Šta je novo?

Nokia 6630 restart problem

Sarevok

Čuven
Učlanjen(a)
04.11.2003
Poena
619
Pre par dana kupio sam Nokiu 6630 (novu); problem je sto se telefon cesto restartuje, i to bez nekog vidnog razloga (recimo, kada upisujem novi kontakt, kada podesavam bilo sta itd..). Posto je telefon kupljen u CG (a trenutno sam u Beogradu), hteo bih da proverim da li je u pitanju neki resiv problem pre nego ga posaljem nazad na reklamaciju. Symbian verzija je 6.03.08 (13.02.06). Da li neko zna o cemu se radi?

hmh... Proveri samo za pocetak da li je srednji zubac na kontaktu sa baterijom u dovoljno ispupcenom polozaju (mozda zvuci glupo recenica)i slobodno ga maaaalo cimni ka bateriji. Sluzi sa proveru napona baterije. Ako ne pomogne, uradi full format telefona sa*#7370# (naravno, prvo karticu formatiraj) a bekapuj prvo... Mozda je nesto od programa koje si stavljao skrsilo sistem...

Sacuvaj kontakte,i sve ostalo sto ti je vazno a nalazi ti se u telefonskoj memoriji,onda ukucaj sifru *#7370# i formatiraj ga,pa ako se doticni problem izgubi onda je sve u redu,a ako ne onda je verovatno lose flesovan pa zato pravi problem!Formatiranje ne utice na fajlove na memorijskoj kartici a ako ti posle formatiranja zatrazi Lock code,to je ustvari tvoje Security code (default je 12345)!
Edit: Pretece me Markosmi za koji sekund,ali mislim da ne mora odmah memorijsku karticu da formatira,prvo neka uradi format telefona,jer ako je kvar softverski,onda je sigurno nesto na C poj... pa ce ga format vratiti u fabricko stanje i ne bi trebalo da se javlja ponovo taj problem!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Ako ne formatira mem. karticu postoji mogucnost da sve sa nje zavrsi kao corrupt... Sto je sigurno, sigurno je. Ali backup pod obavezno

Skoro nikad se to ne desi,tj sanse su minimalne,ali zato neka bekapuje sve kao sto sam mu i napisao,nece da skodi,a onda ako ima problema sa memorijskom,neka je formatira i vrati bekap na nju!Samo neka prvo ukljuci Show Hidden Files pa onda prekopira sadrzaj memorijske,jer ima skrivenih sistemskih foldera na memorijskoj a ovako mu je najlakse da sacuva podatke!
Pozdrav ,)

Da ne duzimo pricu i teramo mak na konac. Usaglasili smo se u osnovi sta treba uraditi pre vracanja fona na garanciju...
Cao

Da, format je resio problem u potpunosti! Veliko hvala, postedeli ste me dodatnih komplikacija! cheers

Vrh Dno