Šta je novo?

Nokia 6630 problem ili ne!?

ixtis

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2005
Poena
330
Imam sledeci problem: Kad prislonim telefon uhu cuje se neko zujanje, pucketanje, suskanje, cvrcanje, neznam kako drugacije da ga opisem, nesto nalik na zauzetu telefonsku liniju! Dakle, kad upalim ekran (to znaci kad svetli) zujanje je jace, dok kad je ekran ugasen (ne svetli) ono je slabije. Ovaj problem sam imao svojevremeno i sa 7610, a evo sada i sa 6630. Na 7610 sam to resavao smanjenjem osvetlenja ekrana, ali na 6630 to ne pomaze. Telefon je skoro flesovan, verzijom softwera V4.03.38 (25.04.05), koliko sam video po forumima ova verzija vazi za jednu od najstabilnijih, pa tako da ne verujem da je do toga (...eeeh kad bih samo znao dali se zujanje culo sa starijom verzijom!). Dali je jos neko primetio ovo, jer sa mojom prethodnom 6630-kom ovoga nije bilo (koja sa ja budala ispao-menjao sam je za K750 razocarao se u kvalitet plastike- pa ono nesmes ni da uzmes u ruku, krcka na sve strane da to nije normalno, pa ponovo uzeo 6630). Svaki savet ili pomoc su dobro dosli. Zoran

najverovatnije je hardverski problem ,i to zujanje,pucketanje i sl sto cujes a vezano je za ekran nije svojstveno modelima n6630!!!prema tome ako imas garanciju,bilo bi pametno da je aktiviras!!!!

Posto si isto pitao i na mobilnisvet forumu pogledaj malo teme na tom forumu (mislim u delu Motorola,tema V3 zujanje) i videces da je dosta ljudi sa tim"problemom"i da je to verovatno zbog led dioda za osvetljenje jer se cuje samo kad radi osvetljenje i to na dosta modela raznih firmi!
Pozdrav ,)

Imao sam isti problem na Nokiji 3230, kada sam je formatirao komandom *#7370# problem je nestao! Kako, zasto, nemam pojma, nema nikakve logike da zujanje u zvucniku nestane, posto bi to trebalo da je hardverski problem!
Sve u svemu, meni je pomoglo.

Mislim da ne treba sa tim da se bakce vec da aktivira garanciju ako je uopste ima ;) jer upravo kasnije moze da mu se iskomplikuje garancija ...ponesi nista te ne kosta !
Pozdrav....

Nije zujanje u zvucniku jer se cuje samo kada radi osvetljenje na displeju kao i mnogim drugima a pretpostavka je da je to zbog led diodica koje osvetljavaju isti,kao sto zuji strujomer ili neonka!Garanciju mu nece prihvatiti jer nije problem jer se javlja kod mnogo telefona raznih marki!
Pozdrav ,)

Isto se desava i na mom 6630, ja se sve nesto tripujem da se to cuje procesor jer kod mene se cuje i isto i kad svetli i kad ne svetli. Zasto kazem procesor, jer je slican zvuk koji se cuje iz mog venice-a na kompu :)

Vrh Dno