Šta je novo?

Nokia 6680 font pomoc...

Učlanjen(a)
01.12.2004
Poena
319
Evo ovako... Desilo mi se sledece a uzasno me sada nervira :wall:

Skidao sam sa neta neke theme za 6680 i verovatno prilikom instalacije neke od njih,promenio mi se font na telefonu, ali samo na odredjenim mestima. Dakle nije Nokia default font na:

1. Mobtel/MTS (logo operatera na vrhu ekrana)
2. u donjem levom uglu i donjem desnom, (precice sa messages i cameru)
3. Ispod svake ikone, kada udjem u meni.
4. kada kucam poruke, datum vreme na telefonu itd...

Nokia default font je samo kada izaberem neku od aplikacija, (npr udjem u tools>settings) i onda podmeni te aplikacije je ispisan default fontu!!!

Kako da vratim sve na default, jer je ovaj font uzasno ruzan, a i jako me nervira?!?!? Pokusao sam da resetujem na fabricka podesavanja telefona ali nista, formatirao sam karticu i nista... Kako da vratim sve na default font? Sve theme sam obrisao sa telefona,i taj ruzni font jos uvek stoji!!! :wall:

Ako imas FExplorer potrazi folder fonts,preimenuj ga,onda izbrisi nepotrebne fontove,pa vrati staro ime nazad,restartuj i probaj onda!Mada mi nije jasno kako si formatirao telefon a nije se vratio default font!?Kako si ga formatirao?Jel ono *#7370#?
Pozdrav ,)

Ne nisam kucao sifru. Nego u sam nasao u Meniu "Reset factory settings" opciju,i resetovao sam ga sve na fefault. Ali je resetovao znaci,na default melodiju, default profile, itd... A nisam formatirao telefon, nego flash karticu, ali na njoj se ne nalazi System, tako da nije obrisao font... probacu ovo sto si mi rekao.

Nije mi jasno sta si mi napisao. Da preimenujem folder fonts u neki drugi ili...??? Kako da znam koji je font nepotreban, tj koji da obrisem??? Sta se desava ako ukucam *#7370#?

Lomnica_city je napisao(la):
Ako imas FExplorer potrazi folder fonts,preimenuj ga,onda izbrisi nepotrebne fontove,pa vrati staro ime nazad,restartuj i probaj onda!Mada mi nije jasno kako si formatirao telefon a nije se vratio default font!?Kako si ga formatirao?Jel ono *#7370#?
Pozdrav ,)

Hvala puno! Uspelo je, bio je neki P@asco font... hvala :)

Ionako nisam mogao da se konektujem celo popodne juce i danas celo jutro,bolje sto si sam ukapirao!Ako ukucas *#7370# telefon se formatira (i to soft format),odnosno sam sebi flesuje Symbian,bude posle kao da si ga upravo kupio,sem sto ostaju tvoja podesavanja (osvetljenosti ekrana na primer i slicnih opcija TELEFONA,a NE i OS-a,ukljucujuci tu i font),cist ko suza!
Pozeljno je to odraditi povremeno,pogotovo ako instaliras/deinstaliras cesto programe,ali pre toga naravno bekapuj kontakte,slike,melodije i sl... iz memorije telefona!
Pozdrav ,)

Lomnica_city je napisao(la):
Ionako nisam mogao da se konektujem celo popodne juce i danas celo jutro,bolje sto si sam ukapirao!Ako ukucas *#7370# telefon se formatira (i to soft format),odnosno sam sebi flesuje Symbian,bude posle kao da si ga upravo kupio,sem sto ostaju tvoja podesavanja (osvetljenosti ekrana na primer i slicnih opcija TELEFONA,a NE i OS-a,ukljucujuci tu i font),cist ko suza!
Pozeljno je to odraditi povremeno,pogotovo ako instaliras/deinstaliras cesto programe,ali pre toga naravno bekapuj kontakte,slike,melodije i sl... iz memorije telefona!
Pozdrav ,)
Ovo što si napisao je apsolutno netačno. Pomoću gore navedene šifre, telefon ne flešuje sam sebi bilo šta, već samo radi format user area (formatiranje korisničkog dela flasha, čime se brišu svi korisnički podaci i podešavanja).
Pozdrav

A sta ti znaci format!?Po tvome,kad radis format HD-a kompa,dobijes CIST WINDOWS,bas kakav je bio kad si kupio kompjuter i prvi put ga instalirao,jel da!?E pa ipak tvoja logika je netacna!Symbian se cisti skroz,isto kao pri flesovanju telefona novim softverom ali obnavlja obrisane sistemske fajlove znaci ipak flesuje telefon,znaci ne samo formatira jer bi to znacilo brisanje svega i... to je to,imao bi cist telefon a ne bi sve opet bilo kao kad si ga kupio ali bez tvojih izmena softvera!!
Pozdrav ,)

Lakse je sa ovom aplikacijom.
Samo instaliras i rimuvnes font.
;)

Prilozi

• Font_remover.rar
    6.2 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno