Šta je novo?

Nokia 6680 Symbian + Oxygen pitanje

vlapet

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2004
Poena
604
Imam Nokiju Symbian 6680. Prebacio sam podatke sa starog telefona 6230 u Oxygen Phone Manager i sachuvao .obk fajl na hardu. Interesuje me, kako da ih prebacim na novi mob - 6680?

Da li postoji nachin da se u trial verziji Oxygen-a 2.7.6.3, uploaduju podaci bekapovani sa prethodnog telefona?

Najvise me interesuju imenik, kalendar i poruke..
Nokia PC suite ne radi posao kako treba. Da li neko ima ideju kako bih ovo mogao da izvedem?

:wave:

vlapet je napisao(la):
Da li postoji nachin da se u trial verziji Oxygen-a 2.7.6.3, uploaduju podaci bekapovani sa prethodnog telefona?
U trial verziji - nema sanse. Mozes samo da procitas podatke sa telefona, i da ih sacuvas (tj. snimis kao fajl). Nema nista od upload-ovanja dok ne kupis full verziju.

Read sa telefona moze, write - ne.

CAR je napisao(la):
U trial verziji - nema sanse.

Read sa telefona moze, write - ne.

Jel postoji bilo koji drugi nachin da prebacim podatke sa jednog na drugi telefon?

vlapet je napisao(la):
Jel postoji bilo koji drugi nachin da prebacim podatke sa jednog na drugi telefon?
Preko SIM kartice? ;)

To ti je sto se imenika tice... naravno, alternativni telefoni vezani uz jedno ime (fixni, na poslu i sl.) se gube, tj. moraces ponovo da ih pises.
A sto se tice kalendara, rodjendana i slicnih event-ova... mislim da ces morati peske :)

CAR je napisao(la):
Preko SIM kartice? ;)

To ti je sto se imenika tice... naravno, alternativni telefoni vezani uz jedno ime (fixni, na poslu i sl.) se gube, tj. moraces ponovo da ih pises.
A sto se tice kalendara, rodjendana i slicnih event-ova... mislim da ces morati peske :)

Postoji fora da prebacim preko BT kao send business card, tad nista ne gubis, ali imam mnogo kontakata pa ce da traje. Poruke i kalendar je tako nemoguce prebaciti.

Hmm, bas sam u dilemi, valjda necu morati peske :D

Ne znam oce li moci ali pokushaj preko data transfera da to odradish

vlapet je napisao(la):
Ja sam bio u sličnoj muci. Na kraju je najbolje da privremeno skloniš kontakte iz Outlook–a u neki podfolder, uradiš sync iz Nokia PC Suite.
Posle to vratiš na 6680 i ćao.

Nokia i sinhronizacija, pa to je očaj živi.

Uspeo sam

EVO I KAKO:

Na Nokia PC suite 6.5 sam spojio svoj stari telefon 6230. Onda sam otisao na file transfer i ceo folder sa kontaktima sam iskopirao na hard disk. Posle toga sam prikacio novi mob 6680 i pre nego sto sam prebacio stare kontakte morate da sa kartice iskopirate phonebook koji imate na telefonu, makar to bi i jedan broj. Tada se kreira na memory card folder contacts i onda folder koji sam imao na hardu sam samo iskopirao tu. Posle toga idete u telefon i kazete move contact to phone i on ih tada ubaci u phonebook.

Jeste malo cimanje ali je to jedini nacin koji sam u speo da provalim a da je brz. Probao sam to i sa porukama ali nije islo. Ako ima nekih ideja bacite na listu.

Hvala svima za pomoc.

Pozdrav

V

Vrh Dno