija preko VPN-a paše jer na vikendici imam isto ozbiljan net (GPON). Nisam se oko TV BoXova nikada zanimao do sada ali vidim da se ovdje svašta zna i umije pa da pitam da ne lutam dugo ako su neke stvari neizvodljive i neisplative.

Vidjeh i tu opciju baš ovdje na forumu danas koja bi mogla biti prinudna opcija i ne idealna ali okej za matorce (par klikova na daljinskom). Hvala na odgovoru shamanNS. Neka opcija preko VPNa da se šeruje EON Smart TV aplikacija na više TV uređaja ili je nalog striktno vezan za MAC adresu TVa.

Nema "share-ovanja" jednog SmartTV slota na X mesta. Niti bi to radilo istovremeno na više od jednog mesta / jednog uređaja. I MAC adresa uređaje je u celoj priči apsolutno nebitna.

VPN svakako nikakve veze sa tim nema on služi samo za "zaobilaženje" geoblock-a TV kanala tako što Eon serveru pristupaš kroz VPN IP adresu koja nije blokirana umesto sa svoje IP adrese koja je blokirana.

Tako sam i mislio što se tiče VPNa i apsolutno mi je poznato kako VPN suštinski fercera. Na osnovu čega onda EON server registruje uređaj kao jedinstven i jedini mogući koji je "vezan" za jedan "EON Smart TV slot" ako ne preko mac adrese ntw. adaprera (eth ili wifi)? Serijski broj TV uređaja? Pitam zbog mogućnosti kloniranja načina predstavljanja uređaja prema EON serveru za Smart EON TV platformu.

Na Eon boxevima koristi njihov serijski broj kad se koristi "fabrička" verzija SmartTV aplikacije. Na svim ostalim uređajima koji koriste app sa store-a pri svakoj instalaciji aplikacije kreira random vrednost i koristi kao "serial".
Isti serial se vezuje za uvek isti "device number" a na serveru imaš ograničenje 1 device number = maximalno 1 aktivan stream.

Smart vs ne-smart tip uređaje je pod kontrolom klijent aplikacije u momentu registracije uređaja / aktivacije "slota". Broj slotova tipa A ili B je pod kontrolom servera, i broj istovremenih streamova za određeni tip slota je takođe pod kontrolom servera.

Nema takva aplikacija. Imaš Kodi PVR addon koji možeš da kontrolišeš daljincem.
Ova opcija sa PVR client addonom za Kodi funkcioniše bez problema. Probao sam priču na dva svoja TVa, jedan sa Android TV 9 a jedan sa Android TV 10. Sve bez problema prolazi, daljinski od TVa radi posao. Još kada u Kodiju podesim da ne startapu otvara odmah TV kanale to je jedan klik na Kodiju za matorce i sve je tu na izvolite sa funkcionalnim daljinskim. Skroz dobra opcija tako da ću se vjerovatno opredijeliti za ovaj Nokia Android TV Streaming Box 8000 samo me interesuje da li neko ima iskustva sa Kodi Omegom na njemu? Da li je 2GB RAMa ok da se to vrti sve bez problema. Napominjem da je mi je TV na vikendici FullHD a ne 4K a i ovi EON strimovi po kanalima za web su koliko sam vidio svi do max 1080p. Da ne uzimam bez potrebe Nokia zvijer 8010 kada mi ne treba.
Na Eon boxevima koristi njihov serijski broj kad se koristi "fabrička" verzija SmartTV aplikacije. Na svim ostalim uređajima koji koriste app sa store-a pri svakoj instalaciji aplikacije kreira random vrednost i koristi kao "serial".
Isti serial se vezuje za uvek isti "device number" a na serveru imaš ograničenje 1 device number = maximalno 1 aktivan stream.

Smart vs ne-smart tip uređaje je pod kontrolom klijent aplikacije u momentu registracije uređaja / aktivacije "slota". Broj slotova tipa A ili B je pod kontrolom servera, i broj istovremenih streamova za određeni tip slota je takođe pod kontrolom servera.
Ok hvala na odgovoru. Mogli bi još malo na ovu temu ali da ne bude oftopik pa se možda nadovežem u nekoj odgovarajućoj temi za ovu diskusiju.

Jel na EON boxu rade zauder katalozi ili isto kao i kod smart aplikacije samo na WEB-u zbog zabrane na google play store?

Odgovor na to pitanje se sam nameće ako ti se kaže da fabrička Eon TV app na Eon boxevima se NE distribuira kroz Play Store.

(da, ima iste slobode kao i Eon sajt / web app)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno