Šta je novo?

Nokia 7250i ili SE T610 ?

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koji od ova dva modela uzeti ?

Ako ti je izbor konacan, uzmi T610, ne mogu da se porede telefoni iako sam generalno Nokia fan

Markosmi je napisao(la):
Ako ti je izbor konacan, uzmi T610, ne mogu da se porede telefoni iako sam generalno Nokia fan
Koje su to opipljive prednosti SE-a, osim BT-a, kad kažeš da ne mogu da se porede?
Ja se isto razmišljam između ta 2 telefona, T610 je jeftiniji nekih 10-15€, a koliko sam do sad pohvatao nokia ima bolju tastaturu, bolji prijem, jaču bateriju, ekran vidljiv i na suncu, FM, više memorije, tako da me za sad sve vuče ka njoj :)

Vojkan je napisao(la):
Koje su to opipljive prednosti SE-a, osim BT-a, kad kažeš da ne mogu da se porede?
Ja se isto razmišljam između ta 2 telefona, T610 je jeftiniji nekih 10-15€, a koliko sam do sad pohvatao nokia ima bolju tastaturu, bolji prijem, jaču bateriju, ekran vidljiv i na suncu, FM, više memorije, tako da me za sad sve vuče ka njoj :)
Pa jedine 2 bitne prednosti 7250i je ekran i fm radio, u ostalim mogucnostima je ipak t610 bolji (memorija je ipak mala i na 7250i, a za prijem su takodje male razlike, to sve zavisi gde je proizveden). A tu je jos i cena :eyebrows:

Pa ja i pitam koje su prednosti t610, znači nemoj "ostalo" nego nabroj :)

Bolji ekran, bolje melodije, kvalitetnija sveukupna izrada, BT, kamerica (kvalitetnija),manje dimenzije, cena... Ja šetam Nokiju već pet godina, ali u ovakvom poređenju nažalost t610 ubedljivo odnosi pobedu. Zamerku bih mu jedino dao na trajnost baterije ali šta da se radi.

Na mojoj bivsoj T610 (sada imam N3650) nisam imao problema sa baterijom, tako da je to od slucaja do slucaja. Nemam vremena sad da je detaljno opisujem, ali izvuci na forumu moj stari post u kome sam detaljno opisao T610

U svakom slucaju Nokia...napisao sam vec jednom,napisacu opet...t610 je krntija,imao sam ga dva meseca(cim je izasao) i telefon je uzas.Prvo i najvaznije:nisi dostupan u 5-10 posto slucajeva iako si u dometu!!!
Kamera je losa,ekran takodje...da ne ulazim u detalje.
I to nisu samo moja iskustva,znam bar josh 5 ljudu sa potpuno istim problemima,a svi telefoni su kupljeni na razlicitim mestima,skinuti sa razlicitih mreza...
Ja sam trenutno sretni vlasnik Nokie 3650,najruznijeg telefona u galaksiji,ali zato po opcijama i karakteristikama za dve klase boljeg od t610.Inace,zaboravih da napomenem,Nokiu mrzim,a zaljubljenik sam u sony...valjda to sve govori

Resenje je prosto! Otarasi se Nokije i uzmi E P800! Imaces sve sto ima Nokija i jos vise.

Nemoj da uporedjujes N3650 i T610 jer su u klasama nebo i zemlja.
Nisam imao problema sa nedostupnoscu na T610, ali jesam sa Samsungom C100, tako da ni to nije pravilo (PROVERENO)
Ako je 3650 najruzniji telefon, sta je Simens SX1?

@ Dark Angel Ako neces Symbian telefon, a bas hoces da biras izmedju ta dva telefona, postupi po savetu Hall-a i uzmi T630. Jeste MNOGO ruzniji ali je bolji

E sad...P 800 isto nije toliko dobar kolika mu je cena...tek je P900 pravi telefon,sa realnim odnosom cena-kvalitet,P800 ima neke decije boljke,a skup je.
Sto se estetike tice,gore spomenuti siemens je mis universe u odnosu na 3650/60,pa cak i u odnosu na 6600...(moje misljenje).
T630 je malo unapredjen(podvlacim:malo) u odnosu na t610,najvise kozmeticke stvari,i smatram da nije bolji izbor u odnosu na nokiu...po meni,u klasi sa t610/30 najbolji je sagem myx6,ekran mu je mnooooogo bolji(real tft),stabilniji je,bolja baterija,kvalitetniji software,samo je u zvuku losiji(mislim na melodije,s tim sto mu je diktafon izvrstan,pa ono sto se snimi moze vrlo lako da se koristi kao melodija,i zvuci fantasticno).
Sve u svemu,SE nema nista kvalitetno da ponudi osim p900 ,)

Ser Goxy je napisao(la):
E sad...P 800 isto nije toliko dobar kolika mu je cena...tek je P900 pravi telefon,sa realnim odnosom cena-kvalitet,P800 ima neke decije boljke,a skup je.

Stvarno ovo mislis?

ZoNi je napisao(la):
ja bih ipak predlozio Nokiu - T610 ima samo jednu bitnu prednost: blutooth... medjutim, ja mislim da su radio i speakerphone na Nokiji korisniji!

Zoni, grešiš ovog puta. T610 zaostaje samo po pitanju radia, u svim ostali "kategorijama" je isti ili bolji (meni je naprimer kvalitet kamere bitniji od rezolucije displeja)
U attachu imate 2 slike, 1 sa 7210i druga sa T610...

Poslednja izmena:
Pa ovim ništa ne pokazuješ. Slikaj istu stvar u istoj rezoluciji pa tako poredi. Tako je rađeno na onom linku gore što je trinitrol postovao i nokia ima i bolju kameru i bolji displej (u svakom slučaju ne lošiji).

SuperStarr je napisao(la):
Zoni, grešiš ovog puta. T610 zaostaje samo po pitanju radia, u svim ostali "kategorijama" je isti ili bolji (meni je naprimer kvalitet kamere bitniji od rezolucije displeja)
U attachu imate 2 slike, 1 sa 7210i druga sa T610...
ma, ja samo znam da se na T610 ne vidi nista kad sija Sunce... Kod mene na 3200 (ima verovatno potpuno isti ekran kao 7250i) vidi se sve prilicno lepo!

Kamera? I tu mislim da je Nokia (3200/7250i) bolja nego T610!

Ne, izgleda da se nisam lepo izrazio. Nokija može da slika u 3xx * 2xx (0.5Mps?) dok T610 u VGA (640 * 480 = 1Mps). Pri tom Ericsson daje lepše slike u istoj rezoluciji. T630 je po pitanju kamere još bolji a skuplji je (od T610) 15-20€.

Imaju istu rezoluciju, 352*288. Kakva crna 640*480, to imaju 7650 i slični a ne ove igračkice...

640*480 ima i Sagem X-6

...samo sto je Sagem pametnija i jeftinija opcija

Izvinjavam se ali kako Nokia 7250i moze da ima bolji ekran od t610 kada nokia ima 4k ,a t610 64k boja,zatim o kvalitetu kamere ne znam, ali bas me zanima da li je tacno da sa nokia 7250i ne mogu slikane fotke da se prebace na PC i da li nokia ima blic za nocno slikanje i tajmer???

Munja je napisao(la):
Izvinjavam se ali kako Nokia 7250i moze da ima bolji ekran od t610 kada nokia ima 4k ,a t610 64k boja,
Gledaš specifikacije na papiru... Ne valja to, ne valja... Pogledaj oba pa će ti biti jasno.

Munja je napisao(la):
zatim o kvalitetu kamere ne znam, ali bas me zanima da li je tacno da sa nokia 7250i ne mogu slikane fotke da se prebace na PC
Aj razmisli, odakle milioni primeraka fotografija sa 7250i na netu ako ne mogu da se prebace kompjuter?

Munja je napisao(la):
i da li nokia ima blic za nocno slikanje i tajmer???
Ima, ima.
Ovo prvo naravno nije blic, nije to fotoaparat, ali ima night mode, i da, radi :)

Aj razmisli, odakle milioni primeraka fotografija sa 7250i na netu ako ne mogu da se prebace kompjuter?

Ne znam mozda prebace preko IR na neki drugi telefon koji to moze :wall: Mislim da sam negde procitao da je kvalitet slika koje su slikane kamerom toliko dobar da je sam proizvodjac pretpostavio da se te slike ne isplati prenositi na PC,vec samo gledati na malom ekranu telefona gde one jos i izgledaju pristojno u maloj rezoluciji....E sad stvarno ne tvrdim ja to vec neko ko ga je testirao mislim na mobile-review.com.

Ima, ima.
Ovo prvo naravno nije blic, nije to fotoaparat, ali ima night mode, i da, radi :)

Izvini pogresio sam mislio sam slikanje u night modu.

Nazad
Vrh Dno