Šta je novo?

Nokia 9500 Communicator!

Da, bas sam pisao vesti o tome ;)

imas i preview na mobileburn.com

pozdrav!

ps, pravo je chudo, ima iR, BT, GPRS, EDGE i WiFi Lan b. Ma do yaya, samo da ne kosta 8 glava.

Cena je sigurno prava sitnica (simbolična)!

Kakva krsina, a tek sto je ruzan....
Prava cigla! (nije cak ni ciglica...) :)

Hladno oružje :D

Sve je to lepo, ali nije 3G telefon... a realno, kad se 3G mreza proshiri sve GSM ce da postanu smeshne...

Vazno je da ti znash kad ce...
Samo kazem da je glupo kupovati ovako neki telefon, ako cesh ga posle manje od godinu dana promeniti za neki novije generacije...

zato, z1010 rula :)
[edit] e da zoni, aj sad prokomentarishi neshto u tvom fazonu, tipa "SE :smash: ", ili "dizajn je ruzan :S: " ili tako neshto kao shto samo ti umesh :p [/edit]

Poslednja izmena:
Mislim da je SE napravio daleko bolji posao sa P900, ako cemo vec PDA telefon. Ovaj Communictor 9500 je mozda mocniji itd, ali je po gabaritima i vecina PDA uredjaja manja od njega...PDA uredjaju ne treba tastature, pa ne znam sta ce to ovde kod 9500. opet smesno je porediti ga sa laptopom, jer je daleko od toga. Sve u svemu, po meni je najbolje resenje neki BT PDA i telefon ili SE P900...

ZoNi je napisao(la):
ali, ako se posmatra kao polu laptop sa mobilnim i super tastaturom, onda je to odlicna stvar...

Sa kojom super tastaturom Zoni molim te, kakav crni "polu-laptop" (istina, lici)...

Ja se ubih sa ovim tastaturama na laptopima da otkucam nesto bez gomile gresaka i sada je ovo na Nokiji super tastatura?! Ne znam cemu sluzi ta tastaturica, ali za ozbiljno kucanje sigurno ne, a sa druge strane za SMS je dovoljna i regularna telefonska tastatura. Ne vidim koja je treca namena, a koristim telfon sa Symbianom na kme imam i ICQ i mIRC i nije mi falila QWERTY tastatura. Ne kazem da je sada lakse sa telefona na mIRC, ali besmisleno je, osim u marketinske svrhe, uzimati tu kvazi testaturu kao neku prednost. Pri tome se jos telefon mora korstiti sa dve ruke tako da od ICQ-a u pokretu nema nista :)

Dimenzije su manji problem, po meni, ali ako je jedan Palm Zire sa fotoapratom i velikim ekranom moze biti manji od Nokije 3650 zasto ne naprave ljudski PDA telefon kao SE nego se guze sa ovim glupostima od trecine kilograma...

Dao bi im sutra malo 800$ za ovako nesto...

delimir je napisao(la):
Sve u svemu, po meni je najbolje resenje neki BT PDA i telefon ili SE P900...
I po meni je ovo najbolja kombinacija, mada pre bih se odluchio za prvu sa nekim telefonom manjih gabarita + PDA, nego poveci pda telefon (P900) ... dodushe, to je vetj stvar lichnog afiniteta :)

Poslednja izmena:
Motorola MPx ce da pojede i 9500 i p900,wait and see
symbian je daleko slabiji od pocket pc-a..

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
Motorola MPx ce da pojede i 9500 i p900,wait and see
symbian je daleko slabiji od pocket pc-a..

Video sam preview mpx200 na MobileBurnu i MS Smartphone sistem je vizuelno zaista atraktivan. Pitanje je samo postoji li tolika baza softvera kao za Symbian, a i Symbian je od skoro u vlasnistvu same Nokije i drzi preko 50% trzista softvera za PDA/SF uredjaje, pa mu to dodatno ide na ruku.

M$ je cini mi se iza Palm-a, treci ili cetvrti. Mada to nista ne mora da znaci znajuci sta je M$ i kako posluje...Sve u svemu, Nokia kao najveci svetski proizvodjac telefona nece koristiti M$ softver. SE je previse mali da bi izbacivao nekoliko modela Smart telefona od kojih bi neki bili na Symbian-u, a neki na M$-u. To naravno ne vazi za Samsung koji je zaista jak na tom polju i ima u ponudi oba sistema na svojim telefonima. Za Motorolu ne znam da li nudi Symbian, ali mi lici da zestoko favorizuju M$ Smartphone sistem sto je i dobro, jer do skoro nije ni bilo nekih modela baziranih na tom sistemu (bio je cini mi se onaj Sendo i MS Stinger...)

Iskreno se nadam da ce ti smart telefoni da se u buducem vremenu spuste i u srednju klasu pa da budu dostupni sto sirem krugu korisnika, jer se radi stvarno o revoluciji kada je ovaj tip uredjaja u pitanju...

mpx200 ima ms smartphone 2002
mpx ce imati pocket pc 2003,totalno 2 drugachije stvari :)
pocket pc 2003 sistem je sistem koji se ugradjuje u ipaq-e,i ostale ms pda uredjaje
a to je dosta jache i ima mnogo vishe aplikacija nego shto symbian ima
shto se tiche mpx200 koju ja imam,to je neka sredima izmedju ppc-a i obichnog telefona
a shto se tiche ms powered telefona,ima ih puno,samo kod nas ljudi za to nisu chuli,jer se takvi telefoni ne uvoze,ne znam zashto

ZoNi je napisao(la):
@ Misha: ma, po mom misljenju je uopste glupo kupiti tel koji kosta vise od 200 evra!
Ok, to je tvoje mishljenje, ali isto tako tvoj telefon (beshe 3200 ?) koshta vishe od 200eura... znam da si ga ti platio manje, ali to opet nije opravdanje jer on koshta koliko koshta, a to shto si ga ti dobio jeftinije to je druga stvar ;)

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
mpx200 ima ms smartphone 2002
mpx ce imati pocket pc 2003,totalno 2 drugachije stvari :)
pocket pc 2003 sistem je sistem koji se ugradjuje u ipaq-e,i ostale ms pda uredjaje
a to je dosta jache i ima mnogo vishe aplikacija nego shto symbian ima
shto se tiche mpx200 koju ja imam,to je neka sredima izmedju ppc-a i obichnog telefona
a shto se tiche ms powered telefona,ima ih puno,samo kod nas ljudi za to nisu chuli,jer se takvi telefoni ne uvoze,ne znam zashto

Iskreno, mislio sam da si pomesao PocketPC i Smartphone OS. Moja greska. Nisam znao da ce ta nova Motorola imati PocketPC, a ne Smartphone...To je onda opasna stvarcica.

Samo treba imati u vidu da je M$ za nove modele PDA uredaja predvideo svoj Windows Mobile operativni sistem, tako da je izgleda zbog toga PocketPC sada predvidjen za smart telefone kao inferiorniju varijantu PDA uredjaja...

Misha je napisao(la):
Ok, to je tvoje mishljenje, ali isto tako tvoj telefon (beshe 3200 ?) koshta vishe od 200eura... znam da si ga ti platio manje, ali to opet nije opravdanje jer on koshta koliko koshta, a to shto si ga ti dobio jeftinije to je druga stvar ;)
slazem se... samo ga ja nikada ne bih uzeo da sam morao da platim "pravu" cenu :-devil-: --- mislim, ja sam se rzmisljao izmedju 3200 (50e), 7250i (70e) ili T610 (70e)...

delimir je napisao(la):
Samo treba imati u vidu da je M$ za nove modele PDA uredaja predvideo svoj Windows Mobile operativni sistem, tako da je izgleda zbog toga PocketPC sada predvidjen za smart telefone kao inferiorniju varijantu PDA uredjaja...
ne,opet nisi u pravu,pratim duze vreme razvoj ms telefona i pda uredjaja :)
windows mobile ima 2 platforme - pocket pc i smartphone,i obe imaju naziv windows mobile od 2003 verzije
dok su smartphone 2002 i ppc2002 starije verzije,sa jasno razgranichena 2 imena
tako da imamo windows mobile 2003 for smartphone (telefoni orange e200,motorola mpx100,mpx220,a uskoro ce i mpx200 dobiti rom upgrade na 2003) i imamo i windows mobile 2003 for pocket pc phone (siemens sx56,motorola mpx,o2 xda phone)

ZoNi je napisao(la):
slazem se... samo ga ja nikada ne bih uzeo da sam morao da platim "pravu" cenu :-devil-: --- mislim, ja sam se rzmisljao izmedju 3200 (50e), 7250i (70e) ili T610 (70e)...

Pa opet si pogresio sa izborom... Trebao si uzeti bolji telefon (t610). :p :D ,)

Nazad
Vrh Dno