Šta je novo?

Nokia 8310 vs Siemens S45/ME45

PeterJay

Čuven
Učlanjen(a)
20.06.2001
Poena
619
Koji je po vama bolji izbor? Da li vredi dati toliko para za 8310?

BTW, koja je trenutna (najniza cena) te Nokie?

Definitivno siemensa i to zbog:
-baterije (ni-mh 550 mAh)
-velichine (109x46x23)
-oblika (idealnog)
-30 alarma
-wap-a
-modema
-velicine
-kvaliteta izrade (ej choveche SIEMENS)
-I josh mnogo toga
- i zato shto je NOKIA najgora marka mobilnih telefona na svetu :)...
Ja mislim da imash dovoljno razloga da vishe ne razmishljash

Genghis Khan je napisao(la):
-velichine (109x46x23)
-oblika (idealnog)
-30 alarma
-wap-a
-modema
-velicine
-I josh mnogo toga

To sam nashao na zvanicnom Siemens Site-u:
Standard battery: Li Ion 850 mAh
Dimensions (L x W x H): 109 x 46 x 20 mm ;)

Mozda cu ipak uzeti jedan SIEMENS. Inache koji model (S45 ili ME45) ima bolju tastaturu?

Koliki je potrosac? Veoma bitno.
Ja nemam pojma koju bateriju u 8310 imam, ali mogu da kazem da sam je upravo stavio na punjenje, a priosli put sam je napunio u utorakm oko podne. Dansa od 3AM do 10AM je bila iskljucena, ali je to opet 120-130 sati. Za to vreme je bilo 20+ minuta razgovora i poslato je nesto preko 100 poruka.
Ako ikome treba bolja baterija onda....mad a ne psujem:)

-velichine (109x46x23)
97 x 43 x 17
Za dlaku:)
Teleofn je minjatura, ali je bucmast (17mm???:)), pa lepo lezi u ruci.

-oblika (idealnog)
-30 alarma
Oblik mi je pomalo smesan i nezgrapan, ali o ukusima ne treba raspravljati.
Kada smo kod brojki recimo da 8310 ima 150 mesta za SMS, 50 mesta za picture messages, a za alarm enmam podatke, ali sumanjm da zaostaje za ova 2 podatka
Imenik je ogroman, jer nema mesta vec procente, pa ne mozes da znas koliki je stavrno. Recimo da ja racunam da moze da stane oko 500 brojeva telefona i plusa vise stotina redova txt (mail, datum rodjenja i sl), mada na Nokijinom sajtu tvrde da moze i 1500 telefona (sigurno su racunali brojeve bez pozivnog, jer imam utisak da telefon sve to smesta po principu byteova, a ne memorisjkih mesta)

Beskorisno, ali dobro, sta je tu je....8310 ima GPRS (43.2kbps), ali predpostavljam da i Siemens ima isto.

-velicine
-I josh mnogo toga
Mislim da ovo necu komnetarisati....

Nokia mi se nikada nije svidjala dok nisam uzeo 3310 od drugara na 10ak dana. Sada imam 3310 i 8310 (ranije sam koristio 2 Sonyja i idalje tvrdim da imaju najbolji software, ali ih je u drugim stvarima pregazilo vreme)

Mislim da treba DOBRO da razmislis. Ne znam koliko kosta Siemens, ali je Nokia 700-800DM (nisam siguran) i mislim da to nije stvar koju kupujes da bi je promenio za mesec dana. DOBRO razmisli i najvaznije je da sam odlucis, a ne da Genghis Khan ili PJ uticu na tebe!

Update:
Rezolucija ekrana na 8310 je 96x64 (ili tako nesto), osvetljenje je belo i od kada imam 83 prosto mi nije jasno kako sam mogao da koristim sve ove telefone sa bednim/umrtvljenim osvetljenjem.

Manje vise beskorisne opcije, ali koje su ipak tu, pa da ih navedem:
Ima FM (dobijes stereo slusalice ili handsfree u paketu...kako te zakaci:))
Voice recorder do 3minuta, Voice komande (pozivajne brojeva i doredjenih funkcija telefona kao sto su menjanje profila, startovanje diktafona i sl).

Jeste skup, ali se ja nijednog trenutka nisam pokajao sto sam ga kupio i bez razmisljanja sam Sony Z5 poslao u zasluzenu penziju (tj. dao kevi da ga koristi, jer mi ej zao da ga prodam,a kod nje je kao u penziji:))
Pri kupovini 8310 je veoma bitno NE kupiti ga na NEvidjeno, jer moze da se desi da dobijes onaj crveni. Plava i crna prednja maskica su zakon. Eventualno bela.

Jos jedan dopuna:
tastatura je standardno Nokiinog kvaliteta i bez obzira na veoma male tastere kucanje je vise nego odlicno.
Cista 5ica za tastaturu.

Nazad
Vrh Dno