Šta je novo?

Nokia 8310, prepaid, gprs

pedjamil

Čuven
Učlanjen(a)
17.09.2003
Poena
619
'Vako
prepaid sam preko 064 mreze, ljudi mi kazu da gprs moze i na prepaid-u.
Poslao sam poruku na 770 i stigao mi je profil, ali gprs ne sljaka.
jel zna neko kako da prosljaka

Citaj forume, imas to na 1.000.000 mesta napisano. Sada ih zovi ponovo i kazi im da ti aktiviraju GPRS. :rtfm:

Ne treba da kaze da mu aktiviraju GPRS jer on se ne aktivira za prepaid korisnike.

Ono sto treba da uradi je da pozove 789, izabere opciju da razgovara sa operaterom i kaze da mu ukljuce MMS. Posle par dana, kad mu aktiviraju mms, on treba da posalje jednu mms poruku, nakon cega ce mu se pojaviti greska ali i stici poruka: dobro dosli u mms svet. Sada jedino preostaje da podesi GPRS prema uputstvu i da za APN (access point) stavi mms (a ne gprs).

pedjamil je napisao(la):
Ima jedan problem 8310 ne podrzava MMS

Pozovi 789 i kazi da ti tel podrzava GPRS a ne i MMS,pa ako nece da prihvate tvoju molbu da ti ukljuce...Prekini vezu pa pozovi sutra i tada slazi da ti tel podrzava i MMS
Kad pozoves prvi put,pitaj ih kako(pod uslovom da prihvate da aktiviraju) da ti aktiviras GPRS jer nemas MMS...
Nadam se da sam bio jasan ;)

Ma dzaba, ako im kaze da nema MMS a da hoce GPRS reci ce mu ne moze, nije dozvoljeno prepaid korisnicima!!!

Postoje 2 mogucnosti:
1. da ubaci karticu u neki telefon koji podrzava mms, posalje mms i vrati karticu u nokiu
2. da mu proradi i bez slanja mms-a (mislim da je tako proradilo jednom mom drugu, ali tek posle 10 dana od pozivanja 789)

Dakle, nisam siguran da li je potreban korak slanja MMS-a ali sam siguran da je potrebno pozvati 789 i traziti aktiviranje MMS-a.

Ja vec nesec dana koristim net u istoj izvedbi.
Elem, okrenes 789, operateru kazes da hoces da aktiviras MMS, kada te pitaju koji telefon imas ti navedi neki koji podrzava MMS (na pr. nok. 7210), ali da ces sam podesiti parametre. Ostavis im ime, prezime i broj telefona, i reci ce ti da ce usluga biti aktivirana za 48 sati.
U telefonu u Sevisima treba da ti budu aktivna podesavanja 064-gprs (sa malom promenom, izmeni apn. iz gprsinternet u mms), ali i u Podesavanjima- Podesavanja gprs modema treba da bude aktivno podesavanje 064-gprs.
Meni je proradilo bez ubacivanja kartice u noviji telefon, tj. bez slanja mms-a.
Poz

Nazad
Vrh Dno