Šta je novo?

Nokia 8310 modem

neca

Čuven
Učlanjen(a)
31.07.2002
Poena
619
Posedujem telefon Nokia 8310 koji sam hteo da povezem sa laptop racunarom IBM ThinkPad 600E na kome je instaliran Windows XP. Program PC Suite radi normalno dok mogucnost da telefon koristim kao modem nikako. Koristim ic port koji je sastavni deo kampjutera. Od telefonskog provajdera dobio sam uputstvo za setovanje telefona za gprs sto sam i uradio. Racunar ne prepoznaje telefon kao modem. U cemu je problem?

hm vidi ovako ja sam svojevremeno koristio siemens mc60 kao modem.
Pored toga shto sam ga instalirao kao telefon morao sam posebno i kao modem da ga instaliram. Instalacija je ishla bez prepoznavanja telefona sve do trenutna kad sam zavrsio inst i sve podesio. Radilo je bez problema. Mada sam sa USB imao problema i radio je modem tek na serial portu.

Nije dovoljno samo da setujes telefon vec treba podesiti i opcije u modemu na kompjuteru a neznam jel mislis da ti ne prepoznaje telefon uopste ili sta?
Ionako ti ne preporucujem to sto hoces jer je to nevidjeno skupo i suludo raditi a i ti modemi u telefonima tipa 8310 (jesi siguran da uopste ima modem) su jako spori,ali dovoljno brzi da ti se surfovanje meri u stotinama dinara,nisi svestan koliki je protok a 100kb kosta 5 dinara!Presesce ti vec pri prvom surfovanju,veruj mi!
Pozdrav ,)

Problem je u 8310 :(
Imam jednu i ovde pored sebe, a probao sam sa jos jednom. Kada krene da se konektuje kaze "subscribe to GPRS first".

Ups, tek sada vidim da racuanr NE prepoznaje modem. To vec ne znam zasto se desava. E, proveri na NOKIA.com, mislim da su za 8310 i 6510 isli zasebni drajveri za modem...

Vrh Dno