Šta je novo?

Nokia 7373

DoDoMu

Cenjen
Učlanjen(a)
14.11.2010
Poena
151
Posto imam virus na telefonu, moram da ga formatiram ili sta vec ali nisam sigurna kako to da uradim. Nemam USB kabl za mob, ali nesto sam citala pa da proverim s vama-jel treba samo da odem na restore factory settings, ukucam 12345 i to je to ili? Hvala unapred :)

Ne bih da mračim, ali virus na Nokia 7373 je SF. Ma nema ni u SF filmovima :d
Factory reset će ti vratiti sve na fabrička podešavanja.

Kakve probleme pravi telefon, kada misliš da ima virus?

Samo se odjednom sve ugasi i beo mi ekran ceo. Isla sam i do servisa i oni rekli da je 100% virus. Veruj mi, meni je mnogo bolje da nema, ali bolje da se obezbedim pa da pobrisem sve... Zato rekoh htela sam samo da proverim, ali koliko sam saznala formatira se memorijska, resetuje factory settings a ipak ostanu sve poruke i imenik. Ja koliko sam cula kad se formatira sve se izbrise, pa sam morala da proverim...

Ako su ti u servisu rekli da taj telefon ima virus, obavezno promeni servis. I za taj telefon i za svaki sledeći. To je relativno star model da bi ga nosila u Mobis, jer delovi koštaju isto i za stare i za nove modele, ali tamo bi verovatno dobila pravu informaciju kakav je kvar u pitanju.

То је serija 40, zar ne, a kažu da ima virus?

Ne ulazi više nikad u taj servis.

Što se tiče telefona, najsigurnije je da bekapuješ podatke, ako nemaš kabl, makar preko blututa, pa se onda igraj posle sa njim, resetuj ga do mile volje dok ne oživi, ako oživi. Koliko sam shvatio telefon ipak radi neko vreme, tako da pretpostavljam da je dovoljno da se uradi bekap. Možeš da očistiš kontakte koji su ti dostupni, bateriju, sim karticu, mada slaba vajda od tog.

A zasto to tvrdite? Msm na to da nema sanse da je virus? Ne razumem se toliko pa me zanima? Cak ne znam ni sta znaci "da bekapujem"? Telefon radi sada ok kad sam ga resetovala. Pre je samo povremeno iskljucivao ono sto radim. Nemam pojma zasto, ali koliko sam cula, to se desava sa telefonima koji imaju virus.

Nemam nikakav kabl, kada sam kupovala fon, dobila sam onaj usb djavo za memorijsku.

Ne postoje virusi za S40 telefone, tako nesto nije moguce. Tako nesto znaju samo u servisima, za njih su za sve problem virusi...

Izvadi SIM i mem karticu i obrisi kontakte nekog grubom krpom ili malo "zagrebi" iglom.. nemoj da pritiskas, neg samo blago. Moze da se desi da zbog vlage oksidiraju kontakti i kartice postanu necitljive ili zbunjuju telefon. Takodje, pokusaj da upalis telefon bez ovih kartica i vidi da li ce da se probudi. Pokusaj samo sa SIM karticom. Pokusaj sa drugom SIM karticom.

Utvrdi da li telefon uopste radi. Npr.. upali ga sa SIM karticom unutra, sacekaj nekoliko minuta (iako je ekran i dalje beo) i onda pozovi svoj broj sa drugog telefona i proveri da li ce da zvoni ili "nisi dostupna". Ukoliko telefon daj znake zivota, nadji drugi 7373 i nauci da "na slepo" kopiras kontakte na SIM karticu. Nazalost, ovaj telefon nema u opcijama mogucnost kopiranja imenika na mem karticu.

Uz telefon treba da imas i USB kabl. Povezivanjem telefona sa racunarom i uz program PC Suite mozes sacuvati kontakte. Ukoliko to ranije nisi radila, a telefon je zaista u kvaru onda ces, na zalost, izgubiti sve kontakte. Ostace samo oni na SIM kartici.

Inace, sto je memorija telefona i mem kartice popunjenija, ovaj telefon se duze startuje, a taj proces startovanja izgleda veoma cudno.. da covek pomisli da je telefon u kvaru. Prvo se pojavi animacija rukovanja, potom u status liniji napise stanje baterije i tacno vreme... i onda tako ostane zaglavljen nekoliko minuta. Posle 30-45 sec ekran se ugasi. Covek bi pomislio da je telefon u kvaru... Ali, ziv je.. posle nekoliko minuta ekran se pali i telefon radi.

Nazad
Vrh Dno