Šta je novo?

Nokia 7650 vs. 3650 pitanjca...

Bane

Čuven
Učlanjen(a)
27.06.2000
Poena
619
Poshto sam dosta pretrazivao na Netu vezano za ova dva telefona, imam neka pitanja na koja nisam nashao odgovore:
1. Da li ova dva telefona koriste iste aplikacije, ili je sveukupno softver u 3650 bolji? Da li su softveri kompatibilni? (ne mislim na OS)
2. Da li 7650 moze da snima video? Negde kazu da moze, negde da ne moze.
3. Da li BT na 7650 moze da se updateuje da koristi handsfree?
4. Ocene korisnika ova dva trelefona (prednosti/mane).
5. Ima li SonyEricsson pandan ovim Nokia smartphone telefonima (ako ne rachunamo P800 koji je znatno napredniji i skuplji)? Da li je neshto najavljeno i za kad?

1.softveri su potpuno kompatibilni
2.moze,postoji posebna aplikacija koja pretvara digitalni fotoaparat u kameru
3.kolko sam video na jednom holandsko/engleskom forumu cini mi se da moze,naravno flashovanjem telefona
4.nisam koristio puno ni jedan ni drugi,mada me 3650 nije odusevio jer mu je ruzan oblik i dugmici su samo 4-way,sto moze da zasmeta ako igras igrice dosta,ali ipak npr na 7650 ne radi game boy emulator,jer nema dovoljno memorije,a 3650 ipak ima mmc slot :),te zbog toga tu isti radi ..
5.jedini sony-ericsson smartphone je p800 i sad p900,ostalih za sada nema..
od samsunga ces imati uskoro d700,i500 i i700(postoji i i600 on je baziran na microsoft smartphone 2002 os-u,ali radi samo na cdma mrezama,tj za americko trziste je)
d700 - symbian os
i500 - palm os
i700 - pocket pc
motorola - MPx200 (ms smartphone 2002 takodje ali gsm tri-band)

Zaboraviste SENDO X, malisu oko kog se dize velika prasina ovih dana... Previse sam cekao 6600 al sad definitivno cekam i ovo.
http://www.mobileburn.com/news.jsp?Id=552

Ako bih mogao da biram uzeo bih 3650 bez obzira na njegovu velicinu u odnosu na 7650(ali da se setimo da se 7650 otvara :))

Ja sam imao istu dilemu :))

Koliko sam ja video,softver je skoro 100% isti,razlika je u tome sto 7650 nema opciju za snimanje videa (a mozes skinuti programce sa nokijinog sajta) dok istu dobijas uz 3650...Za bluetooth ne znam,ja sam probao samo povezivanje na komp zbog prebacivanja slicica...TO radi savrseno ali ne mozes surfovati sa kompa ako vezes tel sa kompom preko bluetootha (ili mi bar niko na forumu nije odgovorio da moze :)) posto kod 3650 imas posebno da se povezujes na komp da bi koristio modem a posebno ako hoces da prebacujes fajlove...

Ja sam 3650 uzeo prvenstveno zbog memorije i zbog toga sto 7650 ima ono preklapanje koje me plasi na duge staze...

Pocetne impresije su ok,tel lepo radi,a mnogo je lepo surfovati sa mobilnog dok cekas asistente da se smiluju i dodju na vezbe...Imam samo 2 zamerke:
-baterija jako,al jako kratko traje ako cimas i gprs i kamericu i mms...Desava mi se da traje samo 12 sati!
-bol u kaziprstu desne ruke zbog velicine telefona...Ovo je telefon koji trazi da mu se posvetis (citaj: trazi obe ruke)

Vrh Dno