Šta je novo?

Nokia 7210: softwer, misljenja...

morfnaom

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2002
Poena
609
da li je neko imao prilike da se poigra sa ovim fonom i kakva su misljenja?
Posto tel podrzava javu da li je moguce skinuti neke aplikacije zasovane na javi kao sto su miniExcel, organajzeri tipa miniOutlok itd? Da li je uopste moguce tako nesto za 7210? Znam da se igrice skidaju i da vec potoje na netu, ali da li je neko cuo za programe nesto i da li su besplatni isti?

Imas review na mobile-burn-u sa kojim bi se u potpunosti slozio :)

Prvo, ovaj sajt je zaista cool. nisam znao za njega.
drugo, koliko vidim, po njima ovo se ne isplati kupiti. napljuvali su dugmice a ta "sitnica" je meni recimo jako vazna. dzaba kolor ekran i aplikacije ako je muka otkucacti poruku. ne znam...
na prvi pogled mi se tel. svideo i jako sam se zagrejao da ga kupim, ali ovako...
Jel ima neko licnih iskustava?

Na raspored se covek navikne posle nekoliko dana, a sami tasteri su odlicni za brzo kuckanje. Telefon je lep i prijatan za rad, ali malo precenjen. Ako su pare problem, sigurno da ima drugih resenja.

ZoNi je napisao(la):
<blagi off-topic>
a sto ne bi uzeo 3510i? Ima super dugmice, fin ekran u boji, verovatno je prilicno jeftiniji od 7xxx...

Pa jeftinije je dosta od 7210. nije da nije... ma ne radi se o tome da mi je potreban ekran u boji nego su me zagrejale java aplikacije (Organajzer, excell...) kao i to da je telefon prilicno svemirskog dizajna sto se meni jako svidja. a sama java recimo daje mogucnost da ti jedan uredjaj odredi posao i PDA i mobilnog telefona. normalno, uslovno receno PDA, jer se ipak radi o telefonu (ali ono sto meni licno treba je dovoljno u toj mobilnioj varijanti).
e sad sto se tice navikavanja na dugmice-da li je neko imao prilike stvarno u realnosti da se navikne na iste ili je to samo misljenje? I ja mislim da se lako naviknuti na dugmice ali...
I jos nesto, posto se nisu jos pojavile java aplikacije za 7210 da li je realno ocekivati da hoce? Ja mislim ako izbace za onaj 7650 (ako se ne varam da je to oznaka-radi se o biznis varijanti 7210) onda bi to trebalo da moze da se to instalira i na 7210?!

Da, imam 7210 vec nekoliko meseci, navikao sam se na raspored vrlo brzo, a kvalitet dugmica je prilicno dobar. Softvera ima dosta, ako znas gde da trazis. Cena je tek sad relativno ok. Imao sam i 6100, a njena tastatura je, po meni, dosta losija. 7650 je mnogo bolji telefon, ako vam ne smeta velicina, o P800 da i ne govorimo. Kome se ne zuri, SX1 ce biti tu za par meseci :)

ivanhoe je napisao(la):
Da, imam 7210 vec nekoliko meseci, navikao sam se na raspored vrlo brzo, a kvalitet dugmica je prilicno dobar. Softvera ima dosta, ako znas gde da trazis. Cena je tek sad relativno ok. Imao sam i 6100, a njena tastatura je, po meni, dosta losija. 7650 je mnogo bolji telefon, ako vam ne smeta velicina, o P800 da i ne govorimo. Kome se ne zuri, SX1 ce biti tu za par meseci :)

OK znaci na dugmice se covek lako navikne kod nokie 7210. sto se tice one "poslovne zamene" za 7210 pogresio sam u oznaci. naime radi se o modelu 6610. tastatura na njemu deluje sasvim normalno, ali je zato i cena veca od 7210.
sta kazes da ima 6100 losu tastaturu. cudno, meni deluje sasvim OK. ali to kazem samo na osnovu fotografije. da li je 6100 klasa iznad ili ispod 7210?

Pozdrav!

Raspored je bolji, ali je na dodir losija, tvrdja, sa nekim nejasnim hodom. 6100 nema radio, stvarno je mali, tanak i lagan, ali deluje pomalo kilavo i skripavo. Softver je prakticno isti kao kod 7210 i 6610 (sa promenjenom grafikom), ukljucujuci i bag sa grupama i melodijama. Sve u svemu, pre kupovine, obavezno prepipati i isprobati.

A kakav je odnos 7210/6610 po pitanju kvaliteta? Da li su puno vise isplati uzeti 6610? da li je isti softwer u pitanju?
da li 6610 ima diktafon i ako ima koliko minuta? (znam da 7210 nema diktafon)

Ma potpuno su isti telefoni, izaberi onaj koji ti je lepsi.
I naravno da nema voice funkcija bilo koje vrste, ali eto, ima radiJo ;)

OK hvala ti na savetima.
nista, otici cu do prodavnice malo uzeti u ruke oba telefona pa cu da vidim koji mi bolje lezi u ruci i naravno koji je jeftiniji. Ako su skoro isti telefoni, to je to...
ali bedak sto nema diktafona ni jedan ni drugi, to je bas cudno. a inace je vrlo korisna stvar (recimo u voznji kada treba "zapisati" broj telefona). bedak...
OK
Pozdrav!

morfnaom je napisao(la):
OK hvala ti na savetima.
nista, otici cu do prodavnice malo uzeti u ruke oba telefona pa cu da vidim koji mi bolje lezi u ruci i naravno koji je jeftiniji. Ako su skoro isti telefoni, to je to...
ali bedak sto nema diktafona ni jedan ni drugi, to je bas cudno. a inace je vrlo korisna stvar (recimo u voznji kada treba "zapisati" broj telefona). bedak...
OK
Pozdrav!

6510 ima 3 minuta diktafona :) radi i preko hends frija ... i moze da se aktivira glasom! (pocetak snimanja, i mean)

Vrh Dno