Šta je novo?

Nokia 6680 i kartica koja ide uz nju od 64MB (30MB)

DeX-Force

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2004
Poena
309
Kupio sam juce ovu Nokiu i kada sam ubacio karticu koju sam dobio uz nju pokazuje mi da je kartica 30 MB i da na njoj ima oko 2.5 MB i prazno 28 MB.

Kako? Na kartici pise 64 MB, o cemu se radi, a i koliko vidim na kartici se nalaze samo neke slike, zar ne bi trebalo tu da se nalaze i neki Office, Excel, PDF reader i slicno ili gde se to nalazi i gde je nestalo preostalih 34 MB od ove kartice?

P.S. Ovo mi je prvi Symbian telefon pa mi jos nista nije jasno pa se izvinjavam ako pitam neke gluposti. :)

meni je na 256 prijavljivao da imam 231,pa ti vidi ;P

Probaj lepo format, pa ako je opet ista prica vrati i trazi drugu. Sto se tice exela i ostalo sto ide na kartici to mozes skinuti sa nokija sajta.

Hvala.

Nego sad sam primetio da na toj kartici definitivno postoji jos nesto sto je nekako sakriveno jer kad je ubacim dodaju mi se i neke 3 aplikacije: Photo Editor, Info Print i BTKB Installer. Mada su i te 3 aplikacije zajedno nesto manje od 5 MB tako da opet fali jos 30 MB.

Kako bih mogao da vidim taj deo kartice koji se inace ne vidi i zasto se to ne vidi?

jesi li probao da ubacis karticu u komp i da tamo ocitas sta ima na njoj?

jesi li probao da ubacis karticu u komp i da tamo ocitas sta ima na njoj?

Probaj ovo ili format. Meni od 512 bude slobodno 488MB.

Ali, nemam u sta da je ubacim kao sto rekoh, sigurno bih to prvo probao da imam... ;)

Nego, ima li ovde neko 6680, zanima me kakvu su karticu drugi dobili i sta je na njoj bilo i da li je isto bilo 30 MB vidljivo. Neverovatno mi je da to tako treba.

Evo, formatirao sam je i i dalje je 30 MB, izgleda da cu morati da je zamenim.

Inace evo attachovao sam sken kartice, nesto mi i ne lici na neku karticu koju daje Nokia a mozda i gresim... jel jos neko dobio ovakvu karticu?

Prilozi

• mmc_1.jpg
    mmc_1.jpg
    44 KB · Pregleda: 55
  • mmc_2.jpg
    mmc_2.jpg
    45 KB · Pregleda: 63
Imam istu takvu samo sto ima full 64Mb.
Izgleda da ce morati da padne reklamacija... Vidi ako neko ima card reader pa da je probas i preko kompa mada ako ti fon ne prepoznaje celu velicinu memorije onda ne vezano gine reklamacija.

Probao sam i sa nekim ProfiExplorer-om koji prikazuje sve i on takodje vidi samo 30 MB.

Ok, hvala na pomoci, znaci reklamacija, ***.

A jesi li je formatirao sa mobilnim ili sa kompom? Sta komp kaze?

Vac sam dva puta rekao, ali evo da ponovim i treci put - nemam gde da ubacim u komp (u prevodu - nemam citac kartica) :)

Svaka cast ... stvarno si rekao 3 puta. Corav pored ociju.

Prvo uradi backup (sa Nokia PC Suitom), pa formatiraj karticu iz menija. Ako ni pored toga ne bude pokazivao 64mb, reklamiraj.

Bas me zanima da li ce zameniti. Probaj neciju karticu i vidi da nije do moba.

Zamenili su mi karticu, bila je od 32 MB, kao pogresna nalepnica na kartici... ;)

:d

Nazad
Vrh Dno